Concursul lui Tudorel e o parodie. Favoritul său: dubiosul Marian Drilea, cel propus de Ponta la șefia DNA în 2012

3
6499
Marian Drilea

Parodia organizată de Tudorel Toader la Ministerul Justiției, pentru desemnarea procurorului general al României pentru următorii 3 ani, se îndreaptă spre un rezultat previzibil: „câștigător” va fi Marian Drilea.

Previziunea ZIARIRII.COM: propunerea lui Tudorel Toader va fi Marian Drilea de la DIICOT Brașov, singurul candidat care a lăudat grețos mizerabila Secție Specială de Investigarea a Infracțiunilor din Justiție (SS / SIIJ).

Ceilalți trei candidați – Augustin Lazăr (procurorul general), Gabriela Scutea (DNA) şi Daniel Horodniceanu (fost șef al DIICOT) – nu au nicio șansă. Ei au fost acceptați la concurs doar pentru a da o notă de credibilitate parodiei organizate de Tudorel Toader.

Marian Drilea pare să fi fost preselecționat, iar candidatura sa – suferată sau încurajată de ministrul Toader și de mafia politico-judiciară din spatele acestuia.

La audierea de azi, Drilea a lăudat Secția Specială a lui Tudorel Toader (condusă de abjecții Gheorghe Stan și Adina Florea) și a criticat modul in care actualul procuror general, Augustin Lazăr, a gestionat „problemele privind abuzurile” de la DNA.

Drilea este autorul unui rechizitoriu care s-a soldat cu o achitare răsunătoare, în dosarul „Motorina”, în care era vizat fostul șef al Fiscului, Sorin Blejnar.

În septembrie 2012, la câteva luni de când devenise prim-ministru, Victor Ponta încercase să-l impună pe Marian Drilea la șefia DNA, în locul lui Daniel Morar.

Iată ce scria newsbv.ro pe 5 septembrie 2012: „Premierul României vrea să-l schimbe pe Daniel Morar cu un procuror suspectat de falsuri. Marian Drilea a fost mutat de la Braşov la Bucureşti, pentru a fi pregătit să preia anticorupţia. Victor Ponta a găsit un înlocuitor pentru procurorul-şef Daniel Morar. Surse din PSD susţin că acesta vrea să-l pună la şefia DNA pe unul dintre partenerii săi de raliuri, procurorul DIICOT Marian Drilea. Mandatul lui Morar la conducerea DNA a expirat în luna august şi a fost prelungit, prin delegare, cu şase luni. Drilea, propus de Ponta să-i ocupe locul, are un trecut controversat. El a fost pus sub acuzare într-un dosar de falsificare a unor documente DGIPI. Ponta şi Drilea au aceeaşi pasiune pentru viteză şi au participat împreună, în ultimii cinci ani, la zeci de curse în campionatul naţional de raliuri. Ponta este copilotul lui Edwin Keleti, iar Drilea este copilotul lui Lucian Boroianu”.

Alesul lui Tudorel Toader – probabil, Drilea – va fi propus președintelui Klaus Iohannis, cel care deține atributul constituțional de a-l numi pe procurorul general al României. E de așteptat ca Iohannis să refuze numirea lui Drilea, dacă ea se va concretiza.

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Pupincuristul asta de Drilea o sa predea din proprie initiativa dosarul Teldrum catre sectia Adinei Florea, care o sa-l ingroape. Au astia talent sa-si puna numai slugi in pozitii cheie. Banuiesc ca aici a fost santajul lui Talharel la Dragnea: ma dai afara, il pun pe Lazar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here