Amânare de o zi în războiul de la Curtea Constituțională. Dragnea mai poate trage sfori până mâine

0
3592
Petre Lăzăroiu

Membrii Curții Constituționale (CCR) au decis amânarea până joi, la ora 10.00, pronunţarea în conflictul juridic dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie.

De obicei, amânările aveau termene mai lungi. De data asta, termenul neobișnuit de scurt (mai puțin de 24 de ore) a fost justificat prin problemele de sănătate ale judecătorului-raportor Petre Lăzăroiu, care urmează să se opereze la coloană.

Membrii CCR au stabilit ca dezbaterile să fie reluate joi, la ora 10.00, pentru ca la şedinţă să poată participa şi Petre Lăzăroiu, care apoi va putea fi supus intervenţiei chirurgicale.

Punctele de vedere ale părților au fost exprimate în ședința de astăzi.

Preşedintele Înaltei Curți, Cristina Tarcea, a arătat că o decizie a Curţii Constituţionale prevede că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor nu are competenţa să sesizeze un conflict juridic la CCR, pentru că această atribuţie nu poate fi delegată de către preşedintele Camerei Deputaţilor.

Miza deciziei CCR în această speță este anularea condamnării lui Liviu Dragnea la 3 ani și jumătate de închisoare, în dosarul „Angajări fictive în Teleorman”, condamnarea pronunțată în primă instanță de un complet de 3 judecători de la Înalta Curte.

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here