Torţionarii adevărului. Norica Nicolai a băgat în puşcărie un om nevinovat, iar acum îi dă lecţii de moralitate procurorului general

4
9226

În ultimele zile, Norica Nicolai a fost una din vocile care au comentat activitatea de până în 1990 a procurorului general Augustin Lazăr, pe fondul acuzațiilor aduse lui Lazăr de Antena 3 și alte canale media apropiate cercului puterii.

Mapa profesională a Noricăi Nicolai scoate la iveală lucruri interesante despre activitatea sa ca procuror înainte de 1990. Dezvăluirile datează din anul 2008, ele fiind aduse la lumină de președintele de atunci, Traian Băsescu.

Mai jos, acuzațiile aduse Noricăi Nicolai, extrase din comunicatul de presă remis în ianuarie 2008 de Administrația Prezidențială:

  • Astfel, în anul 1987, doamna Norica Nicolai (fostă Norica Clinci), procuror la Procuratura locală Olteniţa, judeţul Călăraşi, a instrumentat un dosar penal, în urma căruia o persoană nevinovată a fost condamnată şi încarcerată.
  • După condamnare, poliţia a descoperit adevăratul vinovat.
  • Persoana vinovată şi persoana nevinovată aveau aceleaşi nume şi prenume, dar restul datelor de stare civilă erau diferite.
  • În loc să facă demersuri pentru achitarea primei persoane şi punerea sub acuzare a celei de a doua persoane, în condiţiile legii, doamna Nicolai a modificat mandatul de arestare al persoanei nevinovate, fără să declanşeze începerea urmăririi penale şi un nou proces pentru persoana vinovată.
  • În acest mod, făptuitorul real nu a mai beneficiat de dreptul la apărare, nefiind audiat şi întrând direct în arest, în baza mandatului modificat de doamna Norica Nicolai.
  • Pentru această faptă, doamna procuror a fost sancţionată disciplinar în urma unor rapoarte succesive de control efectuate de inspectori ai Procuraturii locale Olteniţa şi ai Procuraturii Generale.
  • De asemenea, după Revoluţie, în anul 1991, deşi avea calitatea de procuror pe lângă Procuratura Locală Olteniţa – judeţul Călăraşi, doamna Norica Nicolai, încălcând legea, a reprezentat, în baza unei procuri, un cetăţean străin, într-un proces de înfiere a unui copil din Bucureşti.
  • Procesul a avut loc la Tribunalul Călăraşi. Pentru a-şi motiva fapta neconformă cu statutul de procuror, doamna Nicolai a invocat necunoaşterea legii.
  • La o lună după acest incident, doamna Nicolai a părăsit magistratura.

CITIŢI ŞI:

Le-aţi tăiat corturile, vă taie şi ei de la porţia politică, hoţilor! USR, victorie la CCR cu „Fără penali în funcţii publice”

Procurorul general, atac la televiziunile „roşii” pentru inventarea cazului „Augustin Lazăr-torţionar”

Dragnea joacă ping-pong cu soarta lui Dăncilă. Începe să fie deranjat că marioneta sa dă semne de „independenţă”, după ce-a jucat tenis de masă în văzul lumii

Iată făcătura pe care şi-au construit linşajul la procurorul general! „Eroul anticomunist” pe care n-a vrut să-l elibereze Augustin Lazăr era un infractor recidivist

4 COMENTARII

  1. Trebuie săpat și la trecutul de procuror comunist al Noricai Nicilau fosta Clinci ( ce nume predestinat).Poate aflam lucruri interesante, intr-adevăr femeia aceasta cu profil de comisar sadea in lic sa se retragă din candidatura de la europarlamentare sta cocoțată ca s-o aleagă din nou prostimea , ii dau un flit la aceasta individa, Tăricene nu Știați ce marfa aveți in curtea proprie ? O adevarata lup moralist al secolului 21, pe bani grei de la Bruxelles! Chiar nu va este Rușine sa faceți un pas înapoi, sa va fie Rușine !!!!! Luați laba de pe banii europeni!!!!! Ăștia sunt candidații de doi lei de la europarlamentare din partea ALDE !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here