Dosarul de la DIICOT al lui Vâlcov strânge lațul pentru șefa Adina Florea de la SS-Gestapo! Protocolul „sifonat” lui Vâlcov e coșmarul vieții ei

2
3703
Gheorghe Stan și Adina Florea, șefii SS-Gestapo. FOTO: captură Antena 3

Monopolul SS-Gestapo (Gheorghe Stan, Adina Florea) asupra dosarelor în care sunt cercetați magistrați primește o lovitură din partea DIICOT. Prin mutilarea legilor justiției, făcută de PSD-ALDE, Adina Florea ar trebui să fie anchetată de un subaltern din SS-Gestapo. Dacă DIICOT va dovedi însă că Vâlcov a primit protocolul secret de la Adina Florea, presiunea asupra SS-Gestapo de a debloca dosarul Adinei Florea va fi enormă.

G4Media.ro a aflat, pe surse judiciare, că DIICOT a început urmărirea penală in personam pentru infracțiunea de divulgare a secretului care periclitează securitatea națională (articolul 407 din Codul Penal, alineatul 3) față de Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă și prieten al liderului PSD, Liviu Dragnea.

Urmărirea penală in personam a fost începută de DIICOT pe 27 februarie 2019, iar de atunci Vâlcov a fost citat de două ori la DIICOT, o dată în martie și a doua oară în aprilie. De fiecare dată, a refuzat să facă declarații, prevalându-se de dreptul la tăcere, au declarat aceleași surse.

Potrivit articolului 407 din Codul Penal, alineatul 3, „divulgarea fără drept a unor documente sau date care constituie informaţii secrete de stat, de către cel care ia cunoştinţă de acestea în afara îndatoririlor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani”.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unei sesizări a SRI din data de 28 august 2018.

Pe 23 august, Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook protocolul încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) la data de 7 decembrie 2016.

Postarea lui Darius Vâlcov

Documentul era însă unul clasificat, prin urmare SRI a făcut plângere penală.

Cine i-a dat protocolul lui Vâlcov

În august 2018, Parchetul General (PG), prin Secția de urmărire penală și criminalistică (SUPC), a deschis un al doilea dosar penal pentru a depista cine i-a dat protocolul lui Vâlcov.

Procurorii aveau informaţii că protocolul a fost sustras din camera documentelor clasificate de la Parchetul Curţii de Apel (PCA) Constanţa. Adina Florea era adjunctul procurorului general al PCA Constanţa şi şefa structurii de securitate a acestui parchet, adică direct responsabilă cu documentele clasificate.

Procurorii PG au descoperit că o grefieră de la Parchetul de pe lângă Curtea de apel Constanţa a făcut o copie a protocolului secret, în luna mai 2018. La audieri, Nicoleta Ichim a declarat că Adina Florea i-a cerut să facă o copie xerox după protocolul SRI-Parchet din 2016, pe care i-a înmânat-o. Supusă detectorului de minciuni, grefiera a trecut testul, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Pentru că recunoscut și a colaborat cu anchetatorii, Parchetul General a dispus renunțarea la urmărirea penală (RUP) a grefierei, decizie confirmată de instanță.

Dosarul de la DIICOT privind-o pe Adina Florea a fost predat nou-înființatei Secții de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) – infama SS-Gestapo – tocmai pentru că, potrivit legilor justiției PSD-ALDE, competența de a-i ancheta pe magistrați aparține acestei secții din cadrul Parchetului General.

CITIȚI ȘI:

* Claudiu Manda – un habarnist populist, candidat PSD la europarlamentare (Pamflet)

* SUPERB: „Waza! Waza!”. Deținuții din Madagascar l-au „ușurat” de bani pe Radu Mazăre

„Arătați cam întristat, domnu’ Gâdea”. Până și mama lui Radu Mazăre a remarcat penibila jelire a unui mare infractor

Fotografia care o definește pe Carmen Avram. Și vorbele nerușinate ale propagandistei PSD

„Atâta ne mai lipsește, ca un infractor condamnat pentru fraude la referendum să fie candidat la Președinție”

Iohannis: „Ce obrăznicie din partea CNA!” / „E jalnică încercarea PSD de a boicota referendumul”

Barometrul IMAS la prezidențiale: Iohannis are mai mult decât Tăriceanu, Ponta și Dragnea la un loc!

Trădare sau prostie? Dăncilă îi lasă în ofsaid pe Dragnea și Tăriceanu: va vota la referendumul lui Iohannis!

Fiți cu ochii pe granițe! Dragnea are și planul de a fugi. Anunțarea candidaturii ar putea fi o diversiune

Semn bun: Chirieac e îngrozit de soarta lui Dragnea. „Îmi e teamă că se folosește bomba de la Înalta Curte”

Ponta zice că Dragnea „l-a dat în primire” pe Mazăre. „O să urmeze Vâlcov în curând”

Liderul ALDE din Parlamentul European vine la mitingul USR-PLUS, dar îl ignoră pe Tăriceanu, liderul ALDE România

* Colonelul-dottore, după „isprava” de la Topoloveni: „Ne înjură lumea, suntem denigrați. Jandarmii și-au făcut datoria”

Carmen Dan testează tot mai des DICTATURA. În două zile, sluga lui Dragnea a compromis și Jandarmeria (la Topoloveni), și Poliția (la Târgoviște)

VIDEO. Toanta toantelor: a confundat și Suceava cu Hunedoara! Precedente: Galați/Iași, Podgorica/Priștina

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here