Fiți cu ochii pe granițe! Dragnea are și planul de a fugi. Anunțarea candidaturii ar putea fi o diversiune

1
5353
Cătușe pentru infractor

Insituțiile abilitate ale statului – SRI, Poliție – au obligația de a nu-l lăsa pe Liviu Dragnea să fugă din țară înaintea sentinței definitive de luni, 27 mai, în caz că liderul PSD ar recurge la „planul Ghiță-Mazăre-Udrea”.

Marți, cu 6 zile înaintea sentinței din dosarul „Angajări fictive în Teleorman” (în care prima sentință a fost de 3 ani și 6 luni cu executare), Liviu Dragnea a aruncat pe piață o informație surprinzătoare: duminică seara, după închiderea urnelor în România (deci după ora 21.00), va fi anunțat candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale.

Dragnea a legat acest anunț de alegerile europarlamentare + referendum, dar adevărata legătură este cea cu sentința definitivă de a doua zi. Nu dublul scrutin de duminică a precipitat anunțul făcut de Dragnea, ci posibila condamnare a acestuia.

Scenariile lui Dragnea

Există două scenarii pe care ar putea merge infractorul-șef al PSD:

  1. victimizarea „candidatului Dragnea”;
  2. diversiunea candidaturii, pentru a masca fuga din țară.

Victimizarea e tactica simplistă și necredibilă. Aceasta presupune că Dragnea își lipește duminică seara eticheta de „candidat la Președinție”, pentru ca a doua zi, dacă va fi condamnat, să aibă o ancoră puternică de victimizare: „statul paralel l-a executat ca să nu ajungă președinte”, „cum și-a anunțat candidatura, l-au și luat”, „e mâna lui Iohannis, i s-a făcut teamă că nu va mai fi președinte”.

În realitate, Liviu Dragnea nu are nicio șansă de a ajunge președinte. Potențialul său electoral este catastrofal, se află mult sub nivelul partidului (și el aflat în prăbușire). Dacă ar ajunge să candideze, Dragnea ar suferi o umilință fără precedent pentru un reprezentant al PSD.

Marota candidaturii la prezidențiale are două scopuri vizibile: a intimida instanța de judecată și a pregăti victimizarea.

De ce-ar fugi? De ce-ar mai rămâne?

Nu poate fi exclusă, însă, intenția lui Liviu Dragnea de a părăsi România înainte de pronunțarea sentinței. Au mai făcut-o și alții, de ce n-ar face-o și Dragnea? Lașitatea lui e proberbială. Să nu uităm că luna trecută a fost în stare să joace un teatru ieftin în piesa „Cervicala”, internându-se câteva zile într-un spital privat pentru a nu fi prezent la un termen al procesului și a obține, astfel, o nouă amânare.

În PSD se discută deja despre posibila fugă a lui Dragnea, chiar dacă – aparent – mai mult în glumă. Se fac bancuri pe tema asta, dar se fac și calcule. Mulți parlamentari stau cu bagajul în mână, să plece la alte partide (mai ales la Pro România), sau încearcă să se poziționeze cât mai bine în noua structură a PSD – cea „fără Dragnea”. Până de curând, astfel de calcule aveau ca ipoteză doar arestarea lui Dragnea. De luni, 20 mai, de când Înalta Curte a anunțat că sentința va fi dată pe 27 mai, este luată în serios și posibila fugă a liderului PSD.

Teoretic, există două posibilități de a părăsi România: înainte de alegeri sau după anunțarea rezultatului acestora. În cea de-a doua variantă, sunt de urmărit avioanele care decolează de la Otopeni luni dimineața, înaintea sentinței… Dar nici Sofia, capitala Bulgariei, nu poate fi exclusă din eventuale planuri de fugă.

Diversiunea „Dragnea la prezidențiale”

Declarația lui Dragnea despre „marele anunț” pe care ar urma să-l facă duminică seara, în legătură cu candidatura la prezidențiale, ar putea fi una diversionistă. Toată atenția să fie concentrată pe momentul „Dragnea – duminică seara”, iar între timp infractorul-șef al PSD s-o „șteargă” din țară. O asemenea variantă a fost vehiculată marți seară, într-o discuție privată, de un deputat PSD – jumătate în glumă, jumătate în serios. Un deputat care e cu un pantof în PSD și unul în Pro România…

CITIȚI ȘI:

* AMR 5 zile pentru Dragnea. „Luni, la sediul din Kiseleff vin polițiștii să-l ia pe președintele partidului”

Dragnea sperie judecătorii de la Înalta Curte cu candidatura sa la prezidenţiale: „Da, duminică seara anunţăm”. Vor rămâne judecători „orbi” faţă de această ultimă presiune?

Semn bun: Chirieac e îngrozit de soarta lui Dragnea. „Îmi e teamă că se folosește bomba de la Înalta Curte”

Liderul ALDE din Parlamentul European vine la mitingul USR-PLUS, dar îl ignoră pe Tăriceanu, liderul ALDE România

JanDragneria l-a amendat cu 1.000 de lei pe cel ce a filmat represiunea de la Topoloveni

* Colonelul-dottore, după „isprava” de la Topoloveni: „Ne înjură lumea, suntem denigrați. Jandarmii și-au făcut datoria”

Carmen Dan testează tot mai des DICTATURA. În două zile, sluga lui Dragnea a compromis și Jandarmeria (la Topoloveni), și Poliția (la Târgoviște)

VIDEO. Toanta toantelor: a confundat și Suceava cu Hunedoara! Precedente: Galați/Iași, Podgorica/Priștina

Revoltător! După 24 de ore de gardă, o doctoriță n-a putut ajunge acasă pentru că mitingul PSD a închis orașul Târgoviște

A apărut parola cerută de poliţişti la „barajul” prin care PSD a blocat intrarea în Târgovişte!

„Vă rog din suflet să mergeți la vot!” – „ultima dorință” a lui Victor Rebengiuc, la 86 de ani, în fața a zeci de mii de oameni, în Piața Victoriei

Chirieac a văzut în „evadarea” lui Mazăre „o palmă dată statului subteran”. Dar s-a bucurat ca prostu’

Radu Mazăre forțează azilul politic în Franța, ca să nu ajungă în România! I-a amenințat pe polițiști, în avion, că va cere azil pe aeroportul din Paris

Mazăre face circ în aeroportul din Paris, după ce i-a fost respins azilul! Se tăvălește pe jos, refuză să urce în avionul de București

Ponta zice că Dragnea „l-a dat în primire” pe Mazăre. „O să urmeze Vâlcov în curând”

Blestemul lui Alexandru Mazăre pentru cei ce se bucură de „repatrierea” fratelui său, Radu Mazăre

Gâdea încearcă să transforme aducerea lui Mazăre în voturi pentru PSD. Lacrimi și minciuni la Antena 3

Votați PSD ca să ne căcăm românește!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.