„Efectul Teodosie”: doar 11,5% dintre angajații cultelor religioase s-au programat la vaccinare. “Slujitorii Domnului” rămân cei mai reticenți la imunizare

2
860

Doar 1.839 dintre angajații cultelor religioase din România s-au programat, până acum, la vaccinarea anti-Covid, relevă Libertatea.ro, conform datelor primite de la STS. Practicanții acestei “meserii” rămân printre cei mai reticenți la imunizare.

Chiar dacă toți cei 1.839 ar fi preoți – ceea ce este puțin probabil –, am vorbi de numai 11,5% din totalul celor circa 16.000 existenți în România, conform ultimelor statistici.

În realitate, la categoria “personalul cultelor religioase” nu sunt incluși doar preoții, ci și alți oameni.

BOR, pe contrasensul Istoriei din nou. Mulți dintre prelații români au un discurs mai apropiat de cel conspiraționist, decât de cel rațional

Angajatorii au înscris pe platforma de vaccinare 3.010 beneficiari, dar dintre aceștia abia 1.839 s-au și programat efectiv la vaccin.

Preoții și călugării au condus, în bună măsură, campania de luptă împotriva măsurilor de prevenire a infectării cu coronavirus.

BOR – cea mai importantă organizație bisericească din România – a avut o atitudine ambiguă și duplicitară, evitând să se pronunțe deschis și să-i îndemne pe oameni să aibă grijă de sănătatea lor. Astă-toamnă, iritați că nu sunt lăsați să țină tradiționalele pelerinaje religioase, mai mulți prelați moldoveni, dar și Patriarhia și conspiraționistul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, au îndemnat oamenii la revoltă.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, preotul Bănescu, a publicat niște epistole dubioase, în care le transmitea enoriașilor că vaccinurile nu sunt sigure. Însuși Preafericitul Daniel, patriarhul României, a evitat să declare public dacă se va vaccina sau nu.

BOR este, din acest punct de vedere, pe contrasens cu aproape toate celelalte biserici ortodoxe, pentru a nu mai vorbi de catolici sau de alte confesiuni. În timp ce capii bisericilor din Grecia, Bulgaria și chiar Patriarhul Ecumenic de la Constantinopol s-au vaccinat public și au explicat oamenilor că dreapta credință nu stă într-o injecție, ci în ceea ce face omul, prelații ortodocși din România rămân apropiați de discursul conspiraționist inspirat de propaganda de la Kremlin.

În aceste împrejurări, rămân totuși remarcabile eforturile câtorva prelați, dar și ale mai multor preoți, de a le explica oamenilor că nu săvârșesc niciun păcat dacă se vaccinează împotriva unei boli, iar vaccinurile nu sunt „pecetea Fiarei”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Pavel Abraham e omul lui Dodon în Basarabia. „Milițianul” pro-infractori o sfidează pe președinta Maia Sandu, care l-a dat afară

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here