Primul înalt ierarh din România care anunță că se vaccinează: ÎPS Calinic Argeșeanul. „Lucrare salvatoare”, făcută de „acești îngeri ai vieții”

0
1394
ÎPS Calinic Argeșeanul

Înalt Prea Sfințitul Calinic (63 de ani), arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, anunță că se va vaccina atunci când îi va veni rândul, „după ce vor fi vaccinați toți cei din prima și a doua urgență”.

ÎPS Calinic Argeșeanul își îndeamnă și credincioșii să se vaccineze, pentru că vaccinarea este o „lucrare salvatoare”, făcută de „cei care își iau în serios chemarea de îngeri ai vieții”.

Înaltul ierarh amintește: „La noi, în România, am fost vaccinați de mici, și mereu contra a diferite virusuri și boli. Ne-am întrebat de ce ne-am vaccinat contra gripei? Ne-am pus întrebări îndoielnic? Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal! Tocmai! Virusul Covid-19 are în structura lui și manifestări asemănătoare cu gripa obișnuită care bântuie omenirea”.

Calinic Argeșeanul își îndeamnă enoriașii să aibă încredere în site-ul guvernamental vaccinare-covid.gov.ro, „un mijloc sigur, autorizat, de informare, cu întrebări și răspunsuri pe tema vaccinării contra Covid-19, și alte nedumeriri”, pentru a se feri de „capcana știrilor false care au inundat lumea”.

Atitudinea rațională a ÎPS Calinic Argeșeanul contrastează cu cea iresponsabilă a ÎPS Teodosie Tomitanul, agitatorul „anti-botniță” și anti-vaccin de la Constanța.

În schimb, Papa Francisc a anunțat că se va vaccina în această săptămână.

Anunțul ÎPS Calinic Argeșeanul

„Despre campania de vaccinare”

” (…) Guvernul României a făcut un Site: vaccinare-covid.gov.ro, un mijloc sigur, autorizat, de informare, cu întrebări și răspunsuri pe tema vaccinării contra Covid-19, și alte nedumeriri, pentru a se primi detalii autorizate de către specialiști, și nu doar date aproximative și nefondate pe adevăruri științifice, pentru a se feri lumea de capcana știrilor false care au inundat lumea.

Dacă apelăm la Site-ul de mai sus, vom găsi răspuns și la întrebarea dacă pot refuza vaccinarea, iar răspunsul este fără echivoc: vaccinarea este voluntară și ne-obligatorie.

Aceasta, ca răspuns corect, pentru cine mai are nedumeriri, iar cei care se erijează în atoateștiutori, să se informeze și să citească pentru a nu avea dubii asupra fenomenului Covid-19.

Campania de vaccinare este o lucrare anevoioasă și se vede clar osteneala celor încredințați cu această lucrare salvatoare, care își iau în serios chemarea de îngeri ai vieții, riscându-și viața și confortul, zi de zi! Doar cei răutacioși își exprimă mereu nemulțumiri și folosesc cuvinte nepotrivite pentru un om educat si civilizat.

Se pune întrebarea dacă mă voi vaccina. Desigur, după ce vor fi vaccinați toți cei din prima și a doua urgență.

De ce trebuie să ne vaccinăm?

Imediat îmi vine întrebarea: La noi, în România, cred că vă amintiți, am fost vaccinați de mici, și mereu contra a diferite virusuri și boli. Ne-am întrebat de ce ne-am vaccinat contra gripei? Ne-am pus întrebări îndoielnic? Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal! Tocmai! Virusul Covid-19 are în structura lui și manifestări asemănătoare cu gripa obișnuită care bântuie omenirea.

Tot așa trebuie înțeles vaccinul anti-Covid-19, doar cu o excepție, că se constată anumite mutații, o nouă tulpină și trebuie luptat împotriva îmbolnăvirilor și mai ales a complicațiilor în masă.

Dacă urmărim sursa de informare pe site-ul cnscbt.ro (adică Institutul de Sănătate Publică România), citim că, la 8 ianuarie 2021, pe mapamond se înregistrează:

  • 87.987.175 de cazuri confirmate cu Covid-19;
  • 1.898.466 de decese cu Covid-19;
  • 86.088.709 de bolnavi au fost vindecați.

Rezultat performant! Deci, nimeni nu dorește moartea omenirii, cum trâmbițează unii!

În România, până la data de 7 ianuarie 2021, ora 13:00, s-au înregistrat:

  • 658.958 de cazuri confirmate Covid-19;
  • 16.410 decese, iar circa 90% s-au vindecat, adică 595.007 de bolnavi, conform site-ului oficial al Ministerului Sănătății.

Așa stând lucrările de salvare în România, putem spune că slujitorii Medicinei românești au fost la datorie și măsurile luate de Organele centrale si locale de Stat au fost benefice, precum și conformarea românilor la situația dată.

Dacă se va asculta de glasul specialiștilor, în materie de sănătate și de măsurile ministeriale și guvernamentale, cu grijă și cu responsabilitate, vom avea bucuria pe care va încerca-o Statul Israel, izbăvindu-se de virusul Covid-19, în curând, după cum spun Buletinele de Știri internaționale.

Așadar, să respectăm cele ce duc spre sănătatea noastră și să ne punem nădejdea în Domnul Dumnezeu și în priceperea specialiștilor întru ale sănătății, „că și pe ei i-a zidit Dumnezeu!” să slujească la însănătoșirea omenirii! (Isus Sirah 38,1).

„Că de la Cel Preaînalt este leacul!”, „Domnul a zidit din pământ leacurile, și omul înțelept nu se va scârbi de ele!” (Isus Sirah 38,4)

Așadar, pentru cei care nu știu și doresc să afle exact cum trebuie să procedeze, am frățescul îndemn să citească pe site-ul oficial al Guvernului Român: vaccinare-covid.gov.ro, unde vor afla neîndoielnic ceea ce este de făcut. Aici, printre altele, se menționează, repetăm, că: vaccinarea este voluntară și ne-obligatorie.

Se impune ca fiecare dintre noi, care dorim să conviețuim întreolaltă, să avem grijă mare de sănătatea noastră și de sănătatea celorlalți, în egală măsură! Iar dacă este cineva supărat datorită unor afirmații verbale sau în scris, îmi cer cuvenita iertare!

Să ne rugăm cu stăruință, ca Domnul Dumnezeu să ne izbăvească de toate virusurile și de toate bolile din lume!

Calinic Argeșeanul”

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, oameni în picioare
ÎPS Calinic Argeșeanul

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Teodosie, se aude? Papa Francisc se vaccinează săptămâna viitoare. „Există un negaționism suicidar”

* Soția lui Cataramă, chirurg plastician, zice că vaccinul rusesc și cele chinezești „sunt mai bune decât Pfizer și Moderna”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.