luni, martie 4, 2024
AcasăMainGeorge Simion vrea să știe dacă e semidoct sau maimuță. L-au supărat...

George Simion vrea să știe dacă e semidoct sau maimuță. L-au supărat Băsescu și Cartianu. Sondaj bazat pe o minciună

-

George Simion (34 de ani) a lansat un fel de „dezbatere” pe pagina lui de Facebook, cu întrebarea: „Băsescu spune că sunt semidoct, iar Cartianu că sunt o maimuță. Care e opinia voastră?”.

Întrebarea conține o mare minciună: afirmația că Grigore Cartianu ar fi spus că președintele AUR „este o maimuță”. Jurnalistul a apelat la o parabolă, afirmând într-un interviu: „George Simion a intrat în Parlament, dar să fie atent, pentru că știți cum se spune: «maimuța, cu cât urcă mai sus în copac, cu atât i se vede fundul mai bine»”.

Traian Băsescu (69 de ani) s-a referit la George Simion și la Diana Șoșoacă într-o emisiune la Realitatea Plus. Grigore Cartianu (52 de ani) l-a „rașchetat” pe liderul AUR într-un interviu acordat site-ului Fanatik.ro.

Ce a spus Traian Băsescu

 • „Nu cred că au ceva de spus țării, în afară de vadimisme n-au mare lucru de spus. Însă deosebirea dintre ei și Vadim e că Vadim era un om citit. Ei sunt semidocți care își latră patriotismul și așa-zisul anti-sistem, pozițiile anti-sistem. Dacă i-ai pune să guverneze, n-ar fi în stare să facă nimic, ar prăbuși țara.”
 • „Cred că doamna senator Șoșoacă ar fi bună de șefă de galerie la Dinamo, iar Simion șef de galerie la Steaua. Mărturisesc că, în ziua votului, când vedeam că nu intră PMP în alegeri, am întrebat: ce partid e ăsta? AUR ăsta? Cine sunt ei? Au apărut peste noapte, cu un suport extraordinar în diaspora.”

Ce a spus Grigore Cartianu

 • „George Simion e un demagog care s-a trezit pe o poziție care îl depășește. Pregătirea lui nu e de nivelul acesta.”
 • „Nu știe cum să asorteze mesajul acela pur naționalist și anti-sistem cu nevoia pe care o simte de a se credibiliza cumva, de a ieși din zona nefrecventabilă. Dar e greu de făcut treaba asta, mai ales că partidul l-a făcut deputat pe un spărgător de bancomate, cercetat în dosare de genul ăsta, alții sunt vectori anti-mască, anti-vaccin, niște anarhiști.”
 • „Le putem spune partidul anarhiștilor. Partidul Anarhiștilor Români. Nu e AUR, ci e PAR – Partidul Anarhiștilor Români. Sau AUR – Anarhiștii Urlători din România. Că sunt urlători, ei sunt cam urlători. Anarhiștii Urlători din România (AUR) sau Partidul Anarhiștilor din România (PAR). Cu ideile lor, conspiraționismele lor, acolo se plasează.”
 • „George Simion a avut un program clar: de ani de zile se bate cu jandarmii peste tot. Prin peluze se bate cu jadarmii, pe la Valea Uzului se bate cu ungurii, dar și cu jandarmii. Se agață de jandarmi, se mai târăște puțin pe jos și cineva filmează. Tot timpul a avut tactica asta: domn’e, te bați cu jadarmii peste tot și ieși în față, să fii dat pe site-uri, pe platforme sociale – asta a fost politica lui. Uite că i-a reușit până la urmă, a intrat în Parlament cu partid cu tot, dar să fie atent, pentru că știți cum se spune: «maimuța, cu cât urcă mai sus în copac, cu atât i se vede fundul mai bine».”

4.000 de comentarii în 4 ore. De la „cei doi au dreptate” la „patriotule, ești pe cale să-ți asiguri un loc în cărțile de istorie, lângă Vlad, Ștefan și Cuza”

Provocarea lui George Simion a fost urmată de aproape 4.000 de mesaje și 4.000 de like-uri în 3 ore. Majoritatea comentariilor îi transmit lui George Simion că e „un mare patriot”, ba chiar „salvatorul neamului românesc”, nicidecum „semidoct” sau „maimuță”.

- Advertisement -

„Semidoct e Băsescu, iar maimuță e Cartianu”, îl asigură câțiva comentatori pe liderul AUR.

Cel mai departe merge unul, Mihai Simion, care-l compară pe George Simion cu Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare și Sfânt și Alexandru Ioan Cuza. Iată: Părerea mea, George Simion, este că ești pe cale să îți asiguri un loc în cărțile de istorie, lângă Vlad, Ștefan și Cuza. Și te susținem eu, familia mea și mulți alti români care au auzit chemarea”.

- Advertisement -

Există însă și destule voci care răspund afirmativ întrebării lui George Simion: „Ambele variante sunt valabile”, „Amândoi au dreptate, și încă nu au spus tot…”, etc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. Bal-HAUR…
  Mamelucu’ se crede „cineva” dar nu este mai mult decât un agitator extremist de „centru” satelit al pésédéului comunist…
  Ar vrea el să fie neam cu maimuța dar la nivel de creier e între meduză și găină…
  Cunosc personal câțiva „votaci” haur:un șofer onanist, o depravată conspiraționist, un salahor cu „béémvé”cu volan pe dreapta” matrecolat pă Bulgarea”… Cam ăsta-i șeptelu’ aiurit…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -