Adina Florea, obligată de ICCJ să încheie până la 1 aprilie cercetarea Codruței Kovesi, pe care „o ține în șah” de doi ani

1
5390
Adina Florea - Laura Codruța Kovesi

Înalta Curte de Casație și Justiție a obligat-o pe Adina Florea, procuroarea-șefă a Secției Speciale înființate de Dragnea și Tudorel Toader, ca până la 1 aprilie să soluționeze dosarul deschis pe numele Laurei Codruța Kovesi, scrie G4Media.ro.

Florea, “coada de topor” a regimului Dragnea, pusă la SIIJ pentru a hăitui magistrații care nu execută ordinele politice, i-a deschis în martie 2019 un dosar fostei șefe a DNA. Scopul era blocarea Codruței Kovesi, care candida la postul de procuror-șef al Parchetului European.

Așa-zisul dosar a fost deschis pentru presupuse acuzații de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă, dar pentru că totul nu era decât o născocire, cazul a rămas în același stadiu și azi, după aproape doi ani, fără nicio audiere și fără nicio probă depusă.

Pe 10 ianuarie 2021, Kovesi s-a adresat Înaltei Curți de Casație și Justiție să o silească pe Adina Florea să dea o rezoluție în acest caz. De doi ani, Kovesi are statutul de inculpată, dar dosarul a rămas gol!

Un dosar făcut cu „probele” televiziunilor de casă ale Mafiei și care, după doi ani, încă nu conține nici măcar o foaie!

În fapt, povestea a plecat de la una dintre numeroasele campanii de linșaj public orchestrate de mafia PSD, prin posturile TV și site-urile controlate. Ca în foarte multe alte situații asemănătoare, “probele” erau niște făcături trase de păr și ridicole, livrate pentru publicul captiv al acestor televiziuni. Kovesi era acuzată că ar fi primit mită de la Sebastian Ghiță banii cu care a fost adus în țară fugarul Nicolae Popa, fost director FNI arestat în Indonezia și condamnat pentru că îi păgubise pe depunători.

Florea a preluat discursul televiziunilor și a acuzat-o pe Kovesi că a fost mituită cu “capitalul de imagine” de pe urma finanțării pe care ar fi finanțat-o Ghiță (68.000 de euro). Ulterior s-a dovedit, însă, că Nicolae Popa a fost adus în țară pe banii statului român, și nu ai lui Sebi Ghiță.

Abuzul Adinei Florea și al regimului Dragnea a fost total, în acest caz. Disperați că Laura Codruța Kovesi se apropie de funcția de procuror-șef al Parchetului European, cei care conduceau România atunci au pus-o pe fosta șefă a DNA sub control judiciar, chemând-o să se prezinte periodic la Poliție.

Circul s-a încheiat, până la urmă. Acum, Secția Specială e pe cale să fie desființată – lucru cerut de peste doi ani de toate instituțiile internaționale –, iar Adina Florea e somată să încheie dosarul până la 1 aprilie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Pavel Abraham e omul lui Dodon în Basarabia. „Milițianul” pro-infractori o sfidează pe președinta Maia Sandu, care l-a dat afară

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here