sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăMainO prostie spusă de Becali a făcut ca oamenii să "radă" din...

O prostie spusă de Becali a făcut ca oamenii să „radă” din farmacii medicamentul anti-paraziți, folosit pentru câini și pisici, care la oameni poate provoca orbire și cancer

-

Un caz bizar e în plină desfășurare, mai ales în mediul rural din România: oamenii golesc farmaciile veterinare de Ivermectină, un medicament de uz veterinar despre care au auzit de la Gigi Becali că ar vindeca miraculos boala Covid. Fenomenul este de masă în Teleorman, scrie PressHub.ro: oamenii au epuizat deja stocurile din acest medicament.

În realitate, avertizează îngroziți medicii, Ivermectina este o substanță folosită pentru a elimina paraziții intestinali la animale (în special câini și pisici), nici vorbă să aibă vreun efect pentru virusuri la oameni. În plus, neadministrat sub supraveghere medicală, medicamentul le poate provoca animalelor – dar și oamenilor – orbire și chiar cancer!

Cazul este relevant pentru gradul de educație al oamenilor și sursele de unde aceștia își culeg informațiile. Mirela Stăncioi, medic la o farmacie veterinară din Teleorman, a descris situația: “Cam de 4-5 zile avem solicitări destul de dese. Noi, până acum, o dădeam doar pentru căței, pentru scabie, paraziți, nu vindeam zilnic. Acum ni se cere, dar nu mai avem pe stoc și încă sunt 5-6 persoane pe zi care întreabă de el. Noi nu mai avem pe stoc și înțeleg că nu se mai găsește nici în alte farmacii. Eu nici nu știam că lumea folosește, am auzit și eu tot de la oameni“.

Toată prostia a plecat de la delirul lui Becali și iresponsabilitatea televiziunilor și a site-urilor care i-au preluat și umflat afirmațiile

Tot delirul a plecat de la niște afirmații iresponsabile ale lui Gigi Becali, spuse la România TV, preluate de alte câteva televiziuni șu rostogolite la fel de iresponsabil de mai multe site-uri, care și-au însușit prostiile spuse de latifundiar.

- Advertisement -

Becali s-a lăudat că ar ar avea un medicament-minune pentru Covid, dar ticăloasele de autorități nu vorbesc despre el pentru că ar avea interes să se consume Remdesivirul, care e mai scump.

Eu am doctori la clinica mea pe care i-am adus de afară, studiau în străinătate. Sunt români și le dau 4.000-5.000 de euro pe lună. Ei mi-au spus despre aceste tramente, pentru că se făceau studii pe afară. Cel mai bun este Ivermectina. Se găsește doar la mine, acum, în România. Eu nu am nicio treabă, eu îl cumpăr aici. E din Ucraina, dar nu-l aduc eu. Eu am Ivermectină ser! Ivermectina pastilă e slabă. Este și ieftină, cum ai vindeca un om cu 10 lei. Când a existat pe piața din România, s-a luat imediat, la început. Acum nu mai există. Am doar eu. Ei vor să consume lumea Remdesivir, pe care au dat zeci de milioane și nu e bun la Covid. Ivermectina e cel mai bun tratament, pe lângă arbidol“.

Preluată ca atare și “umflată” de site-uri dornice de trafic rapid și ieftin, așa-zisa informație – în fapt, un fake-news ordinar – a înșelat oamenii mai naivi sau mai puțin instruiți. Bineînțeles, nu putea lipsi din poveste și Sputnik.md, oficiosul Rusiei, care laudă „medicamentul rusesc” și îl prezintă pe Becali drept „filantrop”.

- Advertisement -

Așa s-a ajuns ca mulți români să dea buzna în farmaciile veterinare.

Mai mulți medici, veterinari sau pentru oameni, au avut intervenții pe rețelele de socializare, încercând să domolească isteria. Flavia Groșan, medic pneumolog, a făcut apel la rațiune: „Vă rog să nu-mi solicitați Ivermectină. Eu nu am auzit ca o pneumonie să fie tratată cu antiparazitare. Isuse Cristoase! Chiar lumea o ia razna!“.

Petru Antonio Mureșan, medic veterinar din Cluj, despre Ivermectină

“IVERMECTINA pentru TO(N)ȚI! Văd că apar tot mai multe postări cu antidotul-minune pentru Covid-19: Ivermectina. Antivacciniștii și alți atoateștiutori de pe paginile de socializare promovează această substanță ca medicamentul care vindecă instantaneu cumplita pandemie. Din nefericire, am văzut chiar colegi de breaslă că promovează asta cu îndârjire. De aceea m-am hotărât să aduc aici lămuriri esențiale pentru toți cunoscuții care îmi citesc postările.

În primul rând, să vă zic că inițial și eu am fost antivaccinare, pentru că nu aveam suficiente informații și nu mi-a plăcut ideea cu obligativitatea vaccinării! Acum, după ce am studiat, citit și documentat puternic în ultimele 30 de zile, atât de pe surse oficiale, cât și fanteziste, pot spune cu certitudine că mă voi vaccina. Pentru că, deși există riscuri pe termen mediu și lung – nimeni nu poate fi sigur azi de efectele secundare ale vaccinului -, aceste riscuri sunt MULT mai mici decât riscul de a contacta virusul și a face o formă gravă, chiar letală de boală.

Și acum să lămuresc cu IVERMECTINA. Este o substanță activă descoperită în 1975 și aprobată pentru uz veterinar în 1981. Ea are utilizare în tratamentul parazitozelor la animale, fiind eficace în combaterea paraziților interni (generic – viermi), cu excepția Fasciolei (viermele de gălbează) și a paraziților externi: pureci, căpușe, păduchi și râie.

Există, se pare, și un produs de uz uman – Stromectol, pe care, personal nu l-am văzut în nicio farmacie la noi. Nu cunosc nimic despre acest produs.

Cât despre utilizarea ivermectinelor de uz veterinar, indiferent de forma de prezentare, în tratamentul Covid-19 NICI NU POATE FI VORBA! Chiar dacă această substanță are și un efect imunostimulator, la animalele tratate este pur și simplu un antiparazitar, deci NU omoară virușii (virusurile).

În plus, noi, medicii veterinari, avem stabilite clar protocoale privind administrarea la animale. Acestea prevăd un timp de așteptare, de la administrarea Ivermectinei la animal până la consumul de produse – carne, lapte, ouă – de la animalul respectiv (de obicei, mai mari de 30 de zile). Întrucât s-a constatat că, deși foarte bun ca antiparazitar, Ivermectina are efecte cancerigene prin acumularea în organism.

Iată de ce, dragi prieteni și cunoscuti, NU vă tratați după zvonuri și surse. Singura cale sigură de a evita infecția cu Covid-19 rămâne vaccinarea!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. „Toată prostia a plecat de la delirul lui Becali și iresponsabilitatea televiziunilor și a site-urilor care i-au preluat și umflat afirmațiile” Exact! Aici e dovada dobitociei! De ce este promovat Becali asta, care el, ca mare specialist ce este el in toate domeniile, ar avea, chipurile, pareri avizate? De ce este promovat, ascultat, intrebat samd? De ce i se da dreptul la o opinie? In ce calitate? De cioban penal, puscarias din cauza coruptiei? El are pareri despre tot si despre toate. De ce nu i se cenzureaza aparitiile? In dobitocia lui este periculos!Tare i s-ar cuveni un nou dosar, de crima prin imprudenta (a se intelege”din prostie”! Trimis dracului unde ii este locul, la oi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -