Scrisoarea tristă a lui Florin Piersic, la 85 de ani. Din cauza Covid-19 și-a pierdut un prieten, iar o „minunată parteneră” a sa „se zbate între viață și moarte”

0
4070
Florin Piersic

Pe 27 ianuarie, Florin Piersic va împlini 85 de ani. Îndrăgitul actor spune că în acest an nu e timp de petreceri – nici pe scenă, nici la televizor -, dar promite că „la anul facem o sărbătorire și pentru 85, și pentru 86 la un loc”.

„E prea multă tristețe în lume! De curând mi-am pierdut un prieten de o viață, Rocco – Grigore Rusu, care a fost răpus de boala asta blestemată, iar o minunată parteneră a mea se zbate acum între viață și moarte, din același motiv. Vă spun drept: mi se pare cam nepotrivit să ne ținem de sărbătoriri”, a scris Florin Piersic cu tristețe, pe Facebook, cu trei zile înainte de a împlini 85 de ani.

Florin Piersic către publicul său

„Scrisoare către voi”

„Mai e puțin și intrăm într-o saptamână mare pentru mine, Florin. În câteva zile, împlinesc marele 85. Voi știți că n-am avut niciodaăa rețineri în a-mi spune vârsta. Sunt actori și mai ales actrițe care parcă sunt născuți pe 29 februarie, așa că înaintează în vârstă o dată la patru ani.

De fapt, dacă mă gândesc bine, acum fiecare an împlinit e o victorie, mai ales dacă este trăit frumos, cu speranță, cu bucurie. O să vedeți și voi când veți ajunge aici, ceea ce vă doresc din toată inima!

An de an, televiziunile, presa și mai ales voi, publicul, m-ați sărbătorit, m-ati răsfățat, m-ați aplaudat, iar eu am primit o mare de flori, vorbe minunate și toată iubirea voastră, cu recunoștință.

În teatru, indiferent ce se întamplă în viața actorilor de pe scenă, se spune: «Spectacolul trebuie să continue». Ei trebuie să fie acolo, să intre în pielea personajelor lor, să vă aducă un zâmbet în suflet sau o lacrimă în colțul ochiului.

Anul ăsta aveam în plan o altfel de întâlnire, pentru că știți că a devenit aproape o tradiție să-mi petrec ziua de naștere pe scenă, cu voi alături. M-am gândit mult la asta.

Și acum vine marele «dar». Copii, e prea multă tristețe în lume! De curând mi-am pierdut un prieten de o viață, Rocco – Grigore Rusu, care a fost răpus de boala asta blestemată, iar o minunată parteneră a mea se zbate acum între viață și moarte, din același motiv. Vă spun drept: mi se pare cam nepotrivit să ne ținem de sărbătoriri.

Și dacaă nu ne vom vedea față în față, fie pe scenă, fie pe micul ecran, asta nu înseamnă că vă iubesc mai puțin.

Anul ăsta este anul Vărsătorului, așa că sunt convins că ne așteaptă lucruri minunate, numai să trecem odată de perioada asta nefericită. VĂ ROG să aveți grijă de voi și de cei din jurul vostru. Fiți buni unii cu alții și la anul facem o sărbătorire și pentru 85, și pentru 86 la un loc! E o promisiune!

Vă pup cu dragoste!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here