Pavel Abraham e omul lui Dodon în Basarabia. „Milițianul” pro-infractori o sfidează pe președinta Maia Sandu, care l-a dat afară

3
4592
Pavel Abraham

Generalul în rezervă Pavel Abraham (72 de ani), fost șef al Poliției Române timp de 6 luni în 1997 (demis din cauza slabelor rezultate în combaterea infracționalității), vector agresiv anti-justiție și pro-corupție de-a lungul anilor, actualmente avocat, face un joc murdar și la Chișinău.

Pavel Abraham a refuzat să se retragă din Comisia pentru alegerea judecătorului care va reprezenta Republica Moldova la CEDO, deși președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a revocat pe 14 ianuarie. Abraham a fost numit în Comisie de fostul președinte, coruptul Igor Dodon.

Vineri, 22 decembrie, Abraham și-a reconfimat tupeul incalificabil, fiind prezent la ședința Comisiei privind alegerea judecătorului care va reprezenta Moldova la CEDO.

Jurnalistul Vitalie Călugăreanu a prezentat pe Facebook această situație absurdă.

„La 14 ianuarie, Maia Sandu a anunțat că «DISPUNE» retragerea lui Pavel Abraham (desemnat de Dodon) din această comisie și NUMIREA în această calitate a judecătorului Viorica Puica.

Numai că, se pare că nu l-a retras chiar de tot pe Abraham…, iar acesta insistă să rămână în comisie :)))

Cel puțin așa a anunțat în aceasta seară, în «Cabinetul din Umbră», președintele acestei comisii, Fadei Nagacevschi: «Dumnealui și-a manifestat intenția de a participa în continuare în calitate de membru. Maia Sandu nu l-a retras prin decret. Este o scrisoare semnată de doamna Sandu în care ea dispune. A dispune – se face prin ordin sau decret. Scrisoarea nu este act administrativ. Eu aștept un decret pe care, eventual, dl Abraham să-l poată contesta».

Se pare că va trebui să ne obișnuim și cu situații din astea”.

Abraham este ținut în comisie de ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, care este membru al partidului pro-rus condus de Igor Dodon.

Laura Ștefan, expert anticorupție: „Doamne, cât tupeu pe Abraham! Te retrage Președintele, zice că nu ești reprezentantul ei, dar tu insiști să te duci la ședințe. Ireal”.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a dat afară săptămâna trecută pe Pavel Abraham din comisia formată de Ministerul Justiției de la Chișinău care urmează să desemneze judecătorul Republicii Moldova la CEDO. Președinția Moldovei a menționat că Abraham are probleme de integritate.

Consilierul pe justiție al Președinției, Olesea Stamate, a menționat într-un mesaj:

„În contextul concursului în desfășurare pentru funcția de judecător la CEDO din partea Republicii Moldova, doamna Președintă a retras membrul desemnat anterior de către Igor Dodon în comisia de concurs, domnul Pavel Abraham, din cauza unor dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia.

Ținând cont de importanța reprezentării Republicii Moldova la CEDO de către un judecător onest și profesionist, așteptările societății sunt ca acest concurs să se desfășoare într-o manieră de maximă transparență și corectitudine. Respectiv, am desemnat-o drept reprezentant al Președinției în această comisie pe d-na Viorica Puica, o judecătoare competentă și corectă”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Acum se explica dubiosul comportament pe care l-a avut in Romania, fie ca militian sef, fie ca pretins avocat, abonat la 1-2 posturri tv, unde isi facea adevarata meserie de agent kgb.
    Un mizerabil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.