VIDEO. Explozii uriașe la Briansk, în Rusia: ucrainenii au aruncat în aer un arsenal de rachete și un depozit de carburant

0
13605
Incendiile din Briansk: în dreapta, cel de la depozitele de carburanți, în stânga - cel de la arsenalul de rachete și muniție de artilerie. FOTO: Osinttechnical/Twitter

Orașul rusesc Briansk, aflat în apropierea graniței cu Ucraina, a fost zguduit în zorii zilei de luni de două explozii gigantice: una la un arsenal de rachete și o alta la un depozit de carburanți al armatei lui Putin. Populația a fost evacutată din cartierele aflate în preajma depozitelor, scrie Daily Mail.

Arsenalul care a sărit în aer stoca rachete folosite de trupele de pe front să bombardeze ținte civile și militare în Ucraina. Baza militară găzduia și Directoratul Artileriei din Armata rusă. În ceea ce privește depozitul de carburanți, acesta era vital pentru lanțul logistic rusesc, pentru că de aici plecau cisternele cu combustibil pentru o mare parte din forțele aflate în ofensivă în estul Ucrainei.

Rușii au postat inițial detalii despre incendii, apoi au șters totul

Incendiul uriaș izbucnit la depozitul de carburanți Drujba a izbucnit la ora 2 dimineața și, așa cum se poate vedea din imaginile difuzate pe Twitter, acolo a fost Iadul pe pământ. Populația rusească din zonele limitrofe depozitului a fost evacuată în grabă.

Reacția rușilor la dezastrul din Briansk a fost, ca și în alte situații similare, confuză și ezitantă. Inițial, Ministerul rus al Situațiilor de Urgență de la Moscova a postat inițial detalii despre incendiile de la bazele militare situate pe Bulevardul Moskovski, din Briansk, dar apoi a șters totul!

Primul incendiu, cel de la depozitul de carburanți, a fost totuși recunoscut oficial de agenția de presă rusească TASS, pe când asupra dezastrului de la arsenalul aflat la celălalt capăt al orașului se păstrează tăcerea. Însă contul de Telegram Voennîi Osvedomitel a transmis despre cel de-al doilea incendiu, menționând că are loc la sediul Directoratului Artileriei și Rachetelor din Arsenalul nr. 120.

Distrugerea lanțului de aprovizionare al rușilor, una din cheile succesului ucrainean

Aceasta nu e prima lovitură a Ucrainei chiar pe teritoriul invadatorilor ruși. Pe 1 aprilie, la 5 săptămâni după declanșarea atacului Rusiei, elicoptere misterioase au trecut granița și au lovit depozitele de carburanți din Belgorod, oraș aflat chiar lângă frontiera ucraineano-rusă. Oleksei Danilov, secretar al consiliului național al securității din Ucraina, a negat atunci orice răspundere cu privire la atac.

Atacarea sistematică a lanțului de aprovizionare cu muniție și carburant a trupelor din prima linie de către ucraineni a agravat masiv problemele deja existente ale rușilor, care s-au dovedit – spre surpriza experților occidentali – incapabili să rezolve logistica. Fără o coordonare adecvată, fără piese de schimb, alimente, muniție și carburant, trupele rusești au suferit pierderi grele în Ucraina în cele două luni de război.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dreptate în Vinerea Mare: ucrainenii i-au lichidat pe autorii atrocităților de la Bucea! Bonus: doi generali eliminați în Herson

* Dezvăluiri uluitoare din combinatul Azovstal. „Sub cuptoare se află un tunel subteran imens, prin care circulă trenurile. Ultimul nivel se află la o adâncime de 50 de metri. Va rezista unei bombe nucleare”

* Ucraina demască fake-ul „întâlnirii” Putin – Șoigu: „Putin stă la televizor, iar Șoigu este montat pe videoclip”

Cresc riscurile unui război NATO – Rusia. Militari ucraineni sunt antrenați în Franța, Germania și Marea Britanie

Ucraina primește armele cerute: Franța livrează autotunuri Caesar și rachete antitanc Milan; Canada și Marea Britanie – tunuri grele; esticii – tancuri T-72 și avioane

Planul terorist al invadatorilor putiniști: adună resturile elicopterelor ucrainene doborâte, le plasează în Rusia, își bombardează propriul teritoriu, apoi dau vina pe armata lui Zelenski

Putin l-a avansat pe „măcelarul de la Bucea”: Azatbek Omurbekov, făcut colonel și trimis în Donbass

Înalt oficial militar american: Rusia a pierdut 25% din puterea de luptă inițială

Morți suspecte printre oligarhii ruși: acuzați de Putin de „trădare”, ei „se sinucid” după ce-și omoară familiile

Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

Un comandant rus și-a trimis militarii să omoare civili în Dnipropetrovsk, deși acolo locuiesc fiicele sale din prima căsătorie. Anastasia și Viktoria nu vor să mai audă de teroristul lor tată

Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here