Clotilde Armand: șefii ADP Sector 1 luau „spor de antenă” pentru că aveau sediul lângă Casa Presei, deși radiațiile sunt de 1.379 de ori mai mici decât nivelul periculos!

2
1788
Clădirea de patrimoniu de unde angajații ADP Sectorul 1 nu vor să se mai dea duși, deși pretind că sunt "iradiați" de antenele de la Casa Presei

Circa 100 de persoane din cadrul ADP Sectorul 1 au încasat 4 ani și jumătate 15% în plus la salariu, reprezentând “spor de antenă”, pe motiv că sunt “radiați” în sediul aflat lângă Casa Presei, deși nivelul real al radiațiilor este de 1.379 de ori mai mic decât cel periculos! Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a relatat pe contul său de Facebook că a avut de înfruntat opoziția acerbă a sindicatului și a șefilor ADP, care nu voiau nici să renunțe la sporuri, nici să se mute în alt sediu.

Sporul de 15% a fost un cadou de la buget primit de angajații ADP Sectorul 1 de la vechiul primar Daniel Tudorache, în 2016. Pretextul: sediul ADP e lângă Casa Presei. S-a inventat un pericol reprezentat de “radiații de antenă” și bănuții au intrat, lunar, în conturile celor “radiați”.

Clotilde Armand a anunțat în februarie că va elibera clădirea unde își aveau sediul ADP Sectorul 1 și Administrația Unităților de Învățământ, urmând să înființeze în loc o școală. Dar, spre surpriza edilului, au sărit în sus angajații ADP, care au spus că ei nu au de gând să părăsească locul pentru că acolo sunt radiații. Bieții copilași ar urma să fie radiați de la antenele de la Casa Presei. Așa că, eroici, șefii ADP și ai sindicatului lucrătorilor la ADP, au anunțat că se vor sacrifica ei în continuare.

Pentru a lămuri problema, Clotilde Armand a cerut oficial, în numele Primăriei Sectorului 1, ca ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în ComunicațiI) să măsoare nivelul de radiații la sediul ADP Sectorul 1. Așa s-a descoperit că nu există aproape deloc radiații, iar timp de 4 ani și jumătate s-au încasat sporuri degeaba!

Primărița a anunțat că va tăia imediat acest supliment “de antenă” și că proiectul înființării unei școli în clădirea unde e acum ADP Sectorul 1 se va realiza.

Războiul cu clientela PSD lăsată în urmă de Daniel Tudorache la ADP Sectorul 1 nu e nou. Doi directori ai instituției care sunt trimiși în judecată de DNA au fost suspendați din funcții la începutul acestei luni.

Clotilde Armand despre “sporul de antenă” pe care și l-au tras degeaba din 2016 până acum funcționarii de la ADP Sectorul 1

„Angajații de la Administrația Domeniului Public Sector 1 (aproximativ 100 de persoane) primesc un așa numit spor de antenă, de 15% din salariu, deoarece sediul ADP Sector 1 se află la câteva sute de metri de Casa Presei. Acest spor de antenă a fost stabilit de fosta administrație în baza unei expertize realizată de o firmă privată iar de atunci și până acum nu a mai fost reactualizată. Este în vigoare din 2016. Când am spus că în sediul ADP S1 vrem să facem o școală au protestat liderii de sindicat și angajații ADP S1 că ”nu se poate așa ceva”, că ”există radiații de antenă” și ei nu pleacă din sediu. Prin urmare, am solicitat către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) reactualizarea datelor. Și ce credeți?

ANCOM a făcut măsurători în data de 08.03.2021 și a constatat că nivelul de radiații în zona sediului Administrației Domeniului Public, unde Primăria Sectorului 1 intenționează să înființeze „Școala Regală” și unde angajații se simțeau radiați de la antene este de … de 1379 de ori mai mic decât nivelul de referință! Și uite așa s-au luat aceste sporuri timp de ani de zile. De astăzi nu se vor mai lua sporuri de antenă iar proiectul „Școala Regală” intră în linie dreaptă.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here