Primăria Sectorului 1 înlocuiește o sinecură cu o școală. La Administrația Unităților de Învățământ, angajații aveau abonamente telefonice de 75 de euro/lună

1
4017

În sediul fostei Administrații a Unităților de Învățământ, structură desființată, care “producea” doar abonamente telefonice de 75 de euro/lună pentru șefime, Primăria Sectorului 1 va înființa o școală, anunță Clotilde Armand.

Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitare și a Unităților Sanitare Publice a fost restructurată, iar spațiul obținut, o clădire deosebit de frumoasă amplasată pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4, va fi transformat în “Școala Regală”.

Proiectul va intra pe ordinea de zi a Consiliului Local Sectorul 1 în data de 25 februarie.

Clădirea are o amprentă la sol de 1.737 metri pătrați și e construită pe 3 nivele – subsol, parter și etajul 1. Are și un teren de aproape 8.800 de metri pătrați.

Clotilde Armand relatase chiar la începutul lunii februarie că a găsit la proaspăt desființata Administrație a Unităților de Învățământ 25 de abonamente a câte 75 euro/lună la telefonie pentru unii angajați. Descoperirea a fost făcută în momentul în care s-a reorganizat activitatea și Administrația Unităților de Învățământ a intrat sub controlul Aparatului de Specialitate al Primăriei.

Sub acoperirea “autonomiei”, numeroase instituții finanțate de la buget își gestionează astfel banii fără a dat cuiva socoteală.

Clotilde Armand a reziliat abonamentele de 75 de euro/lună și le-a înlocuit cu unele normale, de 5 euro/lună. “Sunt de părere că se vor descurca și așa”, comenta primărița pe 8 februarie.

Anunțul făcut de Clotilde Armand privind transformarea în școală a clădirii unde a fost Administrația Unităților de Învățământ

Construim o nouă școală în Sectorul 1: Școala Regală!

Elevii bucureșteni vor beneficia de o nouă unitate de învățământ care va fi înființată de Primăria Sectorului 1 în zona Casa Presei Libere. Este vorba de “Școala Regală” care va fi amenajată în imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 unde, până de curând, a funcționat Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice, structură care a fost desființată prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1. Imobilul la care se face referire are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, iar după desființarea structurii amintite mai sus nu este folosit la întreaga lui capacitate.

Pentru realizarea acestui proiect, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1 din data de 25 februarie 2021 se află un proiect de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1, în vederea înfiinţării unităţii de învăţământ preuniversitar “Şcoala Regală”.

Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Având în vedere faptul că acest fenomen își are cauza în deficitul de unități de învățământ din Sectorul 1, vom înființa o școală nouă în zona Casa Presei Libere. Mai puțini elevi într-o clasă înseamnă reducerea substanțială a îmbolnăvirilor în rândul acestora, inclusiv cu COVID-19, și mai multă performanță în educație.

Imobilul din Bulevardul Poligrafiei aparţine Consiliului Local Sector 1, prin Administrația Domeniului Public, şi este cuprins în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Municipiului Bucureşti. Acest imobil cuprinde două loturi: un teren de aproape 8.800 mp şi o clădire cu S+P+1E şi un lot format dintr-un teren de 3.000 mp pentru care, printr-o hotărâre a Consiliului Local din 2018, a fost constituit cu titlu gratuit un drept de superficie în favoarea Curţii de Conturi a României.

Potrivit proiectului de hotărâre, primarul Sectorului 1 este mandatat să preia în numele Consiliului Local, prin proces verbal de predare-primire încheiat cu Administrația Domeniului Public, imobilul situat în Bulevardul Poligrafiei nr. 4. Totodată, acesta este mandatat să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obținerii avizelor pentru înființarea unității de învățământ “Școala Regală”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. În fiecare zi, REALITATEA (!!!) de la Primăria Sectorului 1 al Capitalei-României ne silește să exclamăm:
    BRAVO, franțuzoaico, NU TE LĂSA, ARDE-IIIII pe DERBEDEI și CONSTRUIEȘTE-NORMALITATEA, acolo!!!!!!!!!!!

    Am mai spus-o: Clotilde Armand tinde să devină nu numai un… MODEL (!) de primar (cel puțin pentru noii edili-șefi ai coaliției de centru-dreapta!), dar și o… NOUĂ-KOVESI (!!!), în CONȘTIINȚA-PUBLICĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here