„Ciordache” a semnat avizul pozitiv al Consiliului Legislativ pentru desființarea Secției Speciale, a cărei înființare a susținut-o ca deputat!

1
3075
Florin Iordache

Consiliul Legislativ, condus de fostul deputat Florin Iordache (PSD), promotorul și semnatarul Ordonanței de Urgență nr. 13, a dat aviz favorabil cu observații proiectului privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), cunoscută drept „Secția Specială”. Avizul este consultativ, nu imperativ.

Când era parlamentar – vicepreședinte al Camerei Deputaților -, „Ciordache” a fost un mare susținător al înființării acestei secții în interiorul magistraturii. SIIJ a luat naștere la dorința expresă a lui Liviu Dragnea, fostul lider PSD, aflat acum în închisoare pentru fapte de corupție. Florin Iordache a contribuit, în plan parlamentar, la înființarea Secției Speciale, precum și la masacrarea legilor justiției.

Acum, Iordache își pune semnătura, ca președinte, pe avizul pozitiv dat de Consiliul Legislativ pentru desființarea aceleiași Secții Speciale. Printre observațiile semnalate Ministerului Justiției (condus acum de Stelian Ion, protestatar anti-Ordonanța 13 în 2017!): trebuie să se stabilească modul de preluare a dosarelor aflate pe rolul SIIJ sau cum vor fi redistribuite posturile actuale ale Secției.

„Textul este lipsit de claritate și precizie normativă, întrucât «cauzele aflate în curs de soluţionare la nivełul Secţiei» nu pot fi «transmise pe cale administrativă», așa cum se prevede în proiect. Astfeł, în acord cu normele tranzitorii specifice în aceste situaţii, este necesar ca textul să prevadă în mod expres faptul că respectivele cauze se preiau de către parchetele competente potrivit legii. Este necesară, de aceea, reanalizarea în formularea corespunzătoare a normei”, se arată în avizul Consiliului Legislativ, semnat de Iordache.

În urmă cu aproape o săptămână, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz negativ proiectului de desființare a SIIJ. În 2018, același CSM a dat aviz negativ și proiectului de înființare a aceleiași SIIJ!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. ACUM poate văd șiii… CÂRCOTAȘII-ISTERICI (!), care… au făcut un MEGA-SCANDAL atunci când Alianța U.S.R.-P.L.U.S. a ținut să aibă postul de vice-președinte al Consiliului-Legislativ, care este IMPORTANȚA acelui „vice”, ce… NU-l lasă pe „Ciordache” să-și-facă-toate-mendrele (și!) pe-acolo, daaaaaaaaaaaaaa?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here