Ambasadorul Israelului: „Simpatizanții mareșalului Antonescu și ai Mișcării Legionare nu trebuie tolerați de societate!”

2
1805
David Saranga

Ambasadorul Israelului la București, David Saranga, a transmis marți, prin intermediul paginii de Facebook a Ambasadei țării sale, un mesaj aspru la adresa primarului orașului Constanța, Vergil Chițac. Acesta se referise la „evaluările diverse, chiar contradictorii, polemicile și controversele” care există în jurul „rolului jucat de mareșalul Ion Antonescu în istoria României”.

În acest context, ambasadorul Saranga a avertizat: „Criminalii Holocaustului, dar și cei care sunt simpatizanți ai mareșalului Ion Antonescu, ai Mișcării Legionare, ori cei care instigă la ură nu trebuie tolerați de societate”.

David Saranga scrie că a aflat ”cu stupoare și dezamăgire” despre afirmațiile lui Chițac, făcute luni pentru G4Media.ro.

Ambasadorul a ignorat faptul că, tot luni seara, târziu, primarul Vergil Chițac a revenit asupra declarației inițiale, în care exprima o serie de ezitări, și a subliniat că ”nu ezită să schimbe numele Străzii Ion Antonescu”, dar că are nevoie de puncte de vedere pentru începerea demersului, fiind un act strict procedural.

David Saranga ia ca reper juridic o sentință pronunțată de justiția comunistă: „În 1946, Ion Antonescu a fost anchetat și găsit vinovat pentru crime de război de către Tribunalul Poporului”.

Ambasadorul Saranga a precizat că-l invită pe Vergil Chițac să viziteze Yad Vashem, Muzeul Victimelor Holocaustului de la Ierusalim, ”pentru o cunoaștere aprofundată a atrocităților comise la ordinul lui Ion Antonescu împotriva evreilor din România.”

Diplomatul israelian își încheie mesajul cu un avertisment adresat „criminalilor Holocaustului”, dar și „celor care sunt simpatizanți ai mareșalului Ion Antonescu, ai Mișcării Legionare” ori „celor care instigă la ură”. Aceștia „nu trebuie tolerați de societate”, scrie Saranga.

Mesajul ambasadorului David Saranga

„Am aflat cu stupoare și dezamăgire despre afirmațiile recente ale Primarului Constanței, domnul Vergil Chițac, referitoare la «rolul jucat de mareşalul Ion Antonescu în istoria României». Doresc să subliniez că din partea comunității științifice nu există nicio incertitudine cu privire la responsabilitatea lui Ion Antonescu în uciderea evreilor din România în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În 1946, Ion Antonescu a fost anchetat și găsit vinovat pentru crime de război de către Tribunalul Poporului. Din păcate, astfel de declarații minimalizează suferința victimelor Pogromului de la Iași, ale celor din «trenurile morții» și  ale celor deportate din Bucovina și Basarabia în Transnistria. Tot acestea pun la îndoială o realitate crudă și nedreaptă.

În acest context, îl invit pe domnul Vergil Chițac să viziteze Yad Vashem, Muzeul Victimelor Holocaustului de la Ierusalim, pentru o cunoaștere aprofundată a atrocităților comise la ordinul lui Ion Antonescu împotriva evreilor din România.

Criminalii Holocaustului, dar și cei care sunt simpatizanți ai mareșalului Ion Antonescu, ai Mișcării Legionare, ori cei care instigă la ură nu trebuie tolerați de societate.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Acest domn ambasador se contrazice singur în aceeași declarație: cere blamarea mareșalulului Antonescu și a Mișcării Legionare chiar în acest an când îi comemorăm pe militarii români uciși (în urmă cu 80 de ani) cu bestialitate de legionarii pronaziști pe timpul rebeliunii legionare din ianuarie 1941. Adică domnul ambasador îl face pe Antonescu antisemit (pe baza unui proces înscenat la ordinul lui Stalin în 1946) deși Ion Antonescu a înăbușit în fașă mișcarea legionară salvând mii de evrei de la moarte!!! Nu credeam că Israelul mai are astfel de diplomați duplicitari și necunoscători ai istoriei statului care i-a acreditat ca ambasadori, care judecă cu dublă măsură (de ce dl.ambasador nu se referă și la amiralul nazist Horthy Miklosh care are statuie în Budapesta, deși a trimis zeci de mii de evrei, din Ungaria și Nordul Ardealului ocupat, în lagărele de exterminare ale Germaniei naziste? Și asta în timp ce Antonescu a salvat mii de evrei refugiați din Ungaria, în perioada 1940-1944, de la moarte făcându-le pașapoarte și îmbarcându-i pe vase de pasageri către Tel Aviv sau Ierusalim!!!Crede că ne impresionează cu informațiile false despre români și conducătorii lor înscrise cu rea credință pe monumente israeliene împrăștiate prin lume? Dumnezeu va face dreptate până la urmă scoțând adevărul ca unt-de-lemnul la suprafață. Rușine pentru astfel de evrei mincinoși, care ne falsifică istoria, continuatori ai bolșevismului stalinist!

  2. Haideți să spunem (TOT!) ADEVĂRUL, fără sfioșenie și „dat-pe-după-cireș”: declarațiile primarului „liberal” (!…) al municipiului Constanța reprezintă, pur-și-simplu, un… REFLEX (de… „Moș-Teacă”!) al… MILITARULUI/contramiralului-în-rezervă Vergil Chițac, ceea ce, DIN-PĂCATE (!), corespunde EXACT… convingerilor/mentalităților CVASI-UNANIME (!!!) ale subofițerilor-și-ofițerilor (în-rezervă sau încă activi!) din Armata-Română, Poliție-și-Jandarmerie, chiar… „Servicii-Secrete”: Antonescu este aproape… ZEIFICAT (!!!) în acest mediu-ULTRACONSERVATOR (PRIMITIV-REACȚIONAR, chiar…), în care se continuă… cultivarea politicii de… ULTRA-NAȚIONALISM EXACERBAT-VINDICATIV, ȘOVINIST-RASIST, cu accentuate tente… ANTISEMITE (!): teoriile FANTASMAGORIC-CONSPIRAȚIONISTE (cuuu… „tot-tacâmu'” DEMENT: „haína-OCULTĂ-MONDIALĂ-iudeo-masonică”, DACOPATIE-ferventă, extratereștrii-cu…-hangare-de-O.Z.N.-uri-în-Carpați, antivaccinismul — mai nou –ș.a. m. d.!!!!!!) sunt… „BIBLIE” (!), nu altaaa…, în rândurile… „inteligențelor”-de-sub-șepci (Sic!), active sau pensionate (de-tinere) din țara noastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here