Consilierii PNL și USR-PLUS au refuzat construirea unui bloc într-un cartier de case din Constanța. Decizia – neobișnuită pentru România

0
1716
Intersecția din Constanța unde se pregătea construirea unui bloc cu 3 etaje. FOTO: info-sud-est.ro

Un lucru firesc, de bun-simț și la mintea cocoșului pentru un om normal, precum acela ca administrația locală să nu permită construirea de blocuri în cartierele de case, a ajuns atât de rar în România, încât merită semnalat. Consilierii USR și PNL din Constanța au votat împotriva unui proiect care prevedea ridicarea unui bloc de 3 etaje într-o zonă de case, scrie Info Sud-Est.

Avizul negativ pentru asemenea inițiative era inexistent în epocile Mazăre și Făgădău, dar se poate extinde lejer la foarte multe orașe din România.

La Constanța, noua Comisie de Urbanism are doi consilieri PNL (Daniel Tatu și Mihaela Andrei), doi USR (Cristiana Popescu și Cătălin Iacob) și unul PSD (Costin Răsăuțeanu, fost viceprimar pe vremea lui Făgădău).

Singurul care a votat favorabil construirii de bloc cu 3 etaje în zona de case a fost PSD-istul

PSD-istul a votat pentru acordarea dreptului de a se construi blocul în cartierul de case, dar a fost singurul care a făcut asta. Ceilalți 4 au votat contra, așa că proiectul a căzut.

Pe pagina de Facebook a Primăriei Constanța li s-a reamintit “investitorilor” că nu va mai fi permisă ridicarea de blocuri printre casele oamenilor. Acolo unde specificul zonei este cu locuințe individuale nu se pot construi locuințe colective: “Primăria Municipiului Constanța nu a avizat favorabil un plan urbanistic zonal prin care, într-un cartier de case, ar fi urmat să se construiască un bloc. Inițiatorul acestui PUZ intenționa să ridice un imobil D+P+3 niveluri cu funcțiunea de locuire colectivă pe un teren situat pe Strada Ion Lahovari la intersecție cu strada Ioan D. Chirescu. Edificarea acestui bloc ar fi modificat caracterul zonei: din locuințe individuale, în locuințe individuale și colective. Punctul de vedere al direcției urbanism a fost însușit de consilierii locali PNL și USR în cadrul comisiei de specialitate nr. 2, care nu au avizat proiectul, spre deosebire de fosta administrație care anul trecut a aprobat un PUZ similar pentru un teren situat pe strada Nicolae Iorga nr. 5-7. Atunci, într-o zonă în care se puteau construi doar locuințe individuale, s-a aprobat și ridicarea de locuințe colective iar caracterul zonei a fost modificat“.

La Constanța, pentru prima oară în istorie, PSD-ul a pierdut controlul asupra orașului în administrație, spre disperarea mafiei imobiliare și a clanurilor interlope. Consiliul Local are 10 consilieri PNL, 9 consilieri USR-PLUS și doar 8 consilieri PSD.

Bucureștiul este una dintre localitățile din România răvășite de șpăgile cu care “dezvoltatorii” și-au cumpărat dreptul de a ridica blocuri oricât de înalte în absolut orice zonă. Cartiere superbe de locuințe individuale, precum cele din Sectorul 1, sunt acum mutilate de blocuri construite pe repede înainte, în condiții și la o calitate dubioasă, de o mafie atotputernică.

Dar situația era generalizată în administrația Firea. Procurorii tocmai au destructurat o rețea de la Primăria Capitalei cu exact asta se ocupa: falsifica și sustrăgea acte pentru autorizații de construire în zone nepermise.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here