În curtea lui Piedone: șefa de la Taxe și Impozite Sectorul 5 a furat, în ultimele două săptămâni, 41.000 de lei plătiți de oameni pentru parcări

0
7705
Cristian Popescu Piedone

Caz neobișnuit în Sectorul 5: șefa Biroului Încasări de la Direcția Taxe și Impozite a recunoscut miercuri că a furat 41.000 de lei din casierie, bani proveniți de la cetățenii care plăteau pentru folosirea parcărilor.

Banii ar fi trebuit să ajungă la Trezoreria Sectorului 5 în 14, 18, 19, 20 și 25 ianuarie 2021. Primăria a dat un comunicat în care precizează că angajatei îi pare rău, că va returna banii furați și că n-a avut complici.

De la venirea lui Cristian Popescu Piedone ca edil, aproape toate comunicatele Primăriei Sectorului 5 încep cu numele acestuia sau sunt despre ceea ce face el. Piedone, care este “săgeata” mogulului Dan Voiculescu, are aceeași strategie, din acest punct de vedere, ca și fosta primăriță a Bucureștiului, Gabriela Firea – un cult al personalității în devenire.

Piedone s-a băgat în față și la acest anunț, deși asta înseamnă mai degrabă cu a vorbi de funie în casa spânzuratului. În urmă cu mai mulți ani, prefectul județului Argeș i-a anulat carnetul de conducere auto obținut la „fabrica de permise” de la Pitești. Piedone n-a explicat nici azi cum a reușit să ia „pe bune”, într-o singură zi, toate carnetele de conducere, de la motocicletă până la tir cu remorcă.

Primarul este condamnat, în primă instanță, la 8 ani și 6 luni de pușcărie pentru vina pe care a avut-o în incendiul de la Colectiv.

Iată postarea apărută pe contul de Facebook al Primăriei Sectorului 5: PRIMARUL SECTORULUI 5, CRISTIAN POPESCU PIEDONE A DISPUS CA DITL SĂ SESIZEZE ORGANELE ABILITATE, DUPĂ CE O ANGAJATĂ DE LA TAXE ȘI IMPOZITE A SUSTRAS PESTE 40.000 DE LEI DIN CASIERIE

O angajată a Direcției de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5, având funcția de Șef al Biroului Încasări, a declarat, astăzi, 26.01.2020, în fața Directorului Executiv al instituției, că a sustras peste 41.000 lei din casierie, prin încasarea taxelor de parcare anuale plătite de contribuabilii din Sectorul 5 și nedepunerea sumelor echivalente la Trezoreria Sectorului 5 în zilele de 14, 18, 19, 20 și 25 ianuarie 2021.

Angajata a declarat că a acționat singură, fără sprijinul altor funcționari ai Direcției de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5 și că va returna cât mai repede posibil suma cu care a prejudiciat instituția.

Totodată, angajata a depus cererea de încetare a contractului individual de muncă cu acordul părților, cerere care a fost aprobată pe loc de către Directorul Executiv.

Biroul Juridic al instituției a sesizat imediat organele de urmărire penală. De asemenea, va fi anunțat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 de situația mai sus menționată“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Pavel Abraham e omul lui Dodon în Basarabia. „Milițianul” pro-infractori o sfidează pe președinta Maia Sandu, care l-a dat afară

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here