Victorie mare a Codruței Kovesi: instanța i-a aprobat gradul de profesional de Parchet General, refuzat de CSM

0
9323
Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA și fost procuror general al României, a câștigat, în primă instanță, gradul profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia nu e definitivă.

Anul trecut, pe 6 noiembrie, Secția pentru procurori a CSM a decis să nu-i acorde Codruței Kovesi acest grad profesional fără concurs, doar în virtutea faptului că a fost procuror general al României. Kovesi a atacat decizia CSM la Curtea de apel București, care astăzi i-a dat câștig de cauză.

Decizia Curții de Apel București

  • „Admite cererea. Anulează hotărârea 673 din 06.11.2018 a Consiliului Superior a Magistraturii, Secţia pentru Procurori.
  • Obligă pârâtul să emită hotărârea prin care să recunoască reclamantei gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
  • Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII a Contencios Administrativ şi Fiscal.
  • Pronunţată în şedinţă publică, azi, 09.04.2019.”

După revocarea Codruței Kovesi din funcția de șefă a DNA, procurorul general Augustin Lazăr a decis ca ea să fie delegată la Parchetul General – Serviciul de îndrumare şi control.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat însă că Laura Codruţa Kovesi trebuie să plece de la Parchetul General dacă nu are grad profesional corespunzător, conform noilor reglementări introduse prin ordonanţa de urgenţă de modificare a legilor Justiţiei.

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.