sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăDezvăluiriCalendarul sinucigaș al lui Stanoevici. Pe 19 septembrie răcnea "Jos masca!" în...

Calendarul sinucigaș al lui Stanoevici. Pe 19 septembrie răcnea „Jos masca!” în Piața Universității, pe 7 noiembrie intra fără mască în campania electorală, pe 16 noiembrie era chinuit de Covid, pe 24 noiembrie era cu tubul de oxigen la nas

-

Reconstituirea acțiunilor din 2020 ale lui Bogdan Stanoevici arată gradul uriaș de iresponsabilitate al acestui personaj, care, bântuit de teorii conspiraționiste, pur și simplu s-a sinucis. El s-a dus direct spre moarte, cu o inconștiență înspăimântătoare.

De la răcnetele din Piața Universității – „Jos masca! Jos masca! Jos mascarada!” – până la simptomele agresive ale Covidului au trecut mai puțin de două luni (19 septembrie – 16 noiembrie). Apoi, nenorocirea s-a accelerat. Peste încă 8 zile, conspiraționistul Stanoevici era deja internat în spital, cu tubul de oxigen la nas. Plămânii îi erau deja aproape morți.

Campania electorală a candidatului PER, care până atunci bântuise județul Mureș – fără mască! -, s-a întrerupt brusc cu  12 zile înainte de alegeri și nu avea să mai fie reluată.

Mitingurile anti-mască, întâlnirile electorale neprotejate și atitudinea permanentă de sfidare a regulilor de protecție l-au împins cu viteză spre moarte. Când și-a dat seama că a intrat într-o zonă periculoasă, era prea târziu. Nici medicii n-au mai avut ce-i face.

- Advertisement -

Calendarul sinucigaș al lui Bogdan Stanoevici

 • 15 mai. Bogdan Stanoevici și Adrian Severin sunt vedetele protestului anti-mască din Piața Victoriei. Sunt lansate incredibile teorii conspiraționiste.
 • 12 iulie. Stanoevici participă la protestul „anti-botniță” din Piața Victoriei. Umblă fără mască prin mulțime, stă de vorbă cu mulți oameni, toți fără mască.
 • 19 septembrie. Participă la protestul „anti-botniță” din Piața Universității. Un protest la care se strigă insistent, în reprize, „Jos masca! Jos masca! Jos masca!”.
 • 3 noiembrie. Într-o conferință de presă a candidaților PER, Stanoevici spune – în registru conspiraționist – că „virusul a fost creat în laborator, există brevetul înregistrat şi la Paris, şi la New York”.
 • 7 noiembrie. Începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. Bogdan Stanoevici candidează pentru Partidul Ecologist Român (PER) în județul Mureș – primul pe lista pentru Camera Deputaților. Actorul peacă în campanie, în Mureș, unde se întâlnește cu sute de oameni. Nu poartă mască niciodată.
 • 16 noiembrie. Stanoevici are primele simptome ale infecției cu Covid-19. Plămânii dau semne că sunt bolnavi. Actorul nu merge la spital, ci își continuă campania electorală. Până la alegeri mai sunt doar 20 de zile.
 • 24 noiembrie. Cu 12 zile înainte de alegeri, Stanoevici ajunge la Spitalul „Sfântul Pantelimon” în stare gravă. I se administrează imediat oxigen, pentru că afectarea pulmonară e enormă, de 80%. E  trecut pe cea mai puternică schemă de tratament anti-Covid.
 • 6 decembrie. La alegerile parlamentare, PER obține – la nivel național – 1,12%, ratând intrarea în Parlament (pragul electoral e de 5%). Pe lângă Stanoevici, pe listele partidului au mai candidat foștii PSD-iști Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu, Cătălin Ivan, Cătălin Rădulescu-„Mitralieră”. De asemenea, președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, „transferat” pe lista PER.
 • 16/17 decembrie. Noaptea, lucrurile devin de o gravitate extremă. Echipa medicală decide intubarea pacientului. Începe ventilarea mecanică. Simultan e pornită și tehnica de dializă complexă, pentru că rinichii nu mai funcționează decât în proporție de 50%.
 • 23 decembrie. Examenul la computer tomograf (CT) arată o afectare pulmonară catastrofală, de 90%, din cauza infecției Covid-19.
 • 24 decembrie. Pacientul Bogdan Stanoevici e transferat la Institutul „C. C. Iliescu” din cadrul Spitalului Fundeni, tot în Capitală. Este inițiată procedura ECMO (extracorporal membrane oxygenation) – „plămânul artificial”. Actorul primește oxigen prin piele. Dar starea sa se deteriorează ireversibil, moartea e inevitabilă.
 • 12 ianuarie. Noaptea, înaintea de ivirea zorilor, Bogdan Stanoevici moare.

Piața Universității (19 septembrie): „Ar fi bine să gândim toți ca acest copil” – care răcnește Jos masca! Respirați liber, copii! Nu vă lăsați pradă acestor nemernici!”

O înregistrare video făcută chiar de Bogdan Stanoevici și pusă pe internet arată ce a făcut acesta la mitingul anti-mască din 19 septembrie 2020, din Piața Universității, cu 8 zile înaintea alegerilor locale (la care Stanoevici nu a candidat, avea s-o facă la parlamentarele din 26 noiembrie).

La un moment dat, Stanoevici ne îndeamnă să ascultăm minunatele discursuri ale celor de pe scena improvizată.

Un domn răcnește: „Băiatul meu cel mare este nevoit să trișeze la școală pentru respira. Spune-le, tată, ce faci la școală?!”

- Advertisement -

Copilul povestește și, la rându-i, răcnește, spre mândria tatălui: „Am intrat cu masca în instituție, ca să mi-o dau jos imediat ce-am trecut de gărzile de pază. Copiii din clasa mea m-au îndepărtat de ei, discriminându-mă. S-au luat de mine că nu pot mască. Rușine! Jos masca! Jos masca! Jos masca! Respirați liber, copii! Nu vă lăsați pradă acestor nemernici!”

Bogdan Stanoevici trage concluziile: „E chiar emoționant. Ar fi bine să gândim toți la fel. Un copil care spune ceea ce ar trebui să spunem toți. Un copil care ne vorbește despre ceea ce se întâmplă acolo, la școală. Un copil care striga «Jos masca!», și eu aș spune «Jos mascarada!», pentru că despre asta e vorba”.

VIDEO: Stanoevici în Piața Universității (22 septembrie 2020)

 

Bogdan Stanoevici – fake news la conferința de presă a Partidului Ecologist Român (PER), 3 noiembrie 2020: „Acest virus a fost creat în laborator, nu mai există niciun fel de dubiu asupra acestei situaţii. Există brevetul înregistrat şi la Paris şi la New York. Acest virus, fiind creat în laborator, deci nefiind creat în natură, este extrem de periculos, pentru că suportă foarte multe mutaţii. Ne aflăm deja la cea de-a 9-a mutaţie a acestui virus. În momentul în care un virus are mai multe tulpini, cum e cazul acestui Covid-19, e evident că nu există un vaccin care să poată să acopere toate aceste mutaţii”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

9 COMENTARII

 1. Va puteati abtine, d-le Cartianu, de la aceste afirmatii pline de rautate la adresa acestui biet om cam fara noroc, pe care chiar greselile lui l-au ucis. Cu mortii, oamenii buni sunt mai iertatori. Gasesc o scuza, un cuvant bun de spus.
  Nu pot fi de acord cu atitudinea lui anti-masca, dar el a crezut in ea, nu a fost demagogica si a.platit cu viata lui.
  Mi-l amintesc in campania prezidentiala, prestatia lui mi-a placut. Era un idealist. Nu cred ca ar fi fost un presedinte rau, dimpotriva.
  Dumnezeu sa-l odihneasca!
  Rugati-va Lui Dumnezeu sa va ierte pentru demonstratia asta de rautate, chiar daca intentia a fost sa ne convingeti sa purtam masca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -