Dragnea, inculpat de DNA pentru corupție: trafic de influență la vizita fostului lider PSD la masa lui Trump în ianuarie 2017

0
1984
Ianuarie 2017: Dragnea se apropia la câțiva metri de Trump, la New York. Favoarea a costat 100.000 de dolari pentru o firmă de lobby și un mic trafic de influență: numirea intermediarului în postul de consul al României la Bonn

Liviu Dragnea e pus sub acuzare de DNA într-un nou dosar: trafic de influență în ianuarie 2017, când și-a aranjat vizita din SUA, la ceremonia de inaugurare a mandatului lui Donald Trump ca președinte al Americii, anunță G4Media.

Fostul lider al PSD a fost citat joi la DNA, iar în dosar e vizat și Gheorghe Dimitrescu, consul al României la Bonn și fost consilier al celebrului Florin Iordache.

Acesta a fost un caz clasic de corupție în instituțiile statului român. Dimitrescu ar fi plătit, la vremea respectivă, 100.000 de dolari către o firmă de lobby, din banii PSD, pentru a-l pune în legătură pe Dragnea cu noii lideri ai administrației americane. Așa s-a ajuns la celebra vizită a fostului lider PSD în SUA, când i-a fost prezentat lui Trump.

Dragnea l-a răsplătit pe Dimitrescu oferindu-i o funcție publică grasă: consul al României la Bonn, în Germania.

Din exact aceleași motive pentru care DNA a deschis dosar penal, s-au sesizat și procurorii americani. Aceștia au făcut o anchetă cu privire la vizita lui Dragnea și Grindeanu (premierul de atunci al României) în SUA. În 2019 s-a format o comisie rogatorie, scrie G4Media, prin intermediul căreia s-au solicitat autorităților române informații pe marginea respectivului subiect.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.