Angajatul unei primării n-a mai venit la serviciu de 10 luni. E bolnăvior: i-a intrat o unghie în carne, e stresat și are are hernie de disc

0
8033
Un angajat de la Registrul Agricol al Primăriei Câmpulung Muscel n-a mai dat pe la serviciu din luna martie anul trecut

Un angajat al Registrului Agricol de la Primăria Câmpulug Muscel are deja 10 luni de când n-a mai trecut pe la serviciu, timp în care salariul a “curs” în continuare cu regularitate de ceasornic. Cazul a fost descoperit de primărița Elena Lasconi într-o vizită inopinată și relatat de Digi 24.

Dintre cei doi angajați la respectivul serviciu, unul n-a mai dat pe la muncă din martie anul trecut, adică de la începutul pandemiei, dar nu de teamă că se va îmbolnăvi. Pur și simplu, omul spune că s-a săturat și că e deja prea bolnav ca să mai meargă zilnic la treabă.

Întrebat de primărița Elena Lasconi ce are, angajatul a început să înșire bolile. I-a intrat mai întâi o unghie de la picior în carne și a fost nevoit să meargă la doctor, să i-o scoată. Pe urmă, a făcut hernie de disc și s-a temut să mai stea pe scaun la serviciu. În final, lovitura de grație i-a dat-o stresul. E prea stresat ca să mai muncească.

În tot acest timp, salariul i-a intrat însă pe card cu regularitate de ceasornic. După cum el însuși spune, omul e foarte mulțumit, locul de muncă e sigur, nu riscă să fie concediat și, pe deasupra, leafa este mai mare decât la bancă, unde a lucrat înainte să fie angajat la stat.

Povestea este stupefiantă, dar în niciun caz singulară. Respectivul angajat este doar unul dintre cei 1,25 de milioane de bugetari cărora le-au crescut salariile inclusiv anul trecut, în plină pandemie. Chiar acum, sectorul public e zguduit de convulsii, oamenii protestează că nu li se vor mări salariile și în 2021.

Colegul bugetarului chiulangiu nu l-a mai văzut de 10 luni: “A avut diferite motive. Concediu medical, concediu de susținere a copilului

Primărița Lasconi a trecut întâi pe la biroul unde ar fi trebuit să se afle cei doi angajați de la Registrul Agricol, dar l-a găsit doar pe unul dintre ei. A întrebat unde este colegul și a primit răspunsul că nu a venit la lucru:

Primar: Păi şi el figurează ca angajat?

Funcţionar: Da.

Primar: Păi şi de ce nu a venit?

Funcţionar: Asta nu ştiu. Diferite motive între care concediu medical, concediu de susţinere a copilului.

Funcţionar: 183 de zile de concediu medical.

Funcţionar: Eu sunt singur din martie“.

Bugetarul dispărut din martie: “Sunt foarte bolnav, doamna primar. Îmi intrase o unghie în țesut, la picior. Nu mai pot să stau pe scaun, am hernie de disc. Responsabilitatea la Registrul Agricol m-a deranjat psihic“

După acest episod, primărița a reușit să-l intercepteze pe angajatul bolnav în biroul directorului, unde tocmai solicita să fie mutat pe un alt post. A urmat un dialog stupefiant.

„Primar: Ziceţi care este problema, dar încercaţi să fiţi sincer cu mine, vă rog.

Funcţionar: Problema este, doamna primar, că sunt foarte bolnav, nu mă simt bine, mi-e destul de rău şi…

Primar: Îmi pare rău să aud asta.

Funcţionar: Vă cred, şi mie.

Primar: De cât timp nu aţi mai venit dumneavostră la serviciu?

Funcţionar: De când a început pandemia, din martie, am avut o problemă la picior, am avut o operaţie la piciorul drept, în martie, da, am avut o unghie cam…, în sfârşit, îmi intrase în ţesut. În primul rând nici nu pot să stau pe…, n-aş putea să mai stau pe scaun, acolo este de stat pe scaun, de stat foarte mult pe scaun, din păcate am două hernii de disc. În 2015 aveam una, între timp mi-a mai apărut încă una. Pentru mine, responsabilitatea asta cu Registrul Agricol, de-a lungul anilor în care am lucrat aici, pot să spun că m-a copleşit, a fost prea mare şi m-a deranjat psihic la drept vorbind, m-a deranjat foarte tare din punct de vedere psihic.

Primar: Deci, nu vă place locul acesta de muncă!

Funcţionar: Sincer, nu…

Primar: Dar, atunci, de ce v-aţi dorit să lucraţi la Primărie?

Funcţionar: Din mai multe motive…

Primar: Ziceţi-mi unul!

Funcţionar: Era vorba şi de siguranţa locului de muncă, era vorba şi de un salariu un pic mai mare decât aveam la bancă…

Primar: Deci e sigur, să lucrezi la Primărie este un job sigur.

Funcţionar: În general, se spune că la stat e un job mai sigur“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here