A început ofensiva Rusiei în estul Ucrainei! Lupte de stradă în Kreminna, orașul a fost cucerit. Rușii aruncă în bătălie „cantități uriașe” de armament

0
3139
Harta frontului din estul Ucrainei. Rușii încearcă să cadă în spatele apărătorilor prin capturarea orașului Kreminna

Ofensiva Rusiei în estul Ucrainei – bazinul Donbass – pare să fi început. Rușii aruncă în luptă „cantități uriașe” de armament și echipament, iar orașul Kreminna, din regiunea Lugansk, a fost cucerit după lupte crâncene de stradă, conform oficialilor ucraineni.

Așteptatul atac prin care Putin caută o victorie de moral pentru armatele sale dă semne că a început: rușii înaintează în forță către vestul Ucrainei. CNN îl citează pe Serhii Haidai, șeful ucrainean al Administrației Regiunii Militare Lugansk, care spune că, după lupte crâncene, „controlul asupra orașului Kreminna a fost pierdut”.

Cinci civili au încercat să fugă din oraș cu propriile mașini, dar rușii au deschis focul asupra lor. Patru au fost uciși, unul a fost grav rănit și zăcea la locul unde fusese împușcat, dar medicii nu se puteau apropia de el, pentru că zona era prea puternic bombardată.

Ofensiva a început de-a lungul întregului front din Lugansk și Donețk. În dimineața zilei de luni, rușii au intrat în orașul Kreminna „cu cantități uriașe” de armament, a spus Serhii Haidai, informând că „ofensiva a început”.

„The Kiev Independent” notează că evacuarea civililor este imposibilă în Kreminna, unde înainte de război locuiau 20.000 de oameni. Evacuarea era plănuită pentru astăzi, dar situația s-a schimbat brusc peste noapte și tot planul a căzut.

„Am planificat evacuarea literalmente de-a lungul drumurilor forestiere, astfel încât oamenii să nu fie sub tirul armelor. Dar, peste noapte, situația s-a schimbat. Din moment ce luptele au izbucnit în oraș, este nerealist să numărăm civilii care au rămas acolo“, a spus Haidai.

Rușii încearcă o învăluire a forțelor ucrainene care țin linia frontului într-un intrând din fața localității. Ofensiva din dimineața zilei de luni vine după ce duminică ucrainenii reușiseră să-i împingă pe ruși câțiva kilometri înapoi din fața orașului.

Încercările atacatorilor ruși au dat greș inițial, așa că au început să bombardeze masiv orașul. În dimineața zilei de luni a urmat o nouă ofensivă puternică, soldată cu capturarea localității Kreminna. Armata rusă încearcă să cucerească toată zona Donbass – ultimul obiectiv la care a fost constrâns Putin să se rezume după ce planul de a cuceri toată țara a dat greș.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

* VIDEO. Secretele rachetei Neptun, care a scufundat crucișătorul Moscova. „E imposibil s-o detectezi. Zboară foarte jos, la 5-7 metri deasupra mării”

* Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

* Fost maior KGB, mesaj pentru ruși: „A încerca să intri în Harkov înseamnă că ești un cadavru, din tine vor rămâne doar pantofii” / „25 de kilometri – sute de tancuri distruse. Au numărat 800 de cadavre”

* CTP despre Putin și Al Treilea Război Mondial: „Cimpanzeul sângeros e capabil de orice”

* Rusia amenință Finlanda și Suedia cu arme nucleare dacă nu renunță la NATO! “Trebuie să restabilim echilibrul. Să sperăm că bunul-simț al vecinilor noștri nordici va învinge”

* Cum a fost capturat finul ucrainean al lui Putin. Voia să traverseze râul Nistru cu o barcă și să ajungă în Transnistria, cu ajutorul unor interlopi și polițiști corupți. Agenți FSB l-ar fi preluat și transportat la Moscova

* „După ocuparea Ucrainei, Rusia va da o bucată din ea Ungariei, la schimb cu ieșirea din UE și din NATO, apoi va «elibera» România, Polonia și țările baltice”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

* Dinamo Kiev a anulat amicalul cu FCSB după ce Gigi Becali a făcut declarații bezmetice, pro-ruse: „Pe Zelenski l-a pus un miliardar care a făcut batalionul Azov. Ăia sunt naziști, știu eu!”

* Flavia Groșan, doctorița șoșocară din pandemie, e putinistă pe față. Ne trimite în Rusia, unde a avut ea revelații Covidioate

* Ciolacu și Ciucă au mințit cu nerușinare: România n-are niciun acord cu UE pentru finanțarea voucherelor de 50 de euro! Analist financiar: banii nu există

Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here