Fost maior KGB, mesaj pentru ruși: „A încerca să intri în Harkov înseamnă că ești un cadavru, din tine vor rămâne doar pantofii” / „25 de kilometri – sute de tancuri distruse. Au numărat 800 de cadavre”

0
21006
Stânga: maiorul Iuri Șveț. Dreapta: tancuri rusești distruse

Lângă Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, s-ar afla o coloană de 25 de kilometri cu echipament rusesc distrus și invadatori lichidați. Cel puțin 800 de cadavre ale militarilor de la Kremlin zac de-a lungul drumului!

Anunțul incredibil a fost făcut de maiorul în rezervă Iuri Șveț (69 de ani), jurnalist american cu origini ucrainene, fost coleg cu colonelul Vladimir Putin în KGB-ul perioadei sovietice.

Într-un videoclip de câteva minute, Iuri Șveț a prezentat ca dovadă o înregistrare audio cu un prieten din Harkov.

Maiorul Iuri Șveț: „Am verificat, mi s-a confirmat în mod absolut chiar de către oamenii care au organizat apărarea Harkovului. Aceste fapte au avut loc și n-au fost povestite nicăieri. Deci, ascultați, dragi prieteni!”

Prietenul maiorului Șveț: „Am primit o informație foarte bună. Un amic de-al meu și-a luat mama din Kazacia Lopan (așezare de tip urban în districtul Dergacevski din regiunea Harkov – n. red.). Acum, acolo sunt orcile rusești. El este fost luptător în Afganistan. Mi-a spus: «Am văzut multe, dar așa ceva n-am mai văzut. 25 de kilometri – sute de tancuri distruse, transportoare blindate, vehicule de infanterie, camioane cu combustibil. Soția mea a stat alături de mine și a numărat cadavrele. A văzut cadavre atârnate de tancuri, întinse pe drum. A numărat 800 de cadavre ale orcilor rusești. E clar că au fost 800 de cadavre pe care doar noi le-am văzut. Dar cele care au rămas în tancuri sau în alte locuri nu le-am văzut. Pot fi 500 sau 2.000 de cadavre rusești care tocmai ieșiseră alaltăieri să cucerească orașul Harkov. N-au reușit să captureze pe nimeni, sunt pur și simplu cadavre»”.

„Deși au fost amenințați cu pușcăria, invadatorii preferă să stea 5 ani în spatele gratiilor decât să fie uciși pe front”

Situația este dificilă în privința unităților care au avut șansa să scape cu viață. „Sunt cantonate pe teritoriul regiunii Harkov, în satul Kazacika. Toți militarii, aduși din zonele centrale ale Federației Ruse, sunt complet demoralizați și refuză să mai lupte. Deși au fost amenințați cu pușcăria, invadatorii preferă să stea 5 ani în spatele gratiilor decât să fie uciși pe front. Tocmai și-au dat seama că intrarea în Harkov înseamnă că ești un cadavru, cu siguranță. Din tine vor rămâne doar pantofii”, a mai spus martorul.

Conform acestuia, cei mai mulți luptători care participă la ostilități provin din părți îndepărtate ale Rusiei, cum ar fi cei din Republica Tîva (face parte din Districtul Federal Siberian și din regiunea economică a Siberiei de Est) și din districtul autonom Hantî-Mansi (situat pe teritoriul Câmpiei Siberiei de Vest). Pentru prezența pe frontul ucrainean, le-au fost promise apartamente.

Știrea a apărut pe canalul Novosti Rossii (Știri din Rusia) de pe Telegram, dar și pe site-ul Obozrevatel.com.

Autorul dezvăluirilor, maiorul Iuri Șveț, are origini ucrainene, fiind născut chiar la Harkov. A fost ofițer de informații sovietic între 1980-1990, maior în prima Direcție Principală a KGB a URSS și corespondent pentru serviciul agenției de știri de stat TASS. Din 1993, el este jurnalist american, analist economic și militar.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ciolacu și Ciucă au mințit cu nerușinare: România n-are niciun acord cu UE pentru finanțarea voucherelor de 50 de euro! Analist financiar: banii nu există

* Flavia Groșan, doctorița șoșocară din pandemie, e putinistă pe față. Ne trimite în Rusia, unde a avut ea revelații Covidioate

* Ministrul ucrainean al Apărării râde de ruși, după scufundarea crucișătorului Moscova: „Mai avem un loc pentru scuba diving în Marea Neagră”

* Rusia amenință Finlanda și Suedia cu arme nucleare dacă nu renunță la NATO! “Trebuie să restabilim echilibrul. Să sperăm că bunul-simț al vecinilor noștri nordici va învinge”

* Cum a fost capturat finul ucrainean al lui Putin. Voia să traverseze râul Nistru cu o barcă și să ajungă în Transnistria, cu ajutorul unor interlopi și polițiști corupți. Agenți FSB l-ar fi preluat și transportat la Moscova

* „După ocuparea Ucrainei, Rusia va da o bucată din ea Ungariei, la schimb cu ieșirea din UE și din NATO, apoi va «elibera» România, Polonia și țările baltice”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

* Dinamo Kiev a anulat amicalul cu FCSB după ce Gigi Becali a făcut declarații bezmetice, pro-ruse: „Pe Zelenski l-a pus un miliardar care a făcut batalionul Azov. Ăia sunt naziști, știu eu!”

Finala Macron – Le Pen începe de la +4,5% pentru actualul președinte francez. În 2017, diferența a fost mai mică (2,7%), dar Macron a spulberat-o în turul 2 pe candidata extremei drepte

Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here