Rusia: România este printre țările cu cei mai mulți mercenari trimiși să lupte pentru Ucraina! Pe primul loc ar fi polonezii, urmați de americani, români și canadieni

1
15644
Militari români din Forțele pentru Operații Speciale prezenți, în 2020, în Afganistan

România se numără printre țările care au trimis cei mai mulți mercenari să lupte de partea Ucrainei și împotriva Rusiei, acuză oficial Moscova, prin generalul maior Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării. Informația a fost preluată și difuzată chiar de agenția de presă a Kremlinului, TASS.

Potrivit rușilor, până acum au venit să lupte în rândurile armatei ucrainene un număr de 6.824 de mercenari străini. Cel mai numeros contingent este furnizat de Polonia – cu 1.717 militari. Urmează apoi un grup de 3 țări – SUA, România și Canada – care furnizează, împreună, circa 1.500 de mercenari. Marea Britanie și Georgia au furnizat, fiecare, până la 300 de combatanți. Un număr de 193 ar fi venit din acele regiuni ale Siriei controlate de Turcia, a mai acuzat Konașenkov. “Regimul naționalist de la Kiev a angajat în total 6.824 de mercenari străini din 63 de țări, de când a început operațiunea specială militară”, a afirmat generalul rus.

Informația este una de-a dreptul surprinzătoare în ceea ce privește România – una din țările care s-au manifestat cel mai discret până acum. În timp ce alte țări au avut o atitudine zgomotoasă și vizibilă, Bucureștiul s-a mărginit la reacții oficiale reținute.

Cehii au trimis Ucrainei tancuri și alte vehicule blindate, slovacii au trimis singura baterie antiaeriană S-300, în timp ce polonezii au livrat rachete antitanc, sisteme antiaeriene și, s-a spus în ultima lună, chiar aproximativ 100 de tancuri T-72, arătându-și disponibilitatea să dea Ucrainei și 28 de MiG-29. Polonezii au avut și o atitudine diplomatică foarte combativă, iar președintele țării a vizitat Kievul, alături de omologii săi din țările baltice, ca să-și arate suportul față de Ucraina.

În acest timp, despre ajutorul militar românesc nu s-a spus mai nimic – poate și pentru că armata României e foarte slab echipată și nu prea are ce livra. Până acum, în mod oficial, s-a vorbit doar despre niște căști și veste antiglonț.

Bucureștiul, acuzat că a trimis experți care să opereze un centru de monitorizare al NATO la Odessa

În schimb, există unele semnale că Guvernul de la București este mult mai implicat la un alt nivel, mult mai discret. RIA Novosti, o altă agenție de presă a Rusiei, a acuzat de curând România că a trimis la Odessa specialiști IT pentru a lucra într-un „grup secret al NATO de monitorizare”.

Articolul din RIA Novosti, care invoca informatori din armata Ucrainei, pretindea că echipamentele NATO operate de experții români la Odessa ar detecta coordonatele exacte ale oricărei nave din Marea Neagră pe o rază de până la 200 de kilometri.

„Instructorii NATO s-ar putea ascunde în Mariupol, crede Duma de Stat. Potrivit lor, sarcina grupului este de a împiedica debarcarea trupelor rusești și de a da locația navelor rusești pentru a ținti rachetele ucrainene Neptun. Săptămâna trecută, armata rusă a distrus un centru de colectare și instruire a mercenarilor străini în apropierea satului Krasnoselka, lângă Odesa – potrivit Ministerului Apărării, acesta a fost lovit cu rachete Bastion de înaltă precizie“, se mai scria în articolul respectiv.

Deocamdată, autoritățile române n-au avut nicio reacție oficială la acuzațiile aduse de Ministerul Apărării de la Moscova.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

* VIDEO. Secretele rachetei Neptun, care a scufundat crucișătorul Moscova. „E imposibil s-o detectezi. Zboară foarte jos, la 5-7 metri deasupra mării”

* Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

* Fost maior KGB, mesaj pentru ruși: „A încerca să intri în Harkov înseamnă că ești un cadavru, din tine vor rămâne doar pantofii” / „25 de kilometri – sute de tancuri distruse. Au numărat 800 de cadavre”

* CTP despre Putin și Al Treilea Război Mondial: „Cimpanzeul sângeros e capabil de orice”

* Rusia amenință Finlanda și Suedia cu arme nucleare dacă nu renunță la NATO! “Trebuie să restabilim echilibrul. Să sperăm că bunul-simț al vecinilor noștri nordici va învinge”

* Cum a fost capturat finul ucrainean al lui Putin. Voia să traverseze râul Nistru cu o barcă și să ajungă în Transnistria, cu ajutorul unor interlopi și polițiști corupți. Agenți FSB l-ar fi preluat și transportat la Moscova

* „După ocuparea Ucrainei, Rusia va da o bucată din ea Ungariei, la schimb cu ieșirea din UE și din NATO, apoi va «elibera» România, Polonia și țările baltice”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

* Dinamo Kiev a anulat amicalul cu FCSB după ce Gigi Becali a făcut declarații bezmetice, pro-ruse: „Pe Zelenski l-a pus un miliardar care a făcut batalionul Azov. Ăia sunt naziști, știu eu!”

* Flavia Groșan, doctorița șoșocară din pandemie, e putinistă pe față. Ne trimite în Rusia, unde a avut ea revelații Covidioate

* Ciolacu și Ciucă au mințit cu nerușinare: România n-are niciun acord cu UE pentru finanțarea voucherelor de 50 de euro! Analist financiar: banii nu există

Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here