Augustin Lazăr, fostul procuror general, despre cazul “10 august”: “E clar că marile dosare sunt din nou blocate!”

3
8766
Augustin Lazăr, fostul procuror general al României, spune că s-a ajuns din nou ca marile dosare să fie blocate

Procuror general al României în cea mai grea perioadă a presiunii exercitate de regimul PSD-Dragnea asupra Justiției, Augustin Lazăr și-a exprimat stupefacția, într-un dialog cu reporterul spotmedia.ro, pentru clasarea dosarului “10 august” de către DIICOT.

La momentul represiunii sălbatice dezlănțuite de jandarmi, la comanda și cererea lui Liviu Dragnea, împotriva a 120.000 de oameni care manifestau împotriva corupției, Augustin Lazăr era încă în funcție (ulterior, el a fost scos la pensie și înlocuit, în aprilie 2019).

Augustin Lazăr: “Sesizarea DIICOT a fost o manevră de preluare a competenței și de emitere a unei soluții de clasare vădit nelegale. O manevră tipică și pentru alte dosare, pentru aducerea în zona controlată”

Acum, fostul procuror general spune că asta s-a și urmărit, prin plasarea dosarului 10 august la DIICOT: mușamalizarea și îngroparea anchetei. El trage un semnal de alarmă și spune că, din nou, actul de justiție este sabotat pe linie politică în România. “Este clar faptul că marile dosare sunt din nou blocate sub controlul celor interesați. Sesizarea DIICOT a fost o manevră de preluare a competenței și de emitere a unei soluții de clasare vădit nelegale. O manevră tipică și pentru alte dosare, pentru aducerea în zona controlată”, a explicat Augustin Lazăr “suveica” prin care cazurile incomode pentru politicieni sunt “albite” într-o instituție controlată de aceștia.

Noul procuror șef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost numită de președintele Iohannis la propunerea ministrului liberal Predoiu, în pofida avizului negativ primit din partea secției de procurori a CSM.

Istoria unui dosar: șefii Jandarmeriei au acuzat o lovitură de stat tocmai pentru a muta cazul de la Parchetul Militar la DIICOT, unde se putea mușamaliza tot

Foarte pe scurt, lucrurile în cazul “10 august” au stat în felul următor:

– inițial, ancheta a fost în jurisdicția Parchetului Militar, în competența căruia intrau atrocitățile comandate de descreierații care ocupau în 2018 funcțiile de comandă ale Jandarmeriei: colonelul Sebastian Cucoș, colonelul Cătălin Sindile, maiorul Laurențiu Cazan, comisarul-șef de poliție Mihai Dan Chirică, colonelul Cătălin Paraschiv. Toți urmau să răspundă pe linie de justiție militară, cot la cot cu subordonații care se comportaseră ca o bandă mafiotă, atacând, lovind și gazând mii de oameni pașnici, printre care mulți bătrâni, femei, copii.

– speriați de faptul că vor da socoteală pentru atrocitățile lor, șefii Jandarmeriei au căutat o soluție să scoată dosarul de la procurorii militari și să-l trimită la o instituție controlată politic: DIICOT. Așa s-a ajuns ca Jandarmeria să facă plângere penală pentru tentativă de lovitură de stat. Acuzațiile erau, evident, doar o gogoașă propagandistică a PSD, nu exista nicio susținere pentru așa ceva, iar în Piața Victoriei violenți fuseseră doar instigatorii aduși chiar de PSD și de Jandarmerie, pentru a crea aparența de legalitate a reprimării restului cetățenilor pașnici.

– noua acuzație, privind lovitura de stat, intra sub incidența DIICOT, așa că dosarul a fost luat de la Parchetul Militar și trimis la DIICOT, unde s-a dorit din prima clipă să ajungă.

– miercuri, 15 iulie 2020, dosarul a fost clasat și, odată cu aceasta, toți vinovații pentru nenorocirile petrecute pe 10 august 2018 au fost făcuți scăpați. Firele represiunii, care plecau de la Cucoș și Sindile și urcau spre Carmen Dan (ministul de interne de atunci), Viorica Dăncilă (premierul din acel moment) și Liviu Dragnea (stăpânul absolut al României în 2018) au fost tăiate prin această clasare.

Culmea tupeului: procurorii DIICOT care au “îngropat” dosarul atrocităților comise de jandarmi pe 10 august au invocat, în favoarea represiunii sălbatice, hotărâri CEDO!

Procurorii antimafia care au clasat cazul au emis un comunicat absolut stupefiant, însușindu-și complet punctul de vedere oficial al PSD și al Jandarmeriei. În text scrie că protestatarii au fost vinovați, iar jandarmii au aplicat legea “mai strict”. Culmea tupeului: sunt invocate hotărâri ale CEDO pentru a justifica barbariile jandarmilor!

Raportul arată că, timp de doi ani, nu s-a efectuat, de fapt, absolut nicio cercetare de către DIICOT. Nimeni n-a fost curios să reconstituie ziua de 10 august, să vadă dacă explicațiile Jandarmeriei corespund cu realitatea și să adune probele și mărturiile găsite de presă în acest timp despre premeditarea și implicarea conducerii PSD în această reprimare a unor oameni pașnici.

În raportul de clasare se scrie că “victimele colaterale n-au fost și inocente

Mai mult decât atât, sfidând realitatea din teren, procurorii DIICOT au îndrăznit să scrie în raportul de clasare că a existat o complicitate morală a protestatarilor pașnici cu provocatorii, iar victimele colaterale n-au fost și inocente! În realitate, pe 10 august 2018, mulțimea s-a delimitat clar de grupurile de provocatori. Printre cei care creau aparența bătăii cu jandarmii au fost recunoscuți, deopotrivă, jandarmi în civil, bande interlope și membri ai unor galerii de fotbal.
Deși manifestanții pașnici s-au delimitat explicit de cei violenți și s-au îndepărtat de ei, jandarmii au refuzat să-i extragă din mulțime – lucru contrar procedurilor pe care le aplică de obicei. Mai mult decât atât, riposta jandarmilor a fost provocatoare și ostilă în primul rând la adresa oamenilor pașnici, cei violenți fiind menajați – de ei era nevoie pentru continuarea diversiunii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Evenimentul zilei”, fake news grosolan cu două victime: Șerban Huidu și Andreea Esca

3 COMENTARII

 1. E clar ca singura mica satisfactie a protestatarilor de la 10 august ramane condamnarea lui Dragnea. Dar daca iese din inchisoare, Dumnezeu stie ce ne mai asteapta ca natie de prosti ce ne aflam :(….In Romania sunt forte in aparatul de stat care urasc tendintele pro-occidentale. Aceste forte oculte ne mentin in zona de influenta a Rusiei, chiar daca suntem in NATO si UE. E praf in ochi. Suntem acolo doar ca sa-si plaseze rusii agentii si spionii lor in inima acelor institutii…
  Inghitim de prea multi ani galustele nedreptatii si batjocoririi vointei de occidentalizare a tarii.

 2. Deci in Romania se procedeaza (de treizeci de ani) asa cum ne spune domnul Lazar: „O manevra tipica si pentru alte dosare, pentru aducerea in zona controlata, SUVEICA prin care cazurile incomode pentru politicieni sunt ALBITE intr-o institutie controlata de acestia.
  Si atunci intreb: democratia noastra a ramas originala? Nu s-a schimbat nimic. Romanii (politruci) cu rusii si rusii cu banii. Basca imensele hotii facute timp de treizeci de ani in biata aceasta tara.
  Iar distinsul Prim-Ministru ne spune nonsalant ca nu se poate imixtiona politicul in justitie.
  Va contraziceti, bolsevicilor neputinciosi.
  Cred ca a venit timpul sa va cautati ascunzatori. N’asa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here