„Evenimentul zilei”, fake news grosolan cu două victime: Șerban Huidu și Andreea Esca

0
9694
Șerban Huidu - Andreea Esca

Sub comanda tandemului Dan Andronic – Mirel Curea, „Evenimentul zilei” a devenit un ventilator de informații tendențioase, exagerări și minciuni. Marți, într-un singur articol, au fost binecuvântate cu sfântul fane news două vedete TV: Șerban Huidu („Cronica Cârcotașilor” – Prima TV) și Andreea Esca („Știrile Pro TV”).

Articolul publicat de Evz.ro (căci varianta tipărită nu mai există de la începutul acestui an) are un titlu nu doar înșelător, ci mincinos de-a dreptul: „Huidu o huiduie pe Esca. Mesajul halucinant al «cârcotașului»”.

Titlul de pe Evz.ro

Semnatarul articolului, Mihnea Tălău, scrie: „Mai multe vedete din showbiz-ul românesc au reacționat la vestea că prezentatoarea TV, Andreea Esca, a fost infectată cu coronavirus. Printre acestea se numără și Șerban Huidu, care a publicat un mesaj halucinant. (…) După ce a aflat că prezentatoarea TV a fost infectată cu COVID-19, Șerban Huidu a publicat un mesaj uluitor”.

Și urmează un text interesant, jucăuș, pe care ai fi tentat să i-l atribui lui Șerban Huidu, condeiului său, căci trimiterea e clară: Șerban Huidu a „publicat” un mesaj „halucinant”, respectiv „uluitor”.

Adevărul nu este restabilit nici la finalul textului citat, când jurnalstul Evz.ro afirmă clar: … „a fost mesajul lui Șerban Huidu”. Adică, mesajul care-i aparține lui Șerban Huidu. Iată:

Numai că Huidu n-a publicat nimic, el doar a distribuit un text scris, semnat și asumat de altcineva: Silviu Iliuță, posesorul unei rubrici fâșnețe pe Cronicipebune.ro.

Silviu Iliuță e Silviu Iliuță, nu e Șerban Huidu. Nici măcar nu e un autor ascuns după un pseudonim. El și-a dat și poza (cu țigara-n gură), să vadă orice chior cine a scris textul. Iar poza nu seamănă deloc cu cea a lui Șerban Huidu, ci e chiar a lui Silviu Iliuță.

Și acum, să vedem ce a scris Silviu Iliuță, deci ce i-a pus Evz.ro în gură (în pix / în tastatură) lui Șerban Huidu. Veți observa că autorul nici măcar nu o „huiduie” pe vedeta Pro TV, ci o ironizează ușor, după cum mai aspru îi ironizează pe conspiraționiștii care nu văd decât Bill Gates, izolete, vaccinuri, nano-cipuri și antene 5G.

Cronica lui Silviu Iliuță

„Așa e!”

„Tu cunoști pe cineva care să aibă salariul Escăi?

Tu cunoști pe cineva care să fi fost cu Esca la petrecere?

Tu cunoști pe cineva care să citească știri atât de bine ca Esca?

Chiar nu vă dați seama că Esca a fost creată de Sârbu pentru a ține românii în fața televizoarelor, iar el să le trimită prin antene chestii cum ar fi cipurile 6G care te fac să te uiți la știri și la reclame?!

Ai, ai, ai, ce naivi sunteți, mă! Păi ei, prin reclamele alea, vă fac să cumpărați ceva de care nu aveți nevoie. Esca vă bagă în cap asta, dirijată de Sârbu, care e dirijat de Bill Gates și care face roboți.

Esca e robot. Ca om, Esca nu există. Greu pricepeți! Și Eram, cică «soțul» ei. Păi el există, mă? Dacă există, îl chemă «Sunt», nu «Eram».

Jos masca, bă!

Mergeți pă evenimente cu 1.000 de persoane, pupați-vă, luați-vă în brațe, împărțiți sticla de bere. Hai că e bine, române!

Ține-o tot așa!

Esca nu există! Covid nu există.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Aroganța” Andreei Esca după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19. Cine a înlocuit-o la pupitrul Știrilor Pro TV

Curtea Supremă, decizie definitivă: Secția Specială a comis un abuz împotriva Sorinei Săcărin! Procuroarele Mihaiela Iorga Moraru și Adina Florea au reținut ilegal pașaportul copilei de 8 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here