miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsVeste mare: primul vaccin anti-Covid “ar putea fi disponibil pe scară largă...

Veste mare: primul vaccin anti-Covid “ar putea fi disponibil pe scară largă în jurul lunii septembrie”. E realizat de cercetătorii de la Oxford

-

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au intrat în faza testelor pe mii de oameni cu vaccinul anticoronavirus pe care l-au elaborat și sunt așteptări mari că, în cursul lunii septembrie, serul va fi disponibil pe scară largă, anunță RFI.

Informația a fost dată de David Carpenter, președintele Comitetului de Etică în Cercetare Berkshire, care a menționat că, deocamdată, până când nu se va trece și de faza a treia a testărilor, nimic nu e sigur, dar cercetările sunt “absolut pe calea cea bună”.

S-a ajuns în a treia etapă de testare a vaccinului anticoronavirus de la Oxford, pe scară largă, pentru a verifica eficacitatea și siguranța

Vaccinul pus la punct de cercetătorii de la Oxford a trecut toate etapele de testare și acum este verificat pe mii de persoane, pentru eficacitate și siguranță. David Carpenter a încercat să calmeze spiritele și să aducă speranțele mai aproape de realitate, dar în același timp s-a arătat optimist: „Nimeni nu poate da o dată finală… Lucrurile ar putea merge prost, dar realitatea este că, prin colaborarea cu o mare companie farmaceutică, acel vaccin ar putea fi disponibil pe scară largă în jurul lunii septembrie și acesta este tipul de țintă la care vizează ei„.

2 miliarde de doze distribuite în întreaga lume. Prioritate la vaccinare vor avea categoriile vulnerabile

Compania farma cu care a bătut palma Oxford este AstraZeneca. Dezvoltarea vaccinului este susținută financiar de acest concern și de guvernul Marii Britanii. În momentul în care toate studiile și testele vor fi fost parcurse, iar vaccinul omologat, acordul cu compania farmaceutică prevede că aceasta va furniza 2 miliarde de doze în întreaga lume.

- Advertisement -

Probele de sânge recoltate de la voluntari în studiile de până acum au relevat că vaccinul a stimulat organismul să producă atât anticorpi, cât și celule T, foarte importante pentru sistemul imunitar al organismului.

Vaccinul are la bază o versiune slăbită a unui virus obișnuit care provoacă infecții pulmonare la cimpanzei. Acestui virus i-a fost atașat material genetic de la Sars-CoV-2.

Prioritate la primirea vaccinului, dacă acesta va fi finalizat, vor avea persoanele din categoriile vulnerabile – cei vârstnici, cu boli asociate periculoase în Covid-19 și lucrătorii din sistemul sanitar.

- Advertisement -

Guvernul Marii Britanii va distribui vaccinul și prin medicii de familie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Scandaloasele explicații ale DIICOT la clasarea dosarului “10 august”. De vină au fost protestatarii, jandarmii n-au făcut decât să aplice “mai strict” legea!

* „Evenimentul zilei”, fake news grosolan cu două victime: Șerban Huidu și Andreea Esca

 

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -