miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsDezastru! 777 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. E record...

Dezastru! 777 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. E record absolut, viteza cu care crește epidemia depășește orice prognoză

-

În România s-au depistat 777 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, anunță autoritățile. Este un record absolut, de departe cel mai mare număr de infectări – e drept, realizat pe fondul unei creșteri substanțiale a testelor făcute, 19.097, cele mai multe de la începutul pandemiei.

Viteza cu care crește numărul celor îmbolnăviți depășește cu mult până și cele mai pesimiste prognoze ale specialiștilor. Miercuri, doctorul Emilian Popescu, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, spunea că, potrivit calculelor făcute de biostatisticieni, există temeri că vom ajunge la 800 de cazuri pe zi la jumătatea lunii august și la 1.880 de cazuri pe zi la mijlocul lunii septembrie.

Am ajuns pe locul 4 în Europa la numărul zilnic de cazuri noi, după Rusia, Spania și Ucraina

Dar vedem că, în realitate, suntem foarte aproape de 800 de cazuri pe zi chiar acum, pe 16 iulie! Dacă ne raportăm la cifrele anunțate ieri de statele europene (în multe țări, datele de azi vor fi publicate peste câteva ore), vedem că România a ajuns pe locul 4 pe continent, după Rusia (care ieri a avut 6.422 de cazuri), Spania (ieri a avut 875 de cazuri) și Ucraina (836). Dar trebuie să subliniem că Rusia are o populație de 7,5 ori mai mare, iar Spania și Ucraina – de două ori și ceva mai mare.

Practic, dacă socotim după numărul de cazuri raportat la populație, acum suntem a doua țară din Europa la densitatea infectărilor, după Rusia, și de departe pe primul loc în Uniunea Europeană.

- Advertisement -

La fel de grav ca bilanțul de 777 de noi îmbolnăviri este și faptul că în ultimele 24 de ore au murit 19 persoane din 14 județe.

Până acum, în țara noastră s-au contabilizat 35.003 cazuri de coronavirus, din care, în acest moment,

  • 843 sunt încă bolnavi,
  • 189 au fost declarați vindecați,
  • 971 au decedat.

Dintre cei 10.843 bolnavi în acest moment,

- Advertisement -
  • 146 au fost externați după 10 zile, fiind pacienți asimptomatici,
  • 757 s-au externat la cerere, invocând deciziile CCR, fără ca medicii să le recomande acest lucru,
  • 261 de pacienți sunt internați la terapie intensivă, în stare gravă.

Această ultimă rubrică merită o atenție specială. Numărul celor ajunși la ATI a crescut, în doar 24 de ore, cu 13 persoane: miercuri erau 248, joi sunt 261.

Și numărul apelurilor telefonice la 112 și la linia verde deschisă special pentru cetățeni pe tema coronavirus a crescut foarte mult. În ultimele 24 de ore au fost 553 de apeluri.

În acest timp, în Piața Victoriei continuă să iasă zilnic zeci de persoane, puternic susținute de propaganda PSD și cea a Rusiei, pentru a contesta existența virusului și măsurile de precauție instituite prin starea de alertă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Scandaloasele explicații ale DIICOT la clasarea dosarului “10 august”. De vină au fost protestatarii, jandarmii n-au făcut decât să aplice “mai strict” legea!

* „Evenimentul zilei”, fake news grosolan cu două victime: Șerban Huidu și Andreea Esca

 

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Să mulțumim sistemul medical romanesc…care nu există… statului român care încă nu are o lege de combatere a bolilor infecțioase… după o sută de ani de românism verde n-am fost în stare de i asemenea lege…unele state din Europa au legile astea din secolul trecut ..și mă rog de unde ști tu că un august vor fi zeci de mii de infectați pe zi???…astai că la radio Erevan .. întâi dai cotele și după trebuie să declari ceea ce-ai zis acum o lună….în nici o țară din Europa nu se sperie lumea că la noi…am pus întrebarea asta și încă grupul de înmormântare national nu mi-a răspuns…. dacă nu erau alegeri locale și parlamentare anul ăsta se mai agitau guvernanții de grija noastră …!??..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -