Primarul Băluță vrea să bage cu forța Colegiul „Șincai” în codul roșu de Covid ca să livreze un contract de reabilitare totală, deși clădirea e de patrimoniu!

1
2582

Evenimente incredibile se petrec în acest moment la Colegiul „Gheorghe Șincai” – unul de elită, printre cele mai bune din România –, unde primarul PSD al Sectorului 4, Daniel Băluță, vrea să bage școala în cod roșu de Covid-19 și să-i țină acasă pe toți elevii, dezvăluie Libertatea.

Primarul susținut de Dan Voiculescu, Clanul Sportivilor și PSD tocmai a câștigat încă un mandat și s-a pus pe treabă: îi amenință pe profesorii care i se opun.

Pretextul pentru închiderea acestui liceu de top din România este că ar exista un caz de Covid-19 pe care conducerea instituției l-a ascuns. În spatele amenințărilor se află, de fapt – spun profesorii -, interesul lui Băluță de a livra un contract de reabilitare totală a clădirii. PSD-istul vrea să țină oamenii acasă pentru ca firma căreia i-a dat contractul să poată reface liceul, căruia ar fi în plan să-i pună și lift, deși construcția este de patrimoniu și astfel de modernizări nu sunt permise decât în situații excepționale.

Anul trecut, primarul Băluță a vrut s-o forțeze pe directoare să semneze că toate cheltuielile liceului sunt făcute prin firmele agreate de el

Anul trecut, fosta directoare Silvia Mușătoiu – profesoară de matematică, acum membră în Consiliul de Administrație al Colegiului Național “Gheorghe Șincai” – a demisionat după ce același primar Daniel Băluță i-a pus în față un contract de management cu Primăria modificat față de cel standard prevăzut de minister. PSD-istul voia să o oblige pe directoare să semneze că fiecare cheltuială angajată de liceu trebuie aprobată de primar și direcționată către firmele agreate de primărie.

Numeroase anchete de presă au demonstrat legăturile toxice ale primarului Băluță cu interlopii din Clanul Sportivilor, care au preluat, practic, controlul asupra Sectorului 4. Resursele economice sunt stoarse prin firme paravan, iar interlopii și-au plantat oamenii în Primărie, în Poliția Locală și în companiile publice.

Acum, folosindu-se de epidemia de Covid-19, primarul vrea să închidă liceul și să țină elevii acasă, în cursuri online. Evident, profesorii și copiii nu vor, pentru că procesul de învățare ar avea foarte mult de suferit.

Pretextul scandalului: primarul pretinde că a primit reclamații despre ascunderea unor cazuri de Covid-19

Pe 16 septembrie, la două zile după începerea anului școlar, un elev a fost testat pozitiv la coronavirus. În scurt timp, a mai apărut un caz tot în clasa respectivă, dar elevul s-a autoizolat acasă. Între timp, elevii s-au vindecat.

Ulterior, a mai apărut un caz, iar un alt elev este bănuit că ar fi infectat. Conform reglementărilor, la 3 cazuri simultane, unitatea de învățământ trece la cursuri online.

Acesta este momentul în care în scenă a apărut Băluță. Într-un comunicat de presă, Primăria Sectorului 4 acuză că administrația liceului n-a raportat un caz de infectare. Băluță afirmă că a trimis corpul de control la liceu după ce a primit plângeri de la părinți că există cazuri de Covid neraportate.

„Primăria Sectorului 4 intenționează să ne ducă pe toți în scenariul roșu, iar noi nu dorim lucrul ăsta“

„Primăria Sectorului 4 intenționează să ne ducă pe toți în scenariul roșu, iar noi nu dorim lucrul ăsta. La noi sunt confirmate două cazuri de Covid-19 din prima săptămână de școală, deci expiră termenul acela de 14 zile. Unui elev i s-a terminat astăzi perioada de carantinare, deci de mâine ar trebui să vină la școală, iar celuilalt îi expiră luni. Ieri a apărut un alt caz, un elev de clasa a X-a care nu a venit la școală, pentru că a fost în grupa care a stat online. Singurul lucru care s-a întâmplat a fost că acel elev s-a întâlnit cu elevii din grupa lui, așa că s-a luat decizia ca ei să rămână online în continuare ca să nu punem în pericol pe nimeni și să revină la școală prima grupă. Copiii sunt toți bine. Primăria S4 a intrat în fibrilație că deja sunt patru cazuri de Covid-19. Dar ele nu sunt patru pentru că două au expirat deja din perioada de carantină“, a declarat profesoara Silvia Mușătoiu pentru Libertatea.

Acum, Primăria Sectorului 4 amenință cu plângeri penale, conducerea liceului fiind acuzată de zădărnicirea combaterii bolilor. „Având în vedere faptul că, în timpul activității, angajații autorității locale au fost agresați verbal de către directorul adjunct și directorul Colegiului în încercarea de a bloca activitățile de control, aceștia vor depune, în cursul zilei de mâine, 2 octombrie 2020, plângeri penale pentru ultraj“, scrie în comunicatul Primăriei.

În urmă cu doar două zile, în ultima ședință a Consiliului Local cu majoritate PSD – după alegerile de duminică, noul Consiliu Local va avea majoritate USR-PLUS & PNL –, primarul Băluță a înghesuit pe ordinea de zi, subit, cheltuieli de aproape 300 de milioane de lei, sumă care înseamnă o treime din bugetul sectorului!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.