Acasă News Valul carantinei Covid se apropie de România. Și Parisul ar putea reintra...

Valul carantinei Covid se apropie de România. Și Parisul ar putea reintra în lockdown, după ce locuitorii Madridului au fost deja consemnați în case

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, a anunțat joi că Parisul și suburbiile – aglomerare urbană de circa 12 milioane de locuitori – ar putea reveni luni la starea de alertă maximă în epidemia de Covid-19, informează AFP. Zona a depășit deja cele 3 praguri de unde începe alerta maximă.

„Dacă acest lucru se confirmă, nu am avea altă opţiune decât să plasăm Parisul şi suburbiile sale în alertă maximă şi aceasta de luni“, a afirmat Veran.

Capitala Franței ar fi a doua mare metropolă a Europei, după Madrid, care revine la lockdown după perioada de astă-primăvară. Medicii epidemiologi se așteaptă la o toamnă și o iarnă grea, cu accelerarea masivă a pandemiei de coronavirus în Europa.

Franța a avut ieri 13.970 de bolnavi, iar Spania – 9.419, dar mai sunt și alte țări europene cu situații complicate: Marea Britanie a avut 6.914, Ucraina – 4.069.

Spre deosebire de primul val, de astă-primăvară, lucrurile s-au agravat în țări mai apropiate de România, care atunci au scăpat destul de ieftin: Cehia a avut ieri 3.484 de cazuri, Polonia – 1.967, Moldova – 1.022 (la doar 3 milioane de locuitori!), Ungaria – 848, Slovacia – 797.

România stă foarte prost. Joi a raportat al doilea cel mai mare număr de cazuri din pandemie – 2.086 de persoane în ultimele 24 de ore. Cu o singură zi înainte, miercuri, avusesem 2.158 de cazuri, record absolut. Medicul Alexandru Rafila a anunțat că am intrat în al doilea val, iar transmiterea comunitară este intensă – practic, nu se mai știe cine de la cine ia și când.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările