Valul carantinei Covid se apropie de România. Și Parisul ar putea reintra în lockdown, după ce locuitorii Madridului au fost deja consemnați în case

0
1986

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, a anunțat joi că Parisul și suburbiile – aglomerare urbană de circa 12 milioane de locuitori – ar putea reveni luni la starea de alertă maximă în epidemia de Covid-19, informează AFP. Zona a depășit deja cele 3 praguri de unde începe alerta maximă.

„Dacă acest lucru se confirmă, nu am avea altă opţiune decât să plasăm Parisul şi suburbiile sale în alertă maximă şi aceasta de luni“, a afirmat Veran.

Capitala Franței ar fi a doua mare metropolă a Europei, după Madrid, care revine la lockdown după perioada de astă-primăvară. Medicii epidemiologi se așteaptă la o toamnă și o iarnă grea, cu accelerarea masivă a pandemiei de coronavirus în Europa.

Franța a avut ieri 13.970 de bolnavi, iar Spania – 9.419, dar mai sunt și alte țări europene cu situații complicate: Marea Britanie a avut 6.914, Ucraina – 4.069.

Spre deosebire de primul val, de astă-primăvară, lucrurile s-au agravat în țări mai apropiate de România, care atunci au scăpat destul de ieftin: Cehia a avut ieri 3.484 de cazuri, Polonia – 1.967, Moldova – 1.022 (la doar 3 milioane de locuitori!), Ungaria – 848, Slovacia – 797.

România stă foarte prost. Joi a raportat al doilea cel mai mare număr de cazuri din pandemie – 2.086 de persoane în ultimele 24 de ore. Cu o singură zi înainte, miercuri, avusesem 2.158 de cazuri, record absolut. Medicul Alexandru Rafila a anunțat că am intrat în al doilea val, iar transmiterea comunitară este intensă – practic, nu se mai știe cine de la cine ia și când.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here