Mascarada PSD: sportivii băgați în față de Firea se retrag din Consiliul Capitalei. În locul lui Dinu și al lui Pancu vin oamenii partidului

0
8877

Inclusiv lista de consilieri generali ai Municipiului București propusă de Gabriela Firea electoratului se dovedește a fi o mare farsă. Foștii sportivi de top, băgați în față ca să ia ochii poporului, se retrag unul câte unul, pentru a lăsa locurile libere adevăraților beneficiari, oamenii partidului. După ce au jucat rolul mascotelor, fiind puși în geam de Firea ca să-i voteze lumea, foștii fotbaliști Daniel Pancu și Cornel Dinu au anunțat că nu au de gând, de fapt, să facă parte din Consiliul General!

Daniel Pancu, antrenor acum la echipa de fotbal Poli Iași, s-a distrat copios când a auzit că a intrat în Consiliul General. Răspunsul său pentru Telekom Sport a fost fără echivoc, are de gând să rămână în fotbal: „Ha, ha, ha,ha. Chiar am câştigat la alegeri? Voi ştiţi că fotbalul e viaţa mea şi rămân antrenor! Chiar acum fac analiza meciului de aseară şi apoi merg la antrenament, că vineri avem meci la Craiova“.

Cornel Dinu, care în cartea autobiografică și-a creionat un trecut de simpatizant al țărăniștilor și al forțelor democratice, acum o perie pe Gabriela Firea. El spune însă, într-un interviu pentru RFI, că se retrage din Consiliul General: „Am avut această propunere, să fiu trecut pe listă. M-a sunat o doamnă Capatos (Monica Capatos, soția lui Daniel Capatos de la Antena 1; doamna Capatos a fost angajată la Primărie de Firea, făcând parte din clientela antenistă a acesteia). Am avut o anumită surpriză când am văzut componența listei celor care candidau. M-am gândit foarte serios, am o anumită vârstă. Eu le mulțumesc celor care m-au ales și care au avut încrdere. Mai mult ca sigur voi sta acasă“.

Întrebat ce valori promovate de Firea l-au făcut să intre în acest joc, Dinu a răspuns: “Este o problemă de curtoazie. Anul trecut am fost făcut consilier de onoare. Probabil și cu acceptarea doamnei Firea., care mi-a dat distincția respectivă la Teatrul Excelsior. O cunosc pe doamna Firea (…) Ceea ce pot să vă spun e că din punct de vedere al prezenței politice e singura care mai are ceva în comun în coreneță exprimativă și probabil într-o vizune politică, ceea ce constat la vedere. Nu știu ce spate, că nu m-a interesat. Are ceva în comun cu social-democrația teoretică pe care o simpatizez.  Nu pe cea care se parctică după Dragnea. (…) Dați-mi voie să vă mai spun o dată că aș prefera să stau acasă“.

Până la urmă, și această manevră s-a dovedit a fi doar o simplă operațiune de imagine a Gabrielei Firea, care și-a gândit nu numai întregul mandat (2016-2020), dar și campania de realegere ca pe o imensă acțiune de PR. Nimic nu e ceea ce pare a fi, totul e făcut pentru a-i prosti pe oameni.

Prin cooptarea unor nume mari, dar fără expertiză reală în domeniile fierbinți (urbanism, poluare, economie, trafic etc), s-a urmărit atingerea coardei sentimentale a publicului-țintă de la Antena 3 și RTV.

După ce s-au luat voturile oamenilor, măștile au căzut, cei puși în față s-au dat la o parte și în locul lor vin cei prevăzuți de la început a intra în Consiliul General.

De văzut, totuși, ce vor face Dumitru Dragomir și Anghel Iordănescu, alți doi „candidați de imagine” proveniți din lumea sportului (în cazul lui Dragomir, și din lumea infracționalității).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here