Membru CNA despre linșajele organizate de Gâdea: „Terorism mediatic! O lovitură la adresa meseriei de jurnalist”

2
2978
Gâdea în plină diversiune

Aflați în plină criză după ce au făcut Diversiunea Secolului, sinistrul Mihai Gâdea și infama Antena 3 au fost subiect de discuție în ședința CNA de joi. Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) a dezbătut plângerile legate de mai multe ediții electorale ale emisiunii „Sinteza zilei”.

Majoritatea PSD-istă a CNA a ocrotit televiziunea de manipulare a lui Dan Voiculescu: doar 15.000 de lei amendă, deși s-a cerut maximul de 200.000.

„Ce se întâmplă în perioada asta este o lovitură la adresa meseriei de jurnalist. Pot să-l numesc chiar terorism mediatic!”, s-a înfuriat Dorinei Rusu, membru CNA susținut de PNL. Ea este și cea care a făcut anumite sesizări pentru emisiunile moderate de Gâdea în ultima săptămână de campanie electorală, relatează Paginademedia.ro.

Printre invitații de la „Sinteza zilei”, în edițiile penalizate de CNA, s-au numărat Gabriela Firea, Dana Budeanu, Mugur Ciuvică, Codruța Cerva și videochatista Oana Lovin.

A fost incriminată, de asemenea, și ultima emisiune dinaintea alegerilor, găzduită de Antena 3 în ziua de joi, 24 septembrie. Atunci a fost difuzat un interviu al propagandistei Oana Stancu-Zamfir (soția deputatului Daniel Zamfir de la PSD) cu un așa-zis interlocutor „anonim”, un linșaj oribil la adresa lui Nicușor Dan și a PNL & USR-PLUS.

A doua zi, Rise Project l-a demascat pe jalnicul „anonim”. Numele său este Valentin Daniel Bololoi, un personaj cu trecut infracțional în domeniul tâlhăriei. Bololoi era personajul cu vocea schimbată și imaginea protejată, prezentat drept „bomba bombelor, detonată” pe burtiera emisiunii lui Mihai Gâdea.

În ședința CNA de azi au fost sancționate 5 emisiuni „Sinteza Zilei” din ultimele două săptămâni de campanie electorală – cele din 15, 20, 21, 22 și 24 septembrie.

„O lovitură la adresa meseriei de jurnalist!”

Dintre membrii CNA, Dorina Rusu (reprezentanta PNL în CNA) a fost cea mai vehementă în legătură cu aceste emisiuni. Ea a propus amenda maximă pentru postul postul Intact – 200.000 de lei, dar articolele invocate din Lege și din Codul Audiovizual permiteau cel mult 100.000 de lei. Amenda propusă de Dorina rusu a fost însă votată doar de Cristina Pocora, cealaltă reprezentantă a PNL în CNA. Astfel, propunerea a fost respinsă.

În schimb, amenda propusă de Radu Herjeu (oul PSD), de 15.000 de lei, a fost adoptată cu 5 voturi: Monica Gubernat (PSD), Ramona Sorescu (PSD), Gabriel Tufeanu (PSD), Orsolya Borsos (UDMR) și Alexandru Kocsis (UDMR).

Dorina Rusu, în ședința CNA: „Am fost mințiți zi de zi pe banii noștri”

  • „Mie mi se pare că tot ce s-a întâmplat în emisiunile discutate astăzi au fost în sensul denigrării unui candidat. E o campanie coordonată între cele două posturi (Antena 3 și România TV – n. red.) și mi se pare că emisiunile sunt coordonate la nivel politic.”
  • „Cred că toate poveștile astea au un scenariu clar și am fost mințiți și pe banii noștri. Am fost mințiți zi de zi pe banii noștri, ai bucureștenilor!”
  • „Mie mi se pare că ce s-a întâmplat în perioada asta este o lovitură la adresa meseriei de jurnalist. Pot să-l numesc chiar terorism mediatic! Nu este jurnalism în adevăratul sens al cuvântului.”

Radu Herjeu, în ședința CNA: „Trebuia tratat cu mai multă grijă”

  • „Chiar nu era nevoie de multe dintre lucrurile care s-au întâmplat în campania electorală. Amestecul între dezvăluirile de pe internet, filmulețe venite de oriunde, preluate de televiziune… cred că trebuia tratat cu mai multă grijă. Dacă pe internet nu există prea mult resposabilitate, la televiziune ar trebui să există mai multă.”
  • „Cred că, spre deosebire de Dan Budeanu, Mihai Gâdea trebuia să fie jurnalist. El nu e vlogger, el e un jurnalist. Nu o putea lăsa pe Dan Budeanu să se desfășoare ca și cum ar fi ea pe vlog.”
  • „Gâdea nu are nicio reacție atunci când Dana Budeanu vorbește despre trafic de influență.” 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. 15000 fata de 200000, cam asta e frectia la piciorul de lemn aplicata de CNA posturilor de joasa speta!….
    Antena 3 si Romania TV ar trebui DEMASCATE si pedepsite EXEMPLAR prin taierea dreptului de emisie, nu mangaiate pe crestet cu amenda de 15000!!! Desertaciune e speranta noastra ca suntem de partea castigatoare a istoriei!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.