Atacul barbarilor la spital: clanul unui pacient ucis de Covid a amenințat cu moartea medicii și asistentele. Derbedeii s-au cățărat pe ferestre și au vrut să intre peste pacienții intubați, la terapie intensivă

4
3818
Institutul "Marius Nasta", luat cu asalt de clanul unui pacient decedat de Covid-19. FOTO: Digi24

Clanul unui pacient obez de 40 de ani, decedat din cauza Covid-19, a luat cu asalt, joi seara, Institutul de Pneumologie “Marius Nasta”, din București, scrie Digi 24. Peste 15 bărbați furioși au năvălit în spital, s-au cățărat pe ferestre, pe care au încercat să le spargă, și au forțat ușile, amenințând cu moartea și înjurând medicii și asistentele, a relatat managerul instituției, medicul Beatrice Mahler. Banda a vrut să dea năvală la secția de terapie intensivă, unde se aflau pacienți intubați.

Managerul spitalului va depune vineri o plângere penală pentru evenimentele de joi noaptea. S-a sunat la poliție și un echipaj păzește acum spitalul, iar unul dintre agresori a fost amendat cu 1.000 de lei.

„În momentul în care familia a fost anunțată de evenimentul produs, un grup mare de cetățeni a forțat intrarea în spital. Au ajuns la pavilionul Covid, au urcat pe ferestrele pavilionului și au încercat să intre pe geamuri – să spargă ferestrele, practic“

„Din păcate, a fost o situație extrem de neplăcută la Institutul Marius Nasta, cauzată de decesul unui pacient tânăr infectat cu virusul SARS-CoV-2, un pacient cu comorbidități. În momentul în care familia a fost anunțată de evenimentul produs, practic un grup mare de cetățeni au forțat intrarea în spital, au ajuns la pavilionul Covid, au urcat pe ferestrele pavilionului și au încercat să intre pe geamuri – să spargă ferestrele, practic, pentru că asistentele și medicii au reușit să închidă pavilionul“, a relatat managerul Beatrice Mahler pentru Digi 24.

„Știți ce au spus? Acești oameni căutau un medic să-l omoare! Iar colegii mei nu apucă să bea apă ore întregi“

„Nu pot să vă spun decât că personalul și în primul rând pacienții au fost extrem de speriați și sunt la acest moment extrem de speriați, pentru că siguranța lor a fost pusă în pericol. Vorbim de pacienți critici, vorbim de pacienți care sunt în terapie intensivă covid și care nu au nevoie de astfel de evenimente. Din informațiile pe care le am de la pază și de la colegii mei, grupul de persoane care a intrat cu forța în Institut căutau să agreseze personalul medical nu doar verbal, cum au făcut-o, ci și fizic. Este extrem de trist că acest lucru se întâmplă și că efortul pe care îl facem și care vă asigur că este complet și constant nu este apreciat de aparținători“, a mai spus doctorița.

„Știți ce au spus? Acești oameni căutau un medic să-l omoare! Iar colegii mei nu beau apă ore întregi. Nu este normal așa ceva! Astfel de comportamente nu au voie să rămână nesancționate“, a completat Mahler într-o altă conversație, cu un reporter de la Libertatea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  • Exact. Cei care au condus acest stat s-au gandit doar la ei, cum sa se imbogateasca si sa se cocoate cat mai sus. Cum sa fie alesi si realesi, sa fie tolerati.
   Au stricat si poporul, au transformat institutiile statului in niste pepiniere de egoisti, obedienti si corupti.
   Acesti minoritari care isi permit sa bata medici, nu sunt intrebati daca contribuie la asigurarile de sanatate. Au contat doar ca votanti, eventual ca mituitori
   De fapt, sunt colegii de hotie ai politicienilor. In acesti 30 de ani nu au muncit, nu platit taxe, nu au respectat regulile de convietuire civlizata. Au construit cum au vrut, au facut ce au vrut, dar sunt primii la pretentii si reprosuri.

 1. Nu inteleg! La orice spital din Vucuresti ma duc e plin de bodyguari cu ceafa lata. Unde sint ei in cazurile in care tiganii ataca constant spitalele? Unde e Politia si Jandarmeria, aia cu salarii babane degeaba? 3:)

  • erata: Nu inteleg! La orice spital din Bucuresti ma duc e plin de bodyguarzi cu ceafa lata. Unde sint ei in cazurile in care tiganii ataca constant spitalele? Unde e Politia si Jandarmeria, aia cu salarii babane degeaba? 3:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here