Armata rusă a trimis echipe de execuție în spatele propriilor trupe, să-i împuște pe dezertori. Cei uciși sunt declarați morți în luptă, după modelul Armatei Roșii în Al Doilea Război Mondial

0
13916
Prizonieri ruși

Confruntată cu reticența tot mai mare a propriilor trupe de a lupta și muri în Ucraina pentru ambițiile lui Putin, conducerea armatei ruse a reînviat o măsură șocantă pe care Stalin a aplicat-o în Armata Roșie pe parcursul celui de-Al Doilea Război Mondial: în spatele unităților funcționează echipe de execuție care-i împușcă pe dezertori.

S-a primit ordinul explicit ca aceia care fug sau refuză să execute ordinele de atac să fie executați pe loc. Ulterior, ei sunt declarați „morți în luptă” și, cu asta, cazul se închide, scrie Daily Mail.

Asemănarea cu practica din Al Doilea Război Mondial este pur și simplu șocantă. Propaganda desfășurată decenii la rând pretinde că popoarele Uniunii Sovietice s-au angajat, în perioada 1941-1945, în Marele Război pentru Apărarea Patriei, o mișcare patriotică de proporții extraordinare, în care oamenii s-au sacrificat să lupte cu invadatorii germani.

Documentele scoase din arhivele Kremlinului după căderea comunismului și publicate de istorici ruși în perioada 1991-2000 (când Putin a resecretizat totul) arată un tablou complet diferit. În mai puțin de patru ani de război (iunie 1941-mai 1945), în Armata rusă au fost executați pentru dezertare nu mai puțin de 157.593 de militari – echivalentul a peste 10 divizii! Acestora li se adaugă un număr necunoscut de alți soldați împușcați în tranșee, fără a mai fi aduși în fața Curții Marțiale, de către comisarii politici și trupele NKVD. În ciuda acestor represiuni, numărul dezertorilor a fost de peste 5.000.000 numai în primele 6 luni (iunie-decembrie 1941). Prin comparație, în armata germană au fost executați pentru dezertare, în intervalul 1939-1944, doar 7.810 militari.

„A vrut să se întoarcă acasă, dar n-a putut pentru că a fost avertizat de comandant că-l va împușca, apoi va raporta mai departe că a căzut în bătălia cu ucrainenii“

Situația se repetă, la aproape 90 de ani distanță, într-un mod incredibil.

În acest moment, moralul este foarte scăzut în rândurile numărului crescând de militari în termen și rezerviști trimiși de Rusia în prima linie. Informația este confirmată din multiple surse, de la declarațiile prizonierilor până la convorbirile dintre soldații ruși interceptate de serviciile speciale ucrainene și până la informațiile din teren ale agențiilor de informații occidentale.

Un document al Pentagonului semnalează cazuri de soldați ruși care-și parchează pur și simplu vehiculele și pleacă să se ascundă în păduri, părăsind linia frontului.

Mulți militari, inclusiv ofițeri, s-au împușcat singuri, pentru a fi trimiși în spitale. Acolo însă au descoperit că e mare aglomerație, iar organizarea este îngrozitoare. Răniții ajung după zile întregi de călătorie în condiții mizerabile, fără medicamente, îngrijire de specialitate și chiar hrană.

Unul dintre dezertori, care li s-a predat ucrainenilor cu tot cu tancul din dotare, a confirmat că în spatele frontului acționează echipe de pedepsire, cu ordinul să-i împuște pe dezertori. „A vrut să se întoarcă acasă, dar n-a putut pentru că a fost avertizat de comandant că-l va împușca, apoi va raporta mai departe că a căzut în bătălia cu ucrainenii. «Mișa» (nume generic dat de ucraineni militarilor ruși – n. red.) a relatat că abia dacă le mai rămăseseră niște resturi de mâncare, iar structura de comandă era hotică și aproape absentă. Moralul e foarte scăzut”, citează Daily Mail surse militare.

Afirmațiile sale vin în urma unor semnale tot mai frecvente că invazia Rusiei este puternic afectată de dezertările din rândurile trupelor. Mulți dintre fugari sunt recruți – iar acest lucru împiedică organizarea asalturilor. Această lipsă de combativitate a trupelor se adaugă numărului neașteptat de mare de morți, rezistenței acerbe și eșecurilor logistice: „Asistăm la cazuri în care trupele rusești contactează în mod voluntar armata ucraineană și declară că vor să se predea, că nu vor să participe la ostilități active“.

Despre represiunea împotriva propriilor trupe s-a aflat încă de acum o săptămână și ceva, când dezertori și prizonieri au spus că șefii armatei ruse au adus echipe de ceceni care au rolul pe care-l aveau trupele NKVD-ului în Al Doilea Război Mondial: să se asigure că soldații nu dau înapoi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ministrul Șoigu, brațul armat al lui Putin, n-a mai apărut public de 12 zile. Ar fi făcut infarct

* Medic faimos despre Putin: „Combinație clasică de schizofrenie și nebunie. Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Trădare abominabilă: generalul rus Zusko, crescut în Ucraina, s-a întors să-l bombardeze pe fratele său, colonelul Zusko, care a rămas să lupte pentru țara sa. „Ăsta nu e om! Îl blestemă tot satul!”

* Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

* Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

* „Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

* Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

* VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

* „Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

* A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

* Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

A fost arestat generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

* Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Strâmba rezolvare a „problemei SIIJ”, criticată de Comisia de la Veneția. USR cere demisia ministrului Cătălin Predoiu și explicații de la Klaus Iohannis

* Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

* Decizie definitivă a Curții Supreme: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, făcând poliție politică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here