Aflat deja după gratii, Adrian Mititelu mai ia o condamnare. Pedeapsa i se extinde de la 3 la 5 ani. Evaziune fiscală în formă continuată

0
2253
Adrian Mititelu, condamnat pentru a doua oară pentru evaziune fiscală

Adrian Mititelu, om de afaceri care este și patronul echipei de fotbal FCU Craiova 1948, din Liga 2, a primit o nouă condamnare: 5 ani cu executare pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Mititelu este deja după gratii din noiembrie anul trecut, condamnat înt-o altă speță tot pentru evaziune fiscală, așa că Tribunalul Dolj, care a dat sentința, a contopit pedepsele. Mititelu urmează să execute sentința mai mare – adică aceasta, de 5 ani, deoarece în precedentul dosar primise 3 ani cu executare.

Decizia instanței de la Tribunalul Dolj nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel.

Mititelu fusese trimis în judecată de DIICOT, alături de alte persoane, încă din 2014, sub acuzația de constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani și folosire cu rea-credință a bunurilor societății.

Judecătorul l-a achitat pe Mititelu în privința acuzației de constituire a unui grup infracțional organizat, spălare de bani și folosirea bunurilor societății cu rea-credință. Dar l-a obligat să achite prejudiciul de 18.607.330 lei adus statului și a constatat că e vinovat de evaziune fiscală în formă continuată.

Procurorii DIICOT l-au acuzat pe Mititelu că, între 2003 și 2006, s-a organizat cu alte persoane pentru a comite infracțiuni în formă continuată, prin intermediul societăților comerciale din grupurile de firme MAXITEC și Regional Media. Ei treceau prin contabilitate cheltuieli care nu erau reale și operațiuni fictive.

În total, prejudiciul adus de acest grup de persoane statului român a fost calculat la 23.414.211 lei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here