sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsAgenția Europeană a Medicamentului a dat verdictul: vaccinul AstraZeneca e sigur și...

Agenția Europeană a Medicamentului a dat verdictul: vaccinul AstraZeneca e sigur și eficient! Zero riscuri de tromboze. România a luat decizia corectă refuzând să suspende folosirea lui

-

Vaccinul AstraZenenca e sigur și eficient, a decis comitetul Agenției Europene a Medicamentului (EMA), care a ajuns la concluzia că acest vaccin nu e asociat cu un risc crescut al trombozelor.

Irlandeza Emer Cooke, directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului, a spus că „efectele adverse vor fi în continuare studiate” și că „vor fi investigate de asemenea cazurile rare de tromboze, în condițiile în care nu au fost găsite dovezi suficiente care să arate că acestea ar fi corelate”.

„Cetățenii din Uniunea Europeană trebuie să fie informați în legătură cu ceea ce trebuie să facă”, a mai spus Emer Cooke.

„Eu m-aș vaccina și mâine, dar aș vrea să știu la ce trebuie să fiu atentă”, a adăugat șefa EMA, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor.

- Advertisement -

„Vaccinul este sigur și eficient în prevenirea Covid-19, iar beneficiile sunt mult mai mari decât riscurile”, au spus oficialii EMA într-o conferință de presă.

Olandeza Sabine Straus, președintele Comitetului de Risc pentru Farmacovigilență al EMA, a spus că „nu s-a întegistrat o creștere a persoanelor cu cheaguri de sânge în urma vaccinului, dar astfel de simptome pot fi asociate infecției cu Covid-19, asfel că vaccinul practic reduce acest risc”.

În privința cazurilor severe raportate, diagnosticate ca trombocitopenie, ea a spus că „nu sunt încă suficiente dovezi pentru a spune dacă acestea au legătură cu vaccinul AstraZeneca”.

- Advertisement -

Sabine Straus a adăugat că „apariția trombozelor poate fi cauzată de Covid sau de sindromul post-Covid” și că acest lucru „este studiat în prezent, pentru a putea da o recomandare în acest sens”.

„Mai multe cazuri au fost înregistrate în rândul femeilor tinere. Va fi studiată și o posibilă legătură între acest lucru și administrarea de anticoncepționale”, a mai spus Straus.

Reprezentanții EMA au adăugat că „trombozele și tromboembolismele sunt o cauză relativ frecventă a morbidității în UE” și că „nu s-a raportat o creștere a acestora în urma campaniei de vaccinare împotriva Covid-19”.

Mai multe țări europene – printre care Germania, Franța, Italia, Spania și Olanda – au anunțat anterior că suspendă, ca măsură de precauție, folosirea vaccinului împotriva CovidD-19 al companiei AstraZeneca, din cauza unor posibilele efecte adverse.

În România, autoritățile au decis să nu suspende folosirea vaccinului AstraZeneca până la o decizie a EMA. Au existat retrageri voluntare masive ale cetățenilor de la vaccinarea cu acest ser, dar unii cetățeni au mers mai departe cu imunizarea, continuând să aibă încredere în AstraZeneca.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. CHIAR merită să repetăm o postare-comentariu de zilele-trecute:

    Ce-o fi atât de greu de înțeles, că ne-o spun CLAR medicii SPECIALIȘTI (virusologi-imunologi-epidemiologi): fiind un vaccin „CLASIC” (cu virus-tratat), este NORMAL ca „Astra”-Zeneca” (vaccinul britanic, pus la punct de către SAVANȚII de la… ULTRA-PRESTIGIOASA Universitate OXFORD!) să provoace în organism o tulburare… mai mare, o reacție… mai puternică, pentru că virusul-prelucrat inoculat… tocmai asta face, adică mobilizează… până aproape de limita-maximă sistemul imunitar, creîndu-se… o puternică „armată” de anticorpi!!!

    Asta înseamnă că organismul va fi… CU ATÂT MAI BINE PREGĂTIT/APĂRAT (!!!!!!!!!!!), în cazul unei infectări cu virusul-REAL/VIU!

    SUBLINIEM: NU noi (desigur: niște PROFANI-în-materie, recunoaștem!) o spunem…, ci… MEDICII-de-SPECIALITATE, SAVANȚII-în-DOMENIU (!) din… TOATĂ LUMEA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -