Col. Gheorghiță: „Continuarea vaccinării cu AstraZeneca fost cea mai grea decizie pe care am fost nevoiți s-o luăm”. 33.000 de anulări la acest vaccin în ultimele 24 de ore

1
847

Încrederea oamenilor în vaccinul AstraZeneca se deteriorează rapid, în pofida asigurărilor pe care le dau oficialii români și compania producătoare. Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, a fost nevoit să recunoască marți că a devenit un fenomen de masă anularea programărilor la AstraZeneca, iar menținerea acestui produs pe lista celor autorizate în România a fost o decizie extrem de grea. Multe țări europene au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca.

În ultimele 24 de ore, a declarat marți Valeriu Gheorghiță, nu mai puțin de 33.000 de oameni și-au anulat rezervarea la AstraZeneca. Luni, din 10.000 de persoane programate la vaccinare, 3.000 nu s-au mai prezentat.

Chiar și așa, numărul de vaccinuri este mult depășit de cerere, iar în majoritatea județelor sunt liste de așteptare foarte lungi.

„Agenția Europeană a Medicamentului reevaluează toate datele și vom avea joi o concluzie“

Valeriu Gheorghiță a acceptat că oamenii au tot dreptul să fie îngrijorați și să-și pună întrebări, dar a insistat că trebuie acordat credit Agenției Europene a Medicamentului.

Autoritățile române au fost silite să ia în discuție și să decidă dacă se continuă vaccinarea cu AstraZeneca într-un moment în care situația este confuză la nivelul UE, iar țările adoptă strategii diferite, a explicat ofițerul: “Mai multe țări au decis suspendarea vaccinării cu un loc de vaccin AstraZeneca sau suspendarea completă a vaccinării cu acest vaccin. Sunt 13 state la nivel european care au decis suspendarea unui singur lot, 7 care au decis continuarea și 15 state au decis suspendarea totală a vaccinării cu AstraZeneca. De asemenea, Marea Britanie, Canada și Australia au decis continuarea vaccinării cu AstraZeneca. România a decis continuarea, la acest moment, a vaccinării cu vaccinul AstraZeneca, vaccin aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului și față de care Agenția Europeană a Medicamentului și-a menținut recomandarea – beneficiile vaccinării sunt mai mari decât riscurile. Astăzi, Agenția Europeană a Medicamentului reevaluează toate datele și vom avea joi o concluzie“.

„Există un caz de tromboză la 1 milion de persoane vaccinate“

Valeriu Gheorghiță a recunoscut că „decizia de a continua vaccinarea cu AstraZeneca a fost una dintre cele mai dificile pe care a trebuit să le luăm. Să spunem stop ar fi fost cea mai ușoară decizie, dar a trebuit să punem în balanță beneficiile vaccinării și faptul că mulți oameni se infectează și ajung la spital“.

Coordonatorul campaniei naționale a făcut apel la populație să-și monitorizeze și să raporteze cât mai minuțios toate reacțiile adverse apărute după vaccinare. El a explicat de ce România a decis să continue vaccinarea cu AstraZeneca: “Analiza pe 16 milioane de persoane a arătat 37 de evenimente trombotice, din care 22 de embolie pulmonară. Există un caz de tromboză la 1 milion de persoane vaccinate. Cred că trebuie să acordăm credit Agenției Europene a Medicamentului, care a precizat ieri că nu există la acest moment date care să facă o legătură de cauzalitate între aceste evenimente trombotice și vaccinare“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Ce-o fi atât de greu de înțeles, că ne-o spun CLAR medicii SPECIALIȘTI (virusologi-epidemiologi): fiind un vaccin „CLASIC” (cu virus-tratat), este NORMAL ca „Astra”-Zeneca” (vaccinul britanic, pus la punct de către SAVANȚII de la… ULTRA-PRESTIGIOASA Universitate OXFORD!) să provoace în organism o tulburare mai mare, o reacție mai puternică, pentru că virusul-prelucrat inoculat tocmai asta face, adică mobilizează până aproape de limita-maximă sistemul imunitar, creîndu-se o puternică „armată” de anticorpi!!!

    Asta înseamnă că organismul va fi… CU ATÂT MAI BINE PREGĂTIT/APĂRAT în cazul unei infectări cu virusul-REAL!

    Repetăm: NU noi o spunem, ci MEDICII-de-SPECIALITATE, din… TOATĂ LUMEA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.