Iohannis dă de pământ cu călăii Diasporei. „Corlăţean nu va fi ministru la nimic!”. Dar Intotero, Meleşcanu şi Carmen Dan?

1
5579

Preşedintele a făcut declaraţii legate de votul masiv pentru referendumul pro-justiţie, dar a vorbit şi despre propunerile făcute de PSD pentru noi miniştri.

 • NU m-au înţeles bine: eu nu am cerut demisia miniştrilor implicaţi în votul din Diaspora. Am cerut DEMITEREA. Demisia lor nu mă interesează
 • Am primit propuneri de miniștri
 • Imaginati-vă că PSD nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să îl propună pe domnul Corlățean, artizanul catastrofei de la alegerile din străinătate din 2014
 • Nu e suficient că PSD și-a bătut joc de români în 2014, în 2019, îndrăznește să mi-l propună pe artizanul de la alegerile din 2014
 • Mi se pare o alegere total nepotrivită și pot să vă spun acum la cald că propunerea va fi clar respinsă. Corlățean nu va fi ministru la nimic
 • Nu cred că va exista vreo problemă în transpunerea în Constituție. Nu aș merge pe o modificare mai largă a Constituției, pentru că ultima oară aici s-au blocat lucrurile

Cei 4 care au speriat Vestul

Teodor Meleşcanu, Natalia Intotero, Titus Corlăţean şi Carmen Dan. Sunt numele pe care Klaus Iohannis le vrea „imediat” (termenul pronunţat de el chiar ieri) în afara Guvernulului României.

Dăncilă s-a aflat azi la Palatul Cotroceni, unde a discutat cu preşedintele temele fierbinţi de după alegerile din 26 mai.

Klaus Iohannis are în mână asul referendumului pro-justiţie, pe care îl va folosi pentru a-i cere premierului PSD-ALDE măsuri urgente întru respectarea voinţei populare.

Dar ce este urgent de rezolvat, pentru ca votul românilor să fie respectat şi să schimbe ceva, este înlăturarea din funcţii a vinovaţilor pentru sabotajul la vot în Diaspora şi punerea în practică a referendumului pro-justiţie pecare care au votat peste 6,5 milioane de români.

Klaus Iohannis i-a explicat din nou lui Carmen Dan diferenţa între demisie şi demitere

Carmen Dan s-a repezit ieri seară să facă ditamai tam-tam că ea nu-şi dă demisia. Dacă ar fi fost atentă la exprimare (şi un ministru are în fişa postului obligaţia profesională de a fi clar în intervenţi şi atent la detalii), ar fi aflat că preşedintele nu i-a cerut să-şi dea demisia, ci a cerut „demiterea” ei. Adică, să fie dată afară din Guvern de Viorica Dăncilă. Iată declaraţia lui Iohannis:

Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenționat prost aceste alegeri, trebuie să plătească cu funcția. Atenție, vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc și alte probleme, este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză. Așadar, fiindcă nu au știut să își dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat!”

Cum însă Carmen Dan are pe conştiinţă măcelul din 10 august, pe care l-a girat în numele lui Liviu Dragnea, nu s-a grăbit să fie atentă la nuanţe. Şi a făcut circ pe tema „demisiei” sale pe care preşedintele nu i-a cerut-o pentru că oricum i-o cerea degeaba. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

Declaraţia lui Carmen Dan

„Nu e supriză că domnul preşedinte îmi cere demisia. Nu e prima dată şi e de notorietate această idee fixă. Politic, îi răspund că nu mă impresionează astfel de cereri urgente, chiar dacă acestea sunt dublate de riscul unor dosare penale. De fiecare dată o demisie din funcţie o voi depune numai atunci când partidul din care fac parte mi-o va cere. Am discutat cu doamna prim-ministru după ce am ascultat declaraţia preşedintelui şi mă văd nevoită să-l dezamăgesc: nu îmi voi da demisia nici imediat, nici imediat”

CITIȚI ȘI:

Rezultate finale: PNL – 27,00, PSD – 22,51%, USR-PLUS – 22,36%. Doar 13.650 de voturi între PSD și USR-PLUS

Cea mai mare prezență la vot din istoria diasporei române: 381.121 de voturi, cu 2.005 mai multe decât în 2014

În diaspora, PSD a luat marja de eroare: 2,41%! Mai puțin chiar și decât un independent neeligibil!

Klaus Iohannis cere demisia IMEDIATĂ a lui Meleșcanu și a lui Carmen Dan, „imediat însemnând imediat!”. Va înființa o comisie la Cotroceni, pentru ca la următoarele alegeri să se poată vota civilizat

Ce tupeu! Meleșcanu zice că vinovat pentru cozile din diaspora e Klaus Iohannis, pentru că a vrut referendum!

1 COMENTARIU

 1. Vreau demisia lui Carmen Dan cu dosar la DNA şi a lui Teodor Meleșcanu fiindcă au sugerat că Diaspora nu are drept de vot. Nu este bine ca Diaspora să nu voteze în noiembrie 2019. Nu putem munci şi uita Clubul Colectiv sau 10 august 2018.

  Anii pierduți lângă PSD cine-i dă înapoi?

  Hades = Hahaleră des? Francmasoni?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here