Ce este un masaj terapeutic și cum se face acasă?

0
519

Masajul terapeutic este un stil de terapie prin masaj care se concentrează pe obținerea de rezultate versus simpla relaxare. Folosirea acestui termen indică faptul că scopul masajului este acela de a obține o schimbare structurală sau un beneficiu terapeutic în organism.

Este un stil de tratament în care terapeuții de masaj îți mobilizează țesuturile moi pentru a restabili funcționalitatea normală a acestora. După o sesiune de masaj terapeutic te vei simți excelent la mult timp de la finalizare, în loc să ai parte de numai o oră de relaxare.

Care sunt beneficiile masajului terapeutic?

Multe dintre structurile care au nevoie de tratament prin masaj sunt situate mai adânc în corp. Un masaj de relaxare sau un stil de masaj mai ușor nu vor schimba aceste structuri profunde ale țesuturilor moi. Masajul terapeutic al țesuturilor profunde folosește o presiune mai mare pentru a elibera țesutul care este mai greu de accesat în corp. De asemenea, va sparge aderențele și țesutul cicatricial în acele țesuturi mai profunde.

Acest tip de masaj nu ar trebui să fie unul dureros, mai ales atunci când este aplicat de un terapeut calificat. În timp ce uneori poate exista un disconfort terapeutic, de cele mai multe ori efectul este unul excelent. Un astfel de masaj are, de asemenea, rezultate de lungă durată și este profund relaxant.

De ce ar trebui să faci un masaj terapeutic acasă?

Unul dintre principalele avantaje ale utilizării serviciilor de masaj la domiciliu este acela că terapeuții obțin mai multe informații despre nevoile tale personale în mod natural, prin observarea condițiilor de trai și a atmosferei din casa ta. Printr-o astfel de întâlnire privată, terapeutul poate afla mai multe despre alegerile tale personale pentru a-ți oferi cel mai bun masaj posibil.

Masajul terapeutic efectuat la domiciliu este un tip de masaj mai intim, mai personal. Terapeutul care-ți calcă pragul casei are, astfel, o privire de ansamblu asupra stilului tău de viață, prin simpla observare a lucrurilor din casă sau a modului în care este așezată mobila ta. Îți vei putea crea o atmosferă propice și personalizată, prin reglarea intensității luminii sau eliminiarea anumitor mirosuri, spre exemplu, lucru care este mai greu de obținut într-un salon de masaj specializat.

Ce folosește un terapeut pentru un masaj la domiciliu?

Printre echipamentele uzuale pe care le folosește un terapeut pentru masaj la domiciliu se numără prosoapele, paturi de masaj, muzică și uleiuri pentru masaj. Unii terapeuți folosesc, de asemenea, ventuze pentru masaj și alte dispozitive pentru a ajuta în anumite probleme specifice. Este întotdeauna o idee bună să-ți întrebi terapeutul din timp dacă va folosi vreun echipament special în timpul ședinței, astfel încât să poți fi pregătit.

Când primești un masaj, terapeutul va folosi uleiuri pentru masaj pentru a-și ajuta mâinile să alunece lin pe pielea ta. Există multe tipuri diferite de ulei de masaj, iar terapeutul tău poate avea unul preferat. Dacă ai alergii sau sensibilități, anunță-l înainte de sesiune, astfel încât acesta să poată alege un ulei potrivit pentru tine.

La ce ar trebui să te aștepți în timpul ședinței de masaj terapeutic?

Așteaptă-te ca terapeutul să-ți pună întrebări despre tipul de durere care te încearcă înainte de sesiune, pe tot parcursul tratamentului și după programare. Unde te doare? Când a început senzația sau durerea ta? Ce altceva ai mai încercat pentru a ameliora durerea? Cât de mare este presiunea pe care o aplic?

Cel mai probabil, terapeutul te va pune să evaluezi disconfortul resimțit pe o scară de la 1 la 10, înainte și după sesiune, astfel încât să poată urmări progresul și a se asigura că obții rezultate în urma sesiunilor de masaj. Evaluarea disconfortului în timpul tratamentului este importantă, pentru a nu face mai mult rău decât bine. Terapeutul tău va contura, astfel, un plan personalizat de masaj, îți va vorbi despre postură și despre o rutină de îngrijire la domiciliu.

Lasă-ți grijile la ușă atunci când ai parte de un masaj terapeutic la domiciliu!

Unul dintre cele mai mari impedimente în realizarea unei experiențe de masaj reușite este invitarea stresului, dispozitivelor electronice și frustrărilor din exterior cu tine în camera de masaj. Ar trebui să depui eforturi pentru a reduce distragerile care pot afecta negativ rezultatul sesiunii, cum ar fi telefoanele mobile, amintirile unei discuții aprinse acasă și stresul de la locul de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.