sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăDezvăluiriVIDEO. Senatorul Liviu Pop, prins în caruselul șpăgilor! Dezvăluiri explozive ale fiului...

VIDEO. Senatorul Liviu Pop, prins în caruselul șpăgilor! Dezvăluiri explozive ale fiului Sorinei Pintea: „Liviu Pop m-a rugat să mă întâlnesc cu denunțătorul mamei mele. Acesta mi-a spus că i-a dat 50.000 de euro lui Liviu Pop”

-

Dezvăluiri zguduitoare în cazul flagrantului care a dus-o în arest pe Sorina Pintea, directoarea Spitalului Județean Maramureș și fost ministru al Sănătății în Guvernul Dăncilă.

Ionuț Pintea, fiul Sorinei Pintea, a explicat într-o serie de înregistări video, făcute astăzi – sâmbătă, 29 februarie -, că în dimineața acestei zile s-a întâlnit cu Mihai Costea, denunțătorul din dosarul mamei sale.

Întâlnirea a avut loc pentru că așa i-a cerut Liviu Marian Pop, senator PSD de Maramureș, cel căruia Sorina Pintea i-a cedat locul în Senat în februarie 2017. Liviu Pop este un apropiat al denunțătorului Mihai Costea, căruia i-a cununat fiul. Așadar, o relație naș-fin.

Ionuț Pintea dezvăluie că Mihai Costea i-a spus că șpăgile „interceptate” de procurorii DNA (120.000 de lei vineri, în biroul mamei sale, și 10.000 de euro anterior) au fost precedate de alte sume plătite de el, denunțătorul. Mai exact: 40.000 + 5.000 + 5.000 de euro, în total 50.000. Banii ar fi fost dați senatorului Liviu Pop, ca să ajungă la Sorina Pintea.

- Advertisement -

Denunțătorul nu știa dacă Liviu Pop i-a dat banii Sorinei Pintea sau i-a păstrat pentru el.

Senatorul PSD susține că el n-a primit niciun ban de la nimeni.

Ionuț Pintea a făcut publică mai întâi o serie de trei înregistrări video despre întâlnirea cu denunțătorul, din această dimineață, apoi a postat pe Facebook un alt material video despre același episod.

Ora 8.53: Primul mesaj al lui Ionuț Pintea

„Am fost sunat de către domnul senator Liviu Pop”

„Este dimineața zilei de sâmbătă, 29.02, ora 8.53. Am fost sunat de către domnul senator Liviu Pop să mă întâlnesc cu cineva la […], drept dovadă este apelul de pe WhatsApp. I-am zis că în 10 minute mă întâlnesc. Deci, indiferent ce e, există dovadă că m-am întâlnit cu el. Uitați ora… data… Se vede? Da, se vede! Deci, dacă e ceva, nu știu nimic, numa’ atât – m-a sunat, este și conversația pe WhatsApp, deci, în cazul în care îmi va servi la ceva această înregistrare.

- Advertisement -

Ora 11.38: Al doilea mesaj al lui Ionuț Pintea

„I-am dat lui Liviu Pop 40.000 € și încă două tranșe de câte 5.000 €”

„Aceasta este mărturia mea în data de 29.02, este 11.38, cu privire la ceea ce s-a întâmplat astăzi. Am fost sunat de către Liviu Marian Pop, domnul senator, și mi-a spus că trebuie să mă duc să mă întâlnesc cu cineva obligatoriu. Este urgent. M-am dus la […]. Înainte de asta, m-am înregistrat dimineața, înainte să plec de acasă. M-am dus la […], m-am întâlnit cu un domn cu părul grizonant, care mi-a spus că urmează să se întâlnească cu Marius, finul lui Lucian Morar, primarul din Ulmeni, și după aceea vine la mine. Au trecut 15 minute, a venit la mine. Mi-a spus că, zice: «Să știi că procurorii nu știu de alte sume de bani». Zic: «Ce sume de bani? Despre ce vorbiți?». «Păi, a mai fost o sumă de 40.000 de euro pe care i-am dat lui Liviu Marian Pop, senatorul, să-i dea lui maică-ta, și au mai fost două tranșe de câte 5.000 de euro pe care i le-am dat tot lui Liviu Marian Pop să i le dea mamei tale. Nu știu dacă banii au ajuns la mama ta». Am întrebat: «Dar v-a cerut cineva un ban?». Zice: «Nu, am avut înțelegere cu Liviu Marian Pop». «Păi, de la cine ați avut banii?» «Păi, de la firma din București». Și am spus… am întrebat: «Dar dvs. cine sunteți?» «Eu sunt denunțătorul». În momentul ăla m-am speriat și am spus: «Îmi pare rău, eu cu dvs. nu am ce vorbi». Și așa că am plecat de acolo. Pe urmă m-a sunat Liviu Marian Pop o dată și mi-a trimis mesaj cu semnul întrebării, drept dovadă am conversația. Și asta este mărturia mea, care se încheie la 11.40, în data de 29.02.2020, după cum bine vedeți.”

Ionuț Pintea și mama sa, Sorina Pintea

Al treilea mesaj al lui Ionuț Pintea

„Denunțătorul a fost prins în parcarea unei bănci din București”

„Aceasta este încă o înregistrare, update la înregistrarea anterioară. Un lucru pe care am uitat să-l menționez – deoarece vă spun sincer că stresul și toate chestiile astea sunt puțin cam bulversante pentru mine – este faptul că mi-a spus denunțătorul că el a fost prins în parcarea unei bănci din București, în momentul în care a luat banii și din acel moment a fost urmărit, a fost înconjurat de mascați și a fost cablat, și de aceea nu a putut să anunțe pe nimeni, să spună… să atenționeze pe cineva în legătură cu ce se întâmplă… și așa mai departe. Deci, asta este un update la ceea ce mi-a spus, că denunțul a fost făcut în baza flagrantului pe care i l-au făcut procurorii în București. Nu mi-a spus exact ziua, parcă… nu știu, miercuri, joi, nu mai țin minte exact, pentru că eram puțin bulversat. Deci, asta este completarea la declarația mea anterioară.”

Al patrulea mesaj al lui Ionuț Pintea

„De ce ați luat banii ăia?” „Păi, trebuia să-i dau mai departe”

„Voi face o mărturie. Este vorba despre ceea ce mi s-a întâmplat astăzi. Dimineață am fost sunat de către senatorul de Maramureș, PSD, Liviu Marian Pop și m-a rugat să mă întâlnesc urgent cu cineva. Am coborât la mașină, m-am înregistrat înainte să mă întâlnesc, deoarece nu știam cu cine urma să mă întâlnesc și despre ce este vorba. (…). Am ajuns la Pizzeria M, în Baia Mare, unde după vreo 15 minute a venit la mine un domn mic de înălțime, cu părul grizonant. Mi-a zis că urmează să se întâlnească cu Marius, fiul primarului din Ulmeni. Mă rog, am zis că aștept… După alte 15 minute a venit la mine și mi-a spus că are niște informații care o pot ajuta pe mama. «OK, în regulă. Despre ce este vorba?» Zice: «Știi, că de fapt eu n-am mai spus despre ceilalți bani». «Stați un pic, cum adică ceilalți bani?». Mi-a zis că a fost vorba de încă patru plăți – patru tranșe de bani, pardon -, pe care el le-a făcut către Liviu Marian Pop. O dată 40.000 de euro, anul trecut, și o dată câte 5.000 de euro, tot către Liviu Marian Pop, bani care – am înțeles – urmau să ajungă la mama mea. L-am întrebat: «Stați, dvs. despre ce vorbiți?» Zice: «Păi, eu sunt denunțătorul». Am rămas șocat în momentul în care mi-a zis că el este Mihai Costea, denunțătorul. Zice: «Îmi cer scuze pentru ce s-a întâmplat, dar n-am avut ce să fac, pentru că mie mi-au făcut flagrant la București. Eu am fost firma subcontractoare și proprietarul firmei din București mi-a făcut flagrant în momentul în care eu luam bani». Și am spus: «Bun, dar de ce ați luat banii ăia?» Și mi-a spus că: «Păi, trebuia să-i dau mai departe». Nu mi-a spus cui. Dar, zice, «după flagrant am fost cablat, am fost urmărit, am fost interceptat și n-am putut să anunț pe nimeni în legătură cu ceea ce mi s-a întâmplat și să previn pe cineva». Și în momentul ăla m-am speriat puțin, deoarece o întâlnire cu denunțătorul în a doua zi după flagrant clar nu este benefică pentru nimeni și poate avea urmări destul de grave. Așa că am ales să plec de-acolo. Și asta este mărturia mea pe care v-o dau acum. Cred în Justiție și sper că lucrurile se vor reglementa, pentru că mama mea a muncit mult prea mult, este bolnavă și nu merita nimic din toate astea.”

Liviu Pop e nașul de cununie al fiului denunțătorului Mihai Costea!

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, senatorul Liviu Marian Pop (PSD) a negat că ar fi cerut bani de la denunțător, susținând că nu a discutat niciodată despre bani cu Sorina Pintea.

„Niciodată în viața mea nu am avut discuții despre bani cu Sorina Pintea. Nu am vorbit cu nimeni acest subiect. Dacă cineva încerca să aducă în subiect, așa tangențial, și când eram ministru, îi trimiteam la plimbare. Nu am discutat asemenea subiecte cu Sorina sau cu altcineva. Poate se vrea să se ajungă la mine… Posibil. Dar nu am nicio teamă, pentru că cine mă cunoaște știe că nu mă ocup cu prostii din astea. Am vorbit cu Ionuț dimineață și atât. Habar nu am. Mi-e și groază să sun”, a spus senatorul PSD, care părea cam speriat.

Acesta „s-a scăpat” și a recunoscut că e nașul de cununie al fiului lui Mihai Costea, denunțătorul Sorinei Pintea.

Pentru imbecilul Liviu Marian Pop, zis „Genunche”, sigla PSD a fost garanția parvenirii și a fărădelegii

Sorina Pintea a renunțat la mandatul de senator pentru Liviu Pop

La alegerile din decembrie 2016, lista pentru Senat a PSD, în Maramureș, a fost deschisă de Sorina Pintea (care avea o imagine mai bună în județ), iar pe poziția a doua a fost plasat Liviu Pop, care era senator și în acel moment.

Tactica PSD-iștilor a fost ca Sorina Pintea să tragă lista, astfel încât partidul lui Liviu Dragnea să obțină două mandate de senator, deci să fie tractat în Parlament și Liviu Pop.

Rezultatul PSD în Maramureș a fost însă sub așteptări, obținând un singur mandat de senator. Rămas fără „coledzi”, Liviu Pop a tras sfori la conducerea partidului, astfel încât Sorina Pintea să fie „convinsă” să renunțe la mandat, cu promisiunea că-i va fi garantată funcția de manager al Spitalului Județean Maramureș și că va fi susținută pentru a ajunge ministru al Sănătății.

Pe 4 februarie 2018, în vâltoarea protestelor masive împotriva Ordonanței 13, Sorina Pintea și-a dat demisia din Senat, iar locul ei a fost luat de Liviu Pop.

În acel moment, Sorina Pintea a revenit la conducerea spitalului din Baia Mare. Un an mai târziu, a fost numită ministru al Sănătății în Guvernul Dăncilă.

În noiembrie 2019, când Guvernul Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură, Sorina Pintea a revenit din nou la șefia Spitalului Județean Maramureș. Acest lucru a fost posibil întrucât spitalul se află în subordinea Consiliului Județean Maramureș, al cărui președinte este PSD-istul Gabriel Zetea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -