După cazul Sorina Pintea, CTP nu se teme de coronavirus, ci de „coruptovirus”

1
1089
CTP - Sorina Pintea

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi 24, vineri seară, cazul de luare de mită în care este implicată Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății în Guvernul Dăncilă. Gazetarul spune că de data asta este cazul nu de coronavirus, ci de „coruptovirus”, care „ucide mai eficient și decât cancerul”.

CTP pune o întrebare rectorică: „Dacă acum ia o șpagă de dimensiunea asta, la spitalul unde este director, cât a fost ministru cam cu ce cifre s-a jucat?”.

Comentariul lui Cristian Tudor Popescu

  • „Există un virus, mai puternic decât coronavirusul, mai puternic decât toate bacteriile și toate virusurile din sistemul medical. Acela este nu coronavirusul, ci CORUPTOVIRUSUL. Ăsta ucide mai eficient și decât cancerul. L-am văzut acum acționând.”
  • „Sigur, până când se pronunță o hotărâre definitivă, nu putem să discutăm despre vinovăție, dar faptul că este vorba despre un flagrant… Din câte informații am, este vorba despre un flagrant de vreo 100.000 de euro în povestea asta.”
  • „Așa ceva, făcut de un fost ministru al Sănătății până acum trei luni… La ce te duce gândul imediat? Păi, dacă asta face acum, în cazul în care se va demonstra, ce o fi făcut cât a fost ministru? Dacă acum ia șpagă, la spital acolo, unde este director, și ia o șpagă de dimensiunea asta, cât a fost ministru cam cu ce cifre s-a jucat? Nu poți să nu te gândești la asta.”
  • „În situația de acum, oamenii sunt omorâți de astfel de contracte. Pentru că astfel de contracte nu sunt făcute repede, acum, ca să salveze oameni. Sunt făcute ca să se umple de bani niște inși. Ca să jecmănească banii statului, de aia sunt făcute repede. Și consecințele urmau să se vadă, așa cum a fost cazul Hexipharma, al diluanților care nu dezinfectau pe nimeni, și nici acum nu știm câți oameni au murit din pricina contractelor făcute cu acele firme și cu șpăgile corespunzătoare. Așa și aici.”
  • „Aici se pregătea acum un asasinat. Asta se pregătea prin acest contract cu unii… De ce să pună acolo pe masă atâția bani? Ca să câștigi de cel puțin o sută de ori mai mult. Altfel nu are sens. Cum să câștigi contractul? Livrând niște echipamente eficiente, performante, în bună stare de funcționare, care să ajute oamenii? Nu! Livrezi niște echipamente care nu corespund, care sunt supraevaluate, care multe dintre ele nici nu merg… pentru că numai așa poți să câștigi…”
  • „Dacă se va confirma, asistăm la un asasinat: coruptovirusul!”
  • „Când faci așa ceva, când un fost ministru al Sănătății face așa ceva, e imposibil din punct de vedere logic ca el să fie singurul caz în țară. Pentru că el face asta pentru că a mai auzit și de alții din sistem, care au făcut treaba asta și care nu au pățit nimic. Și acum au niște viloaie cu 25 de camere își fac concediile pe la Monte Carlo, se simt foarte bine… Și atunci? Sunt încurajați. Cei care fac asta acum… i-au văzut pe alții cărora le-a reușit. Că altfel, mult mai puțin uniți în cuget ar fi, mai ales într-o situație ca asta.”
  • „Vă dați seama ce este aici? Fost ministru al Sănătății, manager de spital… Această doamnă acum, când lumea se teme de moarte, de coronavirus, vine și speculează acest lucru…. Fostul ministru al Sănătății! Cum arată asta pentru PSD? Pentru că doamna reprezintă cu cinste PSD-ul în continuare.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Da, soc si groaza in psd, asa ar trebui sa arate imaginea de ansamblu. DNA central arata clar o invigorare, in consecinta presedintele a avut dreptate sa faca numirile si sa termine cu interimatele de la varful parchetelor. Am remarcat ca este adusa psdista spagara pintea la Bucuresti, structura centrala, nu e lasata la structura DNA din Oradea, unde psdistii au facut prapad, multi dintre procurori ajungand la SS, adica e pe dric DNA Oradea, asa cum e si DNA Ploiesti, in disolutie, dupa atacul concertat de 3 ani si jumatate al hotilor psd la justitie, in Ploiesti clanul cosma-ghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here