CTP zice că Firea a reacționat ca George W. Bush pe 11 septembrie 2001. „Lovită în freză de o știre. O salată de cuvinte”

1
2363
Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat la Digi 24 reacția Gabrielei Firea după ce Ludovic Orban a anunțat că PNL îl va susține pe Nicușor Dan pentru funcția de primar general al Capitalei.

Publicistul ironizează o „zicere” în engleză a Gabrielei Firea – „no comment” – și spune că de la George W. Bush nu a mai văzut un politician atât de „lovit în freză de o știre”. CTP se referă la momentul în care fostul președinte al SUA era anunțat de un aghiotant, pe 11 septembrie 2001, de lovirea turnurilor World Trade Center cu avioane, într-un atac terorist fără precedent.

CTP trece în revistă și „salata de cuvinte” a Gabrielei Firea, în deruta ce a cuprins-o după anunțul lui Orban.

Comentariul lui Cristian Tudor Popescu

  • „A identificat doamna Firea ce le lipsește… A identificat «lipsa de penurie» de la PNL, de la USR-PLUS, de la PMP. «Le lipsește ceva…». Știți ce le lipsește? Deci… «nau cament» («no comment», în pronunția Gabrielei Firea – n.red.), domn’e. Deci n-au… Toți ăștia din opoziția ei sunt lipsiți de «cament», cum a spus doamna Firea.”
  • „Să știți că de la George W. Bush nu am mai văzut un politician atât de lovit în freză de o știre. W. Bush, vă aduceți aminte, când a venit cineva – era la o școală – și i-a spus de atacul de la World Trade Center, când a intrat avionul în clădire. Nu știa ce să facă, se uita în stânga, se uita în dreapta, nu a luat nicio măsură… Se uita, a mai vorbit cu copiii, a mai râs, nu știa ce să facă.”
  • „Doamna Firea, acum, la fel. A fost lovită pur și simplu în creierul mic de această știre, pentru că tot ce a debitat este ceea ce se numește în limba germană «Rattenkönig» – «Regele șobolan», care în argou înseamnă ceea ce în limba engleză se spune «Rat fuck» – traducerea… mă rog. Adică, în argou german, asta înseamnă o înșiruire de prostii, una atrâgând-o pe cealaltă. Un fel de «din lac în puț», în cascadă.”
  • „Zice: «țara arde și bătrâneii se piaptănă». Care țară? Care erau bătrâneii? Cine era bâtrânelul aici? Nicușor Dan? Ludovic Orban? Dan Barna? Vlad Voiculescu? Ăștia erau bătrâneii?”
  • „După care, e de noaptea minții: «nau cament», «e ca nuca în perete». Care nucă? Și «colac peste pupăză». Deci, a aruncat niște expresii care nu au niciun sens în cazul de față. Care colac? Care pupăză? Care nucă? Care perete? Le debitează în serie, pe baza reflexului fundamental al politicianului român că «ceva trebuie să spun». Nu trebuie să taci, și atunci dă-i cu pupăza, cu colacu’, cu nuca, cu «nau cament»… O salată de cuvinte, în anumite situații diagnosticabilă clinic.”
  • „Asta este reacția doamnei Firea, ceea ce arată că, într-adevăr, această mișcare a PNL a lovit-o. De ce a făcut-o PNL-ul, ce socoteli or fi, nu mă interesează. Interesează că prin această mișcare se realizează unitatea, să-i zicem, a «dreptei» – că nu avem alt termen – în Capitală. O mișcare rațională a liberalilor, prima, după părerea mea, de când au ajuns la guvernare. Că până acum au ținut-o tot din gard în gard cu hotărârile pe care le-au luat.”
  • „Este o mișcare rațională, logică, persoana este aleasă corect în contextul actual.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.