Trei români infectați cu coronavirus, toți pe „filieră italiană”! Un gorjean (25 de ani), un maramureșean (45 de ani) și o timișoreancă (38 de ani)

0
1057
Nelu Tătaru - Raed Arafat

Numărul românilor de pe teritoriul României infectați cu coronavirus a crescut la trei, după ce două noi cazuri au fost confirmate vineri, la două zile după primul caz.

Noile persoane infectate sunt un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara, care au venit din Italia, au anunțat responsabilii guvernamentali.

Și tânărul din Gorj a fost infectat tot pe „filieră italiană”, dar nu în urma unei deplasări în Peninsulă, ci chiar în comuna lui, unde a venit un om de afaceri italian.

Cei trei români infectați în acest moment

  • un bărbat de 25 de ani din Gorj (internat la București)
  • o femeie de 38 de ani din Timiș (internată la Timișoara)
  • un bărbat de 45 de ani din Maramureș (internat la Cluj-Napoca).

Cele două noi cazuri au fost anunțate vineri, într-o conferință de presă susținută de Nelu Tătaru (secretar de stat în Ministerul Sănătății) și Raed Arafat (șeful ISU), la sediul Ministerului de Interne.

Nelu Tătaru:

  • „Avem încă două noi cazuri de coronavirus. Primul – un bărbat de 45 de ani din Maramureș. El e din afara zonei de carantinaj. S-a întors în țară pe 25 februarie. El a fost bolnav în Italia, a fost la doctor acolo, i s-a prescris un tratament simptomatic şi a plecat acasă. Apoi a ajuns cu febră în România, a fost internat la Secția de boli infecţioase din Maramureş şi i s-a făcut testarea, apoi a fost transferat la Cluj. Acum se află la Centrul de Boli Infecţioase Cluj.”
  • „Al doilea caz – o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo (Italia), pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers în izolare la domiciliu. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara.”
  • „Au început anchetele epidemiologice. Vor fi testate toate persoanele cu care au călătorit cei doi noi pacienți. Bărbatul a mers direct la spital când a intrat în țară.”
  • „Starea de sănătate a femeii din Timișoara este bună.”
  • „Bărbatul a avut ieri un puseu de insuficiență respiratorie, a fost transferat la Cluj și este într-o situație mai bună, sub supravegherea medicilor.”
  • „La Gorj continuă anchetele epidemiologice, dar și un control al Corpului de control al Ministerului Sănătății.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here