sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăMainTrei români infectați cu coronavirus, toți pe "filieră italiană"! Un gorjean (25...

Trei români infectați cu coronavirus, toți pe „filieră italiană”! Un gorjean (25 de ani), un maramureșean (45 de ani) și o timișoreancă (38 de ani)

-

Numărul românilor de pe teritoriul României infectați cu coronavirus a crescut la trei, după ce două noi cazuri au fost confirmate vineri, la două zile după primul caz.

Noile persoane infectate sunt un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara, care au venit din Italia, au anunțat responsabilii guvernamentali.

Și tânărul din Gorj a fost infectat tot pe „filieră italiană”, dar nu în urma unei deplasări în Peninsulă, ci chiar în comuna lui, unde a venit un om de afaceri italian.

Cei trei români infectați în acest moment

  • un bărbat de 25 de ani din Gorj (internat la București)
  • o femeie de 38 de ani din Timiș (internată la Timișoara)
  • un bărbat de 45 de ani din Maramureș (internat la Cluj-Napoca).

Cele două noi cazuri au fost anunțate vineri, într-o conferință de presă susținută de Nelu Tătaru (secretar de stat în Ministerul Sănătății) și Raed Arafat (șeful ISU), la sediul Ministerului de Interne.

- Advertisement -

Nelu Tătaru:

  • „Avem încă două noi cazuri de coronavirus. Primul – un bărbat de 45 de ani din Maramureș. El e din afara zonei de carantinaj. S-a întors în țară pe 25 februarie. El a fost bolnav în Italia, a fost la doctor acolo, i s-a prescris un tratament simptomatic şi a plecat acasă. Apoi a ajuns cu febră în România, a fost internat la Secția de boli infecţioase din Maramureş şi i s-a făcut testarea, apoi a fost transferat la Cluj. Acum se află la Centrul de Boli Infecţioase Cluj.”
  • „Al doilea caz – o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo (Italia), pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers în izolare la domiciliu. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara.”
  • „Au început anchetele epidemiologice. Vor fi testate toate persoanele cu care au călătorit cei doi noi pacienți. Bărbatul a mers direct la spital când a intrat în țară.”
  • „Starea de sănătate a femeii din Timișoara este bună.”
  • „Bărbatul a avut ieri un puseu de insuficiență respiratorie, a fost transferat la Cluj și este într-o situație mai bună, sub supravegherea medicilor.”
  • „La Gorj continuă anchetele epidemiologice, dar și un control al Corpului de control al Ministerului Sănătății.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -