vineri, aprilie 12, 2024
AcasăDezvăluiriTraseul virusului din China în România: Wuhan - Milano - Rimini -...

Traseul virusului din China în România: Wuhan – Milano – Rimini – Prigoria (Gorj). Purtat de doi chinezi și doi italieni

-

Primul caz de infecție cu coronavirus în România a fost cel al lui Sergiu (25 de ani), tânărul din comuna Prigoria, județul Gorj. Acesta nu a ieșit din țară în perioada critică a epidemiei, ci virusul a venit la el, purtat de un italian cu afaceri în zonă.

Informațiile apărute în ultima vreme permit reconstituirea traseului noului virus din orașul chinez Wuhan până în comuna gorjeană Prigoria. Acest transfer s-a făcut în trei etape, purtători fiind doi chinezi și doi italieni.

Etapa 1: Wuhan – Milano. Conform autorităților italiene, noul virus a fost adus în Peninsulă de doi turiști chinezi, care au zburat de la Wuhan (provincia chineză Hubei) la Milano (regiunea italiană Lombardia) pe 23 ianuarie. Cei doi chinezi – un bărbat de 66 de ani şi soţia sa de 65 de ani – au vizitat orașul Parma, dar au ajuns și în apropierea a 10 localităţi din Lombardia, care ulterior au fost plasate sub carantină după identificarea a sute de cazuri. Cuplul de chinezi a prezentat simptome ale bolii după ce a ajuns în Roma, iar acum este tratat la spitalul Spallanzani din capitala italiană.

Etapa a 2-a: Milano – Rimini. Cesare Emendatori (71 de ani), italianul cu afaceri în județul Gorj, a povestit cum a ajuns să se infecteze cu noul virus. El spune că este proprietarul un restaurant la Rimini, cel mai important oraș din apropierea satului în care locuiește el – Cattolica. Emendatori spune că restaurantul său este frecventat zilnic de mulți italieni din Milano. Se presupune că un cetățean infestat la Milano a adus virusul la Rimini (la restaurantul lui Emendatori), ca și în alte localități ale Italiei.

- Advertisement -

Etapa a 3-a: Rimini – Prigoria (Gorj). Marți, 18 februarie, Cesare Emendatori a zburat cu avionul de la Bologna (cel mai apropiat aeroport internațional de Cattolica, având curse spre România) la Craiova (cel mai apropiat aeroport internațional de Târgu-Jiu). Deja purtător al noului virus, italianul de 71 de ani a intrat în contact cu mai mulți gorjeni, în cele câteva zile cât a stat în România (18-22 februarie). Așa a ajuns coronavirusul la Sergiu, tânărul de 25 de ani din comuna Prigoria.

Cesare Emendatori la restaurantul său din Rimini

Așadar, din trei salturi, coronavirusul a ajuns din provincia chineză Hubei în regiunea Oltenia din România, pe traseul Wuhan – Milano – Rimini – Prigoria. Dintr-un mare oraș al Chinei într-un sătuc din Gorj.

Acest tip de mișcare a făcut ca zeci de țări să fie afectate în prezent de noul virus, având persoane infectate sau chiar decedate. Miercuri, 26 februarie, a fost o zi de cotitură: numărul infecțiilor din afara Chinei (427) l-a depășit, în premieră, pe cel din China (411). Este vorba despre infecțiile dintr-o singură zi, altfel totalul este dominat covârșitor de China (peste 80.000), față de cele aproape 4.000 din afara Chinei.

- Advertisement -

Cifrele au fost anunțate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), prin vocea președintelui Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -