duminică, aprilie 21, 2024
AcasăMainCiudata revenire a lui Oreste la "Kuzmin" Gușă. "Geostrategul cu puța mică"...

Ciudata revenire a lui Oreste la „Kuzmin” Gușă. „Geostrategul cu puța mică” l-a interzis și l-a numit „securist” al „statului paralel”. Prăbușirea audienței l-a speriat pe patronul PSD-ist

-

Oreste Teodorescu a anunțat joi, pe Facebook, că începând de duminică, 1 martie, va reveni la Realitatea Plus (fosta Realitatea TV), televiziunea patronată de Maricel Păcuraru și Cozmin Gușă. El va modera emisiunea „Jocuri de putere”, cea făcută celebră de Rareș Bogdan și la care însuși Oreste a fost invitat permanent timp de 5 ani.

Anunțul lui Oreste este oarecum surprinzător, ținând cont de felul în care el a fost îndepărtat de la Realitatea TV, în noiembrie 2018. Atunci, co-patronul Cozmin Gușă a încercat să-l umilească în toate felurile, numindu-l „securist”, „agentul lui Coldea”, „omul statului paralel” etc.

La rândul său, Oreste i-a adus acuzații grave lui Gușă, considerându-l un agent al Rusiei și un exponent al Ciumei Roșii.

În cele 15 luni care au trecut de la interzicerea lui Oreste de către Gușă, nimic nu s-a schimbat în bine la Realitatea. Dimpotrivă, sunt cel puțin 5 schimbări în rău:

- Advertisement -
 • Rareș Bogdan a plecat de la televiziunea gestionată de Gușă, fiind acum prim-vicepreședinte și europarlamentar PNL;
 • Cozmin Gușă a intrat oficial în PSD;
 • brandul Realitatea TV a dispărut, prin declararea falimentului, fiind înlocuit de un surogat: Realitatea Plus;
 • audiența televiziunii a scăzut dramatic;
 • emisiunea „Jocuri de putere” a devenit irelevantă în spațiul media.

Readucerea lui Oreste Teodorescu este o măsură disperată a managementului Realitatea Plus. Ultima încercare de resuscitare a emisiunii „Jocuri de putere”, cu Marilena Mititelu și Costi Rogozanu, a fost un eșec.

Anunțul făcut de Realitatea Plus

„Spectacol pe piața media: Oreste Teodorescu va modera «Jocuri de putere», la Realitatea Plus.

Oreste Teodorescu se alătură echipei televiziunii Realitatea Plus. Jurnalistul va fi, începând de duminică, 1 martie, noul moderator al emisiunii «Jocuri de putere». În plus, jurnalistul va coordona site-ul de stiri realitateadinpnl.net.

- Advertisement -

«Jocuri de putere cu Rareș Bogdan» a fost mai mult decât o emisiune. A fost o stare de spirit, o chemare la luptă împotriva corupției, ipocriziei și ticăloșiei politice.

Plecarea lui Rareș a lăsat un gol care trebuie umplut! România normală are nevoie de o presă normală! Cei mai buni și onești jurnaliști, cei mai cerebrali politicieni și mințile cele mai creative vor deconspira Jocurile de Putere alături de Oreste Teodorescu.”

Anunțul lui Oreste pe Facebook

„De ce le-a fost cel mai frică, nu scapă! Revenim în forță, în formula consacrată! Fără menajamente cu Puterea, fără niciun compromis față de impostura, corupția și ticăloșia politică! România normală are nevoie de presă normală!”

Istoria tumultuoasă Oreste – Gușă

Oreste: „Am fost interzis la Realitatea”

20 noiembrie 2018, Oreste Teodorescu pe Facebook.

„Astăzi, cu un minut înainte să intru în platoul «Jocuri de putere», am fost interzis la Realitatea… După cinci ani de combat împotriva Ciumei Roșii, pentru că nu am marșat la ideea partidului Realitatea și pentru că politicul nu mai are nicio legătură cu jurnaliștii independenți, cu părere de rău pentru publicul celei mai bune emisiuni din România, cu regretul că îl las singur pe Rareș, între lupi, fără să îmi doresc asta, vă spun la revedere! Sper să ne reîntâlnim televizat cât mai curând! Rămân același soldat unei cauze drepte pentru țara mea! Nu pot fi complicele nici unei mașinațiuni…”

Gușă: „Forțe subterane, generalul Coldea”

25 noiembrie 2018, Cozmin Gușă la Realitatea TV.

„Un lucru bun din această cronologie este că se vede felul cum forțe subterane, de genul generalului pensionar Coldea, acțiunează fără să aibă vreo cauză, pentru că Realitatea TV nu i-a făcut nimic acestui domn. E supărat că nu poate să folosească această instituție de presă în interesul lui și atunci generează astfel de evenimente, pentru că trebuie să vă gândiți la forța lui, care a avut acces la informații confidențiale.”

Gușă: „Trompetele lui Coldea”

4 decembrie, Cozmin Guşă la Stiripesurse.ro.

„Aici a fost un lucru neplăcut pentru Realitatea, neplăcut pentru mine, neplăcut pentru Rareş. A rămas faptul că trompetele lui Coldea nu mai sunt invitate. Şi aici n-aş vrea să fiu atât de nedelicat să-i nominalizez, pentru că sunt jurnalişti care lucrează, lumea o să-i deducă din faptul că nu o să mai fie invitaţi la «Jocuri de putere». Eu am avut o şarjă prin 2009, în campania electorală, în care am identificat jurnalişti ofiţeri acoperiţi.

Dacă eşti invitat, îţi spui părerea ta, nu părerea comandată de unul ca şi Coldea, atât de ahtiat după jocurile de putere. Cel puţin cu Oreste şi cu Oana Stănciulescu, lucrurile, din punct de vedere public, s-au lămurit. Au apărut jurnalişti care au identificat problemele pentru care Oreste nu a mai fost primit la Realitatea.”

Cozmin Gușă

Oreste: „M-aș întoarce cu o singură condiție: să revenim toți”

5 decembrie 2018, Oreste Teodorescu la PS News.

„De ce nu mai apar la Realitatea TV? Cred că mult mai în măsură decât mine să lămurească acest aspect bizar ar fi Cozmin Gușă, numai că văd că el păstrează o limită de discreție pe care eu nu o înțeleg. Conform propriei analize, cred că asistăm la o ultimă zvâcnire a unei hidre îngrozitoare denumită foarte sugestiv Ciuma Roșie, pentru că e născută din vlăstarele neobolșevismului postsovietic de după 1989. Este o armată de foști tovarăși PCR-iști, foști securiști, mulți dintre ei cu legături extrem de periculoase cu serviciile secrete răsăritene, FSB, GRU și altele.

(…) Pentru privilegiul și onoarea de a fi alături de Rareș pentru 5 ani de zile, aș călca orice fel de orgoliu personal, dar revenirea mea este condiționată în primul rând de revenirea tuturor. Și Laurențiu Ciocăzanu, Grigore Cartianu, Sabin Orcan, Oana Stănciulescu, Ramona Ursu, Mălin Bot, și alții care sunt astăzi interziși la Realitatea, s-au solidarizat cu Rareș Bogdan când el a fost suspendat două zile. (…) M-aș întoarce cu o singură condiție: să revenim toți cei care în mod inexplicabil, și cu explicații absolut puerile, am fost dați afară, noi totuși nefiind angajați acolo. Neavând nicio relație contractuală cu domnul Cozmin Gușă sau Realitatea TV, el nu ne-a dat afară, ci pur și simplu ne-a interzis.”

Oreste: „Ultimatum pentru Gușă”

19 ianuarie 2019, Oreste Teodorescu pe Facebook (după întâlnirea în trei de la Belgrad, Ghiță – Gușă – Andronic).

Gușă: „Cei cinci sunt jurnaliștii statului paralel”

27 ianuarie 2019, Cozmin Gușă la Realitatea TV.

„Grigore Cartianu, Laurenţiu Ciocăzanu, Oana Stănciulescu, Oreste Teodorescu şi Sabin Orcan… Cei cinci sunt jurnaliştii statului paralel, numai presă nu e ce fac ei. Au interese personale, de aceea nu mai apar la Realitatea TV. Dacă alţii fac ca ei, ca ei vor păţi. Vom rămâne consecvenţi. Nu vreau să vorbesc de treburile din spate.”

Gușă: „Dăm lista cu acoperiții din presă. Atenție mare, Oreste!”

10 februarie 2019, Cozmin Gușă la Realitatea TV.

„Săptămâna viitoare dăm lista cu acoperiții din presă. Domnu’ general Zamfir, pregăți-vă să aveți emoții! Că începem să-i dăm pe toți. Și… Oreste! Oreste! Atenție mare, Oreste!”

Oreste: „Kuzmin”, „iubitor de kazaciok”, „geostrateg cu puța mică”

11 februarie 2019, Oreste Teodorescu pe Facebook.

„Am înțeles că aseară, la emisiunea de mare angajament dirijată de splendidul exemplar, degrabă făcătoriu de flotări și demolator de audiențe, printre multe alte tirade bombastice, m-a făcut securist.

Vă dați seama ce abil investigator și ce conexiuni fantastice are maestrul combinațiilor, dacă după 24 de ani de presă, din care vreo 6 am contribuit la ridicarea Realității pe care el o îngroaptă acum, m-a devoalat în premieră și exclusivitate.

Dragă Kuzmin, spre deosebitre de tine și gașca voastră de penali transfrontalieri și iubitori de kazaciok, eu aș fi mai mult decât onorat să fac parte din serviciile pro-occidentale, pro-democrație din axa NATO, dar din păcate nu sunt decât un jurnalist cu gura mare, care nu se teme de geostrategi cu puță mică…”

Oreste: „În remorca PSD”

29 octombrie 2019, Oreste Teodorescu pe Facebook (după înscrierea lui Gușă în PSD).

„Quod erat demonstrandum: Realitatea TV trece oficial în remorca PSD. Cozmin Gușă s-a înscris în partidul lui Dăncilă.”

Rareș și Oreste

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Prostie cu pompon. Ca să evite aglomerația, fiica unui patron de televiziune și-a angajat șofer! 🙂

- Advertisement -

8 COMENTARII

  • Asta spune multe despre caracterul acestui om…s-a revoltat impotriva lui gusa,l-a facut ultimul om si acum tu te intorci acolo de unde ai fost aruncat ca un gunoi ?Si pentru ce,nu ai putut mai mult,nu te-a multumit calitatea de invitat pe care ai avut-o,ca si Oana Stanciulescu?Eu cred ca putea deveni un jurnalist sau comentator pe acest site,alaturi de cei cu care Rares Bogdan facea emisiunea sa ,care nu au vrut sa mai calce intr-un post pus la dispozitia ciumei rosii dupa intrarea lui gusa in pesedeu!Dar se pare ca banutzii lui gusa au fost prea stralucitori,i-au facut praf principiile ….

 1. Ma bucur mult ca va avea emisiunea lui, chiar daca va activa oarecum in transee, dat fiind ca rinocerii alearga pe coridor prin realitatea+. Abia astept sa inceapa, vreau sa vad din nou pe sticla excelenta garnitura de jurnalisti si analisti din vremea Jocurilor de putere, cu Rares Bogdan. Dupa plecarea lui Rares, acele emisiuni au devenit absolut rarisime, de fapt nici nu i-am mai vazut in acelasi platou pe : Cristian Diaconescu, Oreste, Oana, Grigore Cartianu, Laurentiu Ciocazanu, Cristian Unteanu, Ion M. Ionita, Sabin Orcan, Ramona Ursu, Ioana Ene-Dogioiu, avocata Lalu, Dan Bucura, s.a. Doar pe Oana si Oreste i-am mai vazut la ”Dosar de politician” al lui Silviu Manastire de la b1. Sper sa fie de bun augur. Masura aceasta e luata de Gusa doar pentru ca se scufunda, altfel nici nu i-ar fi trecut prin cap asa ceva.

  • Gusa vrea sa ridice din nou un post TV pentru a avea platforma pentru PSD peste 4 ani la urmatoarele alegeri. Atunci se va suci din nou Gusa. Acum a abandonat lupta si stie ca alegerile astea sunt pierdute.
   Nu o sa reuseasca sa-i readuca pe toti pentru ca nu toti fac compromisuri morale ca Oreste. Si oricum postul acela va fi privit foarte circumspect. In loc sa fie ridicata Realitatea se vor compromite cei care vor da pe acolo.
   Sa fi coleg cu Hoandra inseamna ca e doar o spoiala nu o schimbare reala.
   Astept sa vad cum va fi invitat Malin Bot si poate o sa ma uit la emisiunea aia.

   • Gusa a pus la dispozitia fostei consiliere a lui dragnea si dancila,anca alexandrescu,un site online care se numeste realitateadinpsd.net…Cum e sa fi coleg cu o ciumata care a distrus 3 ani din viata noastra?Eu asa ceva nu pot accepta,nu o sa ma mai uit la acest post.Iar la stimatul oreste am vazut o schimbare de atitudine fata de Iohannis si liberali :dupa decembrie 2019,a devenit subit critic la adresa lor, i-a mustrat si bagat in categoria larga a politicienilor profitori! Uitati-va atent cum isi prezinta reaparitia la realitatea!!Parca este pus sa recite acelasi text pe care l-am auzit din gura tuturor angajatilor postului dupa ridicarea licentei realitatea tv!

 2. Oameni buni – aveati impresia ca Horeste era vreun sfant? Pai a lucrat ani de zile la latrina3, prieten 20 de ani Mircea Badea „5 secunde”!!!😲
  Horeste – zi-ne tata mai faci agape masonice cu chelu’ Sauciuc? Hai ca erai pro mare maestru, Sauciuc mare maestru si Sauciuca shefa la muieri!😎… si ce mai minteai in emisiune la R Bogdan ca nu ai sortulet!… te-ai vizitat si cu Danacu – e clar ca nu mai ai rozeta intreaga! Oricum, misto caracter – pupa unde a scuipat! Ptiu!

 3. Tare asta cu Alexandreasca: se ia de marele sociolog prostovan Dancu din grupul cretinilor de la Cluj – si ea pe cine a consiliat a vazut celula pe interior: Nastase, Oprescu Hirsch, Draknea! Doar Muiorel Ponta a scapat, deocamdata…😈… misto consiliera, dashtepta tzigancusa – ba psdisti prosti, vedeti ca asta lucreaza sub acoperire pt DNA!😉😃

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -