VIDEO. Minciuni mondiale: Iohannis anunță la ONU că „România și-a atins deja 62% din țintele naționale pentru 2030” privind protecția mediului și limitarea schimbărilor climatice!

1
655
Președintele Iohannis i-a "trombonit" cu aplomb pe omologii săi la summitul ONU, anunțându-i, în cel mai pur stil comunist, că România și-a depășit planul la lupta împotriva poluării

Klaus Iohannis a exportat minciunile de pe plan intern la nivel mondial: șeful statului a anunțat la ONU că România a atins deja 62% din țintele fixate pentru 2030 în privința protecției mediului și limitării schimbărilor climatice! Este una dintre cele mai nerușinate gogomănii spuse de președintele României în cei 9 ani scurși de când a ajuns la Cotroceni. România n-a făcut și nu face nimic concret pentru protecția mediului, ba dimpotrivă, poluarea crește și Guvernul Ciolacu tocmai a tăiat din PNRR 270 de milioane de euro din banii europeni gratis pentru reîmpăduriri!

Discursul lui Iohannis la summitul despre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă – Dialogul Liderilor, aflat pe agenda Adunării Generale a ONU, a fost o magistrală colecție de platitudini, cuvinte goale și minciuni – același limbaj de lemn practicat în perioada comunistă. Scuturată de stereotipii, cuvântarea președintelui României rămâne complet goală.

„Gargara” lui Iohannis la tribuna ONU: „România a făcut progrese semnificative”, „dezvoltarea suplimentară a structurilor instituționale”,  „formarea experților în dezvoltare durabilă”, „stabilirea setului național de indicatori”, „strategii și angajamente”, „economia circulară”, „educația pentru climă și mediu”…

Mai jos, discursul cu care a înțeles Iohannis să reprezinte România la ONU, în discuția privind protecția mediului și limitarea schimbărilor climatice.

„Suntem aici pentru a discuta despre realizări și, cel mai important, despre provocările cu care ne confruntăm. Summitul din acest an marchează jumătatea de parcurs al implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă. Mă bucur să subliniez că România și-a atins deja 62% din țintele naționale pentru 2030, conform Raportului Național Voluntar privind ODD-urile din 2023.

De asemenea, aș dori să subliniez că România a făcut progrese semnificative în ceea ce privește ODD-urile asociate protecției mediului și limitării schimbărilor climatice.

Printre realizările noastre de la ultimul Summit privind ODD-urile din 2019, la care am participat și eu, se numără: dezvoltarea suplimentară a structurilor instituționale pentru implementarea ODD-urilor; formarea experților în dezvoltare durabilă; și stabilirea setului național de indicatori de dezvoltare durabilă.

Aceste realizări au fost facilitate de parteneriate regionale solide și prin implicarea instituțiilor multilaterale.

România a adoptat, de asemenea, strategii și angajamente ambițioase legate de atenuarea și adaptarea la schimbările climatice, economia circulară și educația pentru climă și mediu, pentru a numi doar câteva domenii naționale prioritare.

Dragi colegi, au mai rămas doar șapte ani până în 2030! Mai avem puțin timp și trebuie să ne intensificăm cooperarea. Anii rămași trebuie folosiți pentru acțiuni generatoare de rezultate care nu sunt posibile fără unitate, solidaritate și implicare puternică în cadru multilateral.

Trebuie să consolidăm în continuare Sistemul de Dezvoltare al ONU, să monitorizăm mai bine implementarea ODD-urilor și să fundamentăm politicile de dezvoltare pe știință și date de calitate.

Să lucrăm împreună, să ne sprijinim reciproc, să facem schimb de bune practici și să utilizăm resurse în comun – toate acestea sunt aspecte esențiale pentru implementarea Agendei 2030. Vă rugăm să considerați România partenerul dumneavoastră în construirea unei societăți și a unei economii durabile, esențiale pentru bunăstarea cetățenilor noștri! Vă mulțumesc tuturor!”

Realitatea de dincolo de vorbe: Guvernul pus de Iohannis tocmai a tăiat 270 de milioane de euro din PNRR pentru reîmpăduriri, mafia PSD-PNL patronează defrișările ilegale, cursurile de apă sunt extrem de poluate, în ariile protejate se fac hidrocentrale, țara e plină de gunoaie și sistemul de reciclare n-a intrat nici azi în funcțiune

Mai nimic din ce a spus Iohannis de la tribuna ONU nu e adevărat. România se sufocă într-o mare de gunoaie, statul protejează mafia lemnului și defrișările ilegale continuă, mai mult decât atât, Guvernul lui Iohannis tocmai a tăiat din PNRR 270 de milioane de euro cuveniți reîmpăduririlor. Lacurile și râurile sunt extrem de poluate, iar atunci când, în 2021, a venit șef la Garda de Mediu un director pus pe treabă, mafia l-a schimbat după câteva luni. În țară continuă să se importe ilegal sute de tone de deșeuri și, în ansamblu, statul român nu face absolut nimic pentru a reduce poluarea și amploarea deșertificării în mai multe regiuni. Mafia PSD a dat lege să construiască microhidrocentrale pe cursurile de apă în ariile protejate, distrugând flora și fauna, in timp ce sistemul de reciclare funcțional de decenii în UE, prin care primești bani dacă returnezi recipientele goale (fie ele de plastic sau sticlă), este în continuare nefuncțional.

Cu un astfel de comportament – face exact opusul a ce spune –, președintele României s-a discreditat demult în ochii publicului intern, iar cea mai mare minciună a fost aceea că va scoate PSD de la guvernare. Dimpotrivă, Iohannis a menținut PSD-ul la putere aproape permanent din 2014 până azi, chiar când avea toate mijloacele la îndemână – inclusiv votul popular – să inițieze reformele cu o coaliție democratică.

Dar au fost și multe alte minciuni, începând cu cea despre „România educată”, pe care toată lumea o califică drept un eșec epic, continuând cu lupta împotriva corupției și terminând cu obiectivele de politică externă – intrarea în Spațiul Schengen, ridicarea vizelor pentru SUA. Ultima ispravă a fost acum câteva săptămâni, când, în timp ce se dădea cu vaporașul într-o mică vacanță alături de nevastă, i-a mințit pe locuitorii din Deltă că sunt în deplină siguranță și că nu există niciun pericol de atac rusesc.

Pe plan extern, minciunile lui Iohannis au avut picioare ceva mai lungi, dar în final șeful statului s-a făcut de râs chiar la București, într-o conferințe cu alți conducători de guverne și de țări. În timp ce dădea asigurări că nu a existat niciun atac rusesc care să fi lovit teritoriul României, pe Twitter apărea deja, geolocalizată cu exactitate, poziția unde o dronă Shahed lovise malul românesc. Primarul din Ceatalchioi, care tot anunțase la București de săptămâni bune că dronele rusești trec noapte de noapte peste sat, a descoperit personal locul unde explodase dispozitivul de atac, în timp ce armata spusese că nu găsise nimic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ce înseamnă creșterea salariului minim, pregătită de PSD-PNL: concedieri în sectorul privat, mărirea veniturilor pentru stat, bugetari și pensionarii speciali

Mafia PSD: Agenția care a pierdut 740 de milioane de euro din PNRR pentru spitale e înțesată de PSD-iști care primesc sporuri uriașe tocmai pentru a atrage bani europeni în Sănătate!

VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

Acuzații grave: viol asupra unei minore, la Școala de vară a AUR! Liderii partidului se ascund, un deputat zice că e „o înscenare”, altul dă vina pe fată!

PAPAHAGI: Ce scârbă îmi e de toată această bandă de ticăloși!

Aleph News, televiziunea lui Adrian Sârbu, e îngropată în datorii: 32 de milioane de euro, din care 1,4 milioane către salariați și 7,5 milioane către stat

Șocant: rușii au înregistrat până acum aproape 900.000 de militari morți și răniți în Ucraina! Guvernul de la Moscova a plătit 46,6 miliarde de dolari despăgubiri

Șeful Sputnik.md, expulzat din Republica Moldova, este agent GRU, cu gradul de colonel! E încadrat ca parașutist în forțele aeropurtate rusești

SuperLiga jafurilor de arbitraj. Încă o viciere de rezultat: penalty clar neacordat oaspeților, la CFR Cluj – Petrolul 1-0. Nici VAR-ul nu-i oprește!

1 COMENTARIU

  1. La furat și la mâncat c’at bolșevicii sunt neîntrecuti ! În rest… 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here