Mafia PSD: Agenția care a pierdut 740 de milioane de euro din PNRR pentru spitale e înțesată de PSD-iști care primesc sporuri uriașe tocmai pentru a atrage bani europeni în Sănătate!

13
817
Ciolacu și Rafila, premierul și ministrul Sănătății de la PSD

Degradarea la care au ajuns instituțiile politizate ale statului român este ilustrată de cazul ANDIS, agenția aflată în subordinea Ministerului Sănătății care tocmai a ratat 740 de milioane de euro din PNRR, dar asta nu reprezintă un impediment pentru zecile de angajați să primească sporuri grase.

Misiunea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, pe scurt ANDIS, ar trebui să se ocupe, așa cum îi e și numele, cu pregătirea, implementarea și finalizarea proiectelor de investiții în infrastructura publică de sănătate. Instituția a fost înființată la cererea lui Alexandru Rafila, ministrul PSD al Sănătății, în iunie 2022, adică anul trecut, și are 85 de angajați plătiți foarte bine. Aceștia încasează, pe lângă salariu, și un spor de 50% pentru că lucrează cu fonduri europene. Cel mai mic salariu în ANDIS e de 6.458 lei, iar cel mai mare – de 16.735 de lei. Așadar, cu sporul de 50%, niciun salariat din agenție nu pleacă acasă, lunar, cu mai puțin de 10.000 de lei, chiar dacă acolo nu se face nimic și nu se îndeplinește menirea instituției, de a se realiza proiecte de infrastructură și de a atrage fonduri europene pentru asta. Mircea Marian scrie în publicația Defapt.ro că, anul trecut, 80% din bugetul ANDIS s-a dus pe salarii.

La momentul înființării, în iunie anul trecut, ministrul de atunci al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, comenta la înființarea ANDIS: „Nu înțeleg de ce avem nevoie de o astfel de entitate”.

Lucrurile s-au clarificat rapid: era nevoie de ANDIS pentru ca PSD să mai plaseze câteva zeci de sinecuriști care să nu facă nimic și să mănânce banii statului român. Managerul ANDIS este Adrian George Popa, promovat de organizația PSD Bacău. Vicepreședinte fusese numit, în septembrie 2022, Laurențiu Ivanovici, despre care Defapt.ro scria„a fost condamnat la două luni de închisoare cu executare pentru că racola persoane care voiau să treacă ilegal frontiera în țări din Spațiul Schengen”.

Ca ANDIS sunt zeci și sute de instituții similare, populate de PSD și PNL cu mii de oameni proveniți dintre membrii de partid ori clientela politică, toți pe salarii zdravene primite fără să livreze în schimb vreun rezultat.

Acest tip de politici a dus, pe de o parte, la totala deprofesionalizare a statului român, devenit incapabil să mai gestioneze țara, iar pe de altă parte, la imensul deficit bugetar cu care ne confruntăm azi și în numele căruia Marcel Ciolacu se pregătește să mărească birurile pe spinarea populației și a sectorului privat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Europarlamentar român: „Criminalii din Guvern refuză banii UE pentru că nu pot să-i fure!” Solicitare oficială către Comisia Europeană să respingă cererea lui Ciolacu de a tăia din PNRR finanțarea de 740 de milioane de euro pentru spitale

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* VIDEO. Ură viscerală și propagandă rusească delirantă în emisiunea lui Marius Tucă. Istoricul Armand Goșu desființează minciunile „analistului” Hartmann: „Nimeni, în afara lui Putin, nu susține asta!”

* EDITORIAL. Nunta lui Cherecheș. Etalarea obscenă a avuției și puterii în fața gloatei flămânde

* Nașul TV, sancționat de CNA pentru că Radu Moraru n-a găsit tunelurile de sub Bucegi! Drumul secret spre Egipt rămâne ascuns

* VIDEO. Mahalagioaica Amalia Bellantoni a stricat deschiderea anului școlar la Belciugatele! Vrea să predea franceza, dar părinții elevilor nu o acceptă, pentru că a luat nota 5,2 la concurs și nu știe această limbă!

* Miza politică a lui Teodosie „Mache” Tomitanul – scaunul de Patriarh al BOR, oferit de o posibilă guvernare naționalist-filetistă „de AUR”

* Suspendare maximă pentru Simona Halep: 4 ani! Două abateri grave: dopaj și modificarea pașaportului biologic. Românca ar putea reveni abia la 35 de ani

* ANALIZĂ. Edi Iordănescu a scos maximum posibil cu o echipă modestă: 2-2 în Elveția, 1-1 cu Israel, 2-0 cu Kosovo. Adversarii au jucători mai buni

13 COMENTARII

  1. „Compania Gabriel Resources cere României despăgubiri totale de 6,5 miliarde de dolari, dublu față de suma inițială / Procesul privind blocarea exploatării miniere de la Roșia Montană a intrat în ultima fază: urmează pronunțarea Tribunalului de arbitraj”

    CE, NUMAI miculienii SA SE INFRUPTE?

  2. Klaus Iohannis: Justiția este funcțională. Continuă lupta împotriva corupției și drogurilor
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DTERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE: „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justia’ ADICA TOATA PUTEREA”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here