VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

8
4273
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a făcut sâmbătă o afirmație uluitoare, referitor la plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii, menționat ferm în PNRR: „Oricum, acest procent de 9,4% am fi ajuns să-l depăşim după anul 2030”. Asta contrazice flagrant zecile de declarații din ultimul an ale președintelui PSD. Ciolacu a repetat peste tot, papagalicește, că nu pot fi mărite pensiile românilor „cu cât ar merita” din cauza plafonului de 9,4% „pus în PNRR de ministrul Ghinea de la USR”!

În conferința de presă susținută sâmbătă la Grupul PSD din Parlament, Marcel Ciolacu a recunoscut, practic, că în ultimul an a mințit de zeci de ori, iar colegii săi de partid – de mii de ori!

El a spus explicit: „Oricum, acest procent de 9,4% am fi ajuns să-l depăşim după anul 2030”. Așadar, acel 9,4% nu era un obstacol în creșterea pensiilor în 2023 (când  fost invocat insistent), în 2024 sau în anii următori.

Dar asta nu l-a oprit pe același Marcel Ciolacu să declare anul trecut: „Dacă nu scoatem acel 9,4%, această mărire pe care o s-o avem la pensii din ianuarie ar fi ultima mărire!” (Reșița, 18 noiembrie 2022).

Această minciună a fost rostită de Ciolacu de zeci sau chiar sute de ori, la televiziunile finanțate generos de PSD din bani publici (unde nimeni nu i-a spus că minte!), la conferințe de presă – la București, în provincie sau la Bruxelles – ori în întâlnirile de partid.

Ciolacu, 2 septembrie 2023: „Oricum, acest procent de 9,4% am fi ajuns să-l depăşim după anul 2030”

Revenit de la Bruxelles, unde a încercat să convingă Comisia Europeană să finanțeze România chiar dacă banii sunt tocați pe pensii speciale și pe clientela de partid, Marcel Ciolacu a spus sâmbătă, într-o conferință de presă organizată la Parlament, că în discuțiile sale cu oficialii europeni despre pensii s-a vorbit „despre principii”. Respectiv, despre „eliminarea plafonului de 9,4% din PIB”.

Marcel Ciolacu: „La Comisie am vorbit de principii. Am vorbit şi de eliminarea acelui 9,4, pentru că în niciun stat european nu are prevăzut un procent în ceea ce priveşte pensiile. Cred că nu ne deranjează să ne încadrăm în media europeană de creştere a pensiilor. Oricum, acest procent de 9,4% am fi ajuns să-l depăşim după anul 2030. Dar, totuşi, este o asumare în faţa Comisiei, a Uniunii Europene, a Parlamentului European, şi trebuie să fim responsabili şi după ce noi n-o să mai fim în politică. Aceasta este abordarea corectă. Am convenit că este incorect ca România să aibă acel procent”.

VIDEO: Fraza-cheie rostită de Ciolacu se află la minutul 7:48

Ciolacu, 18 noiembrie 2022: „Dacă nu scoatem acel plafon de 9,4% din PIB, această mărire a pensiilor – din 1 ianuarie 2023 – va fi ultima”

Pe 18 noiembrie 2022, într-o conferință de presă susținută la Reșița – unde-l însoțeau, printre alții, Sorin Grindeanu și Pal Stănescu –, Marcel Ciolacu speria populația și încerca să-i îndrepte furia spre USR.

Marcel Ciolacu: „Nu PSD a trecut în PNRR un procent de 9,4%, când media UE este de 12%! Din punctul meu de vedere – şi am văzut recomandările făcute în studiul Băncii Mondiale –, acest 9,4% este recomandat de a fi scos din PNRR. (…) Aceste lucruri trecute de către Guvernul de dreapta – din care, asta este, PNL a făcut parte – cred că avem o datorie acum comună de a îndrepta şi de a scoate acest 9,4%. (…) Din discuţiile mele personale cu comisarii social-democraţi – şi comisarul european pentru muncă, domnul Schmit, este din familia S&D –, eu personal am susţinerea domniei sale că acest procent va fi scos. Gândiți-vă că dacă nu scoatem acel 9,4, această mărire pe care o s-o avem la pensii din ianuarie ar fi ultima mărire! (…) Repet: dacă se vor mări pensiile de la 1 ianuarie – și cu certitudine le vom mări -, atunci ar fi ultima mărire dacă nu scoatem 9,4%!”.

VIDEO. Minciunile grosolane ale lui Ciolacu, de la minutul 14:10

 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Propunere șantajistă a lui Ciolacu, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

* Oficialii UE „le-au dat cu masa-n cap” celor trei miniștri trimiși de Ciolacu să apere jaful bugetar al PSD-PNL

* Guvernul PSD-PNL plănuiește să amâne majorarea pensiilor cu două luni, ca să acopere din deficit. De pensiile speciale a „uitat” complet

* Filiera mafiei PSD care a asigurat protecția „baronilor gazului” din Caracal. Primarul-nabab e omul lui Paul Stănescu

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Manipularea poporului român de către PSD a costat 75 de milioane de euro, din bani publici, în ultimii 4 ani. Partidul a dat televiziunilor peste 52 de milioane din aceste subvenții

* „În curând, Podul Crimeei va fi scos definitiv din funcțiune. Este una dintre prioritățile ucrainenilor”

* Victorie fabuloasă a Soranei Cîrstea la US Open! A eliminat-o pe jucătoarea nr. 4 a lumii și e în „optimi” la New York

8 COMENTARII

  1. Daca toate firmele private vreo 600.000 isi trimit angajatii sa voteze cu familiile lor am mari indoili ca vor mai atinge PSD/PNL/AUR procente peste 20%. De regula, privatii alegeau distractia, concediile, pisarea pe vot si lasau asistatii societatii sa voteze in locul lor. PSD a deranjat toti IT-isti, constructiile, agricultura. Daca stau acasa la vot si nu pun stampila pe USR vor fi mari suprize inca din 2024 pentru toata lumea privata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here